FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB sfidează ordonanțele militare! Poliția s-a autosesizat » Ce riscă roș-albaștrii + reacția lui Becali: „Le-am spus să facem totul ca la carte”

FCSB a susținut astăzi un antrenament cu întregul efectiv al echipei // foto: ProSport +49   FOTO
FCSB a susținut astăzi un antrenament cu întregul efectiv al echipei // foto: ProSport

Articol de , , - Publicat luni, 27 aprilie 2020 20:10

FCSB. Bogdan Argeș Vintilă și Mihai Stoica l-au asaltat cu telefoanele pe Gigi Becali pentru a reîncepe antrenamentele la comun, ceea ce s-a și întâmplat astăzi, chiar dacă acest lucru e strict interzis de starea de urgență instituită pe teritorul României.

Vicecampioana face ce vrea, nu o interesează deciziile importante luate la nivelul țării! După ce, săptămânile trecute, jucătorii s-au antrenat de unii singuri pe terenurile de la Berceni, ieri Bogdan Vintilă a organizat primul antrenament în efectiv complet. Au lipsit doar cei 6 jucători trecuți pe lista neagră și băgați în șomaj tehnic: Bălgrădean, Stan, Gnohere, Popa, Momcilovici și Planici.

Antrenamentele s-au reluat la ideea lui Mihai Stoica! El a fost cel care l-a sunat pe Becali în ultimele zile și l-a forțat să-și dea acordul, iar fotbaliștii au fost chemați de urgență la Berceni. „M-au sunat MM și Vintilă să facă antrenamentele", a dezvăluit Gigi Becali.

Oficialii echipei au alt punct de vedere, postat pe Facebook: „La cererea jucătorilor, FCSB le-a pus acestora la dispoziție terenurile pentru a se pregăti în grupuri de câte trei. Aceștia au fost supervizați de Bogdan Vintilă și de colegii săi din staff-ul tehnic, menținând o distanță sigură unii față de ceilalți. Fotbaliștii s-au pregătit pe cinci terenuri de antrenament".

Distanțarea socială, lipsită la antrenamentul roș-albaștrilor

Însă, într-o imagine publicată de ProSport, distanța dintre jucători nu a fost respectată de absolut nimeni, încălcând clar regulile de distanțare socială impuse de autorități. Numai doi oameni purtau măști la gură, Horea Codorean și Sorin Pitu, în timp ce Vintilă o ținea prinsă de bărbie.

Zilele trecute, roș-albaștrii au solicitat un punct de vedere oficial de la Ministerul Afacerilor Interne pentru reluarea pregătirilor. Răspunsul a fost negativ. Următoarele antrenamente comune la baza din Berceni sunt programate pentru miercuri și vineri, în timp ce astăzi, joi și sâmbătă, jucătorii se vor pregăti ca și până acum, de acasă, monitorizați de preparatorul fizic Marius Dima.

Surse din MAI au dezvăluit în exclusivitate pentru GSP:

 „Dacă antrenamentul a fost organizat de club, FCSB riscă o amendă de până la 70.000 de lei. Dacă jucătorii s-au strâns individual, atunci toți cei care au participat vor fi amendați cu o sumă între 2.000 și 20.000 lei”.

Reacția lui Gigi Becali: 

„E prima dată când aflu această informație. Pe mine sau pe Vali Argăseală nu ne-a căutat nimeni de la Poliție. Le-am și spus, încă de duminică seară, să facem totul ca la carte. Să se antreneze câte 3 maximum, dar Vintilă știe cel mai bine cum să respecte distanța socială. În România te poți aștepta la orice, dar vă spun că noi nu am încălcat deloc ordonanța militară. Nu eram nebuni să ne băgăm jucătorii în belele pentru câteva zile în plus. FCSB nu e singura echipă care a început pregătirile pe teren”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

„La noi e pandemie, da. Dar e un fel de joacă de pandemie. Să nu se supere nimeni că spun asta! Au murit 500 de oameni, dintre care 300 nici nu au avut coronavirus. Doar 200 de oameni au murit de coronavirus. Când mor oamenii se spune «Hai, mă, bagă și COVID acolo! Ai COVID și gata, la revedere!». Ai înțeles?" 
Gigi Becali, patron FCSB

„Apreciez măsurile luate de Guvern. E bine, mai ales că nu avem foarte multe cazuri și nici foarte mulți morți. În România s-au luat cele mai bune măsuri. Uite, aici, la mine la biserică, sunt 30 de oameni care muncesc. De ce 11 nu ar putea juca fotbal?" 
Gigi Becali, patron FCSB

Reacția Poliției după antrenamentul susținut de FCSB

Urmare imaginilor apărute în presă, cu privire la faptul că o echipă de fotbal ar fi reluat antrenamentele, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări cu privire la modul în care sunt respectate prevederile Ordonanţelor Militare. 

Precizăm că în textul Ordonanţei Militare nr.3, se prevede: Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: 

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; 
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; 
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; 
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; 
e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină; 
g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; 
h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole; i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare. 

În conformitate cu art. 1 alin. 1 lit. a) din Anexa nr. 1 la Decretul Președintelui României nr. 240/2020, în vigoare din 15.04.2020, "pe durata stării de urgență SE INTERZICE organizarea și desfășurarea mitingurilor, demonstratiilor, procesiunilor sau ORICAROR ALTE INTRUNIRI, IN SPATII DESCHISE".

- Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti

Ministrul Tineretului și Sportului: „Suntem departe de reluarea competiţiilor sportive"

Ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, a declarat: „Lucrăm cu Ministerul Sănătăţii la un plan de reluare a activităţii sportive, a antrenamentelor pentru sportivi, bineînţeles o reluare treptată. În aceste momente încercăm să definim foarte clar ce înseamnă această pregătire centralizată după noile reguli epidemiologice. Pentru că nu va mai fi la fel, cu siguranţă, în sensul că tot ce se va face în sport va trebui fie într-un cadru care să îndeplinească anumite condiţii specifice pentru a găzdui şi proteja sportivii, după 15 mai, eventual, când va coincide cu perioada de relaxare a măsurilor".

Precizarea LPF: „Pe 16 mai începem antrenamentele"

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a oferit noi detalii despre situația din Liga 1: „E posibil să reluăm activitatea de pregătire pe 16 mai. Pe 20 iulie trebuie să comunicăm la UEFA echipele participante în cupele europene. Am putea relua competiţia fie la 5 iunie, fie în săptămâna următoare, adică 12 iunie". 

Oficialii Ligii au confirmat protocolul anunțat de GSP. „Am înaintat documentul către FRF, AFAN și Ministerul Tineretului și Sportului, pentru ca acesta să poată fi luat în considerare la elaborarea documentelor ulterioare. Documentul a fost comunicat și tuturor cluburilor", se arată într-un comunicat al LPF.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB:

A căzut transferul lui Florinel Coman în MLS?! Anunțul făcut de Giovanni Becali: „Era deja acolo”

Reacție tranșantă în conflictul Harlem Gnohere - Gigi Becali: „Patronul nici nu știe contractele!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
remarque
remarque  •  28 Aprilie 2020, 10:43
Postat de dora pe 27 Aprilie 2020, 20:46

Se incadreaza la punctul a din Ordonanta. Nu au facut miting ori intrunire. Dreptul la munca nu poate fi interzis in tara asta !

Totusi actorii, profesorii, educatorii, sportivii, lucratorii din turism, cei din magazinele cu alta destinatie decat vanzarea marfurilor alimentare, dentistii, nu au argumentul ”merg la munca” in conditiile in care respectivele domenii de activitate nu mai functioneaza conform legii. E clar ca s-a incalcat ordonanta la FCSB, cazul este de amenda si cam atat. Becali traieste dupa propriile reguli, le schimba in functie de interes. Cazul Balgradean care cica a incalcat legea sportiva si regulile morale e pe acelasi calapod. Gigi decide insa cine, daca si cum anume a gresit. El e autoritatea morala si *** care comentam pe aici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1258802267479225
Marian Ghergus  •  28 Aprilie 2020, 08:35

Becali minte si incalca legile asa cum respira ! Dupa ce isi umple buzunarele din combinatii nelegale doneaza 2% dar cu o singura condirie....sa fie televiziunile prezente!!. L-ati urcat in slavi pe acest puscariasi, voi televiziunile ati facut din acest monstru un om evlavios......*** si sa mergi la biserica asta este deviza ciobanului la care voi aplaudati !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3101575123247794
Alice Popa  •  28 Aprilie 2020, 08:20

Este un caz clar de incalcare a ordonantelor militare! Inca o dovada ca FCSB nu are nimic comun cu Armata!! Trebuie amendat clubul dar si jucatorii, individual! Desi, amenzile sunt ridicol de mici...

Vezi toate comentariile (54)
Comentează