FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV. Gigi i-a șocat și pe arabi! Pretenția de ultralux la transferul lui Moruțan

Articol de , , - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 08:55 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 10:06

Pretențiile lui Gigi Becali, patronul FCSB, în negocierile pentru Olimpiu Moruțan (21 de ani) par greu de îndeplinit chiar și de către un club arab. Al Ain e gruparea care se interesează de mijlocașul ofensiv de la FCSB.

Apropiați ai lui Moruțan au susținut, zilele trecute, că exista o propunere de 10,5 milioane de euro pentru transferul lui Olimpiu în Emiratele Arabe Unite. „Nici nu-mi vine să cred cât de bună este oferta", a spus Florin Vulturar, impresarul mijlocașului. Aceleași surse au dat un indiciu care a condus la identificarea lui Al Jazira drept clubul interesat de Moruțan: „E o formație conectată cu patronul de la Manchester City, Mansour".

FCSB. Gigi Becali ignoră criza

În realitate, formația care îl dorește pe internaționalul român de tineret este Al Ain, a cincea clasată în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Numele clubului nu schimbă cu mult datele problemei. Mai spectaculoasă e cererea pe care le-a formulat-o Becali arabilor.

El le-a comunicat datele pentru care ar accepta imediat să-l cedeze pe Moruțan: ei să achite acum 14 milioane de euro și să-i lase FCSB-ului și 10 la sută din valoarea unui viitor transfer! Suma e una foarte mare chiar și pentru un club din Emirate! Și e imensă, în contextul în care campionatul românesc și-a tot ciobit cota în ultima vreme, cluburile noastre vând tot mai rar jucători și obțin prețuri din ce în ce mai mici.

FCSB. Olimpiu Moruțan ar fi, de departe, cel mai scump din istorie!

Cea mai mare afacere pe care a realizat-o Becali a fost cedarea lui Nicolae Stanciu la Anderlecht în schimbul a 10 milioane de euro, o valoare la care s-a ajuns și din bonusuri, după ce suma fixă fusese de 8 milioane de euro. Moruțan ar costa 14 milioane din start, dacă Al Ain va fi de acord să plătească atât de mult ca să-l ia pe fotbalistul în vârstă de 21 de ani.

Clubul este unul bogat și solid. Președintele e chiar conducătorul Emiratelor, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, cunoscut în mediile politice internaționale drept MBZ, un personaj foarte puternic și foarte influent. Al Ain l-a avut antrenor pe Olăroiu între 2011 și 2013, un interval de timp în care echipa a funcționat excelent, a câștigat două titluri de campioană. 

1.000.000 de euroa costat Moruțan atunci când a fost achiziționat de la FC Botoșani

Moruțan valorează aproape cât tot lotul lui Al Ain

Prețul pe care-l solicită Becali în schimbul lui Moruțan, 14 milioane de euro, este aproape egal cu suma la care este evaluat întreg lotul actual de la Al Ain! Toți jucătorii fac 17,25 milioane de euro, potrivit transfermarkt. Cel mai scump e un togolez, Kodjo Fo Doh Laba, evaluat la 3 milioane de euro. Urmează un portughez, Wilson Eduardo, cu 2,8 milioane de euro, și un brazilian, Caio Canedo, cotat la 2,5 milioane de euro. Anturajul lui Moruțan știe că Al Ain ar fi gata să dea 10,5 milioane de euro. Chiar și suma aceasta ar fi imensă, raportată la cotele pe care le au jucătorii din lotul arabilor. 

Cel mai scump a costat 14,5 milioane de euro

Achiziția-record din istoria lui Al Ain a constituit-o Asamoah Gyan, fostul internațional ghanez. Arabii l-au împrumutat în 2011 de la Sunderland și au plătit 7 milioane de euro. După un an l-au achiziționat definitiv și au mai dat 7,5 milioane de euro. 14,5 milioane de euro în total așadar, cu numai 500.000 de euro mai mult decât vrea Becali ca să-l vândă pe Moruțan. Diferența este că Gyan evoluase deja în Serie A și în Premier League și era vedeta naționalei Ghanei. Pentru Moruțan, FCSB constituie vârful carierei de până acum. În naționala de seniori încă nu a debuta

VIDEO Dennis Man, despre secretul formei bune a FCSB-ului: „Ne-am maturizat, am devenit o familie”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Gigi Becali are o nouă superofertă pe masă » 7 milioane de euro pentru un titular!

Mesajul categoric primit de Gigi Becali: „Ori îi vinzi, ori nu mai iei mare lucru pe ei”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
iuliusmv
iuliusmv  •  05 Ianuarie 2021, 15:26

pe vanzator il cheama BECALI,daca il chema Negoita sau Rotaru la bani astia clubul pretendent avea si transportul jucatorului inclus pana terenul de antrenament.BECALI risca si de cele mai multe ori nu se inseala.

stoichkov10
stoichkov10  •  05 Ianuarie 2021, 15:12
Postat de a.hero.will.rise. pe 05 Ianuarie 2021, 13:45

Nelu_faget e sigur *** stoica!

e iosif.clonatul

1621544878110915
Ionel Alecu  •  05 Ianuarie 2021, 14:30

s-a vandut clapaugul ?s-au iar *** *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează