FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali dă un jucător afară pentru a-i face loc noului transfer! Cifrele spun că face o greșeală

Articol de , , - Publicat joi, 24 decembrie 2020 09:37 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 10:15

Prima victimă în minipauza de iarnă de la FCSB va fi fundașul stânga Ionuț Panțâru (25 de ani), care deja a fost propus pentru a reveni la Poli Iași, unde Pancu îl dorește, însă salariul său actual de la FCSB nu poate fi asigurat de trupa din Copou.

FCSB a terminat pe primul loc turul campionatului, însă lotul va suferi modificări în scurta pauză de iarnă.  Chiar la nivelul primului „11" se va produce o înlocuire. Unul dintre fotbaliștii care au fost titulari indiscutabili în 2020 va dispărea și din echipa de bază, și, foarte probabil și din lot.

E vorba despre Panțâru, care nu mai e văzut ca o soluție viabilă pentru atingerea obiectivului principal în prima jumătate din 2021, cucerirea titlului de campioană.

Tocmai din acest motiv, FCSB s-a reorientat spre alt fundaș stânga și l-a transferat pe Radunovic, de la Astra. Acesta se va pune sub comanda lui Toni Petrea la reunirea echipei și va deveni titular încă de la jumătatea lui ianuarie, când se va relua campionatul.

Salariul ar putea bloca revenirea la Iași

Nu doar că Panțâru va pierde primul "11", dar Becali a dat ordin să nu mai facă parte din lotul echipei. Cei de la FCSB i-au contactat pe oficialii lui Poli Iași, echipă de unde Panțâru a fost adus în vara lui 2019. Le-a fost propus pentru ca el să revină în Copou. S-a discutat chiar și varianta unui împrumut.

Președintele clubului, Ciprian Paraschiv, i-a solicitat părerea antrenorului principal, iar Daniel Pancu și-a dat acordul și a susținut că ar fi util să-l aibă pe Panțâru.

Singura problemă, una majoră, în realizarea revenirii lui la Iași e salariul pe care îl are acum la FCSB. Câștigă 100.000 de euro pe an și mai are contract până în vara lui 2024. Plafonul maxim al salariilor la Iași nu depășește 6.000 de euro pe lună.

200.000 de euroa costat Panțâru în 2019, atunci când Gigi Becali a insistat să-l cumpere de la Poli Iași

.FCSB i-a transmis deja lui Panțâru că nu mai e dorit, că i s-a adus înlocuitor și că nici nu va mai face parte din planurile clubului pentru prima echipă, iar dorința fotbalistului e de a-și găsi un angajament în străinătate și doar dacă nu va găsi nimic peste granițe ar lua în calcul să meargă la un alt club din Liga 1, inclusiv la Poli Iași.

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali dă un jucător afară pentru a-i face loc noului transfer! Cifrele spun că face o greșeală

La FCSB și-a dublat cota

Totuși, față de alți fotbaliști care în ultimii ani au bătut pasul pe loc sau chiar au regresat la FCSB, din perspectiva cotei, Panțâru a urcat, chiar foarte mult. În vara anului trecut, când încă se afla la Poli Iași, nivelul său evaluat de transfermarkt era de numai 400.000 de euro. Acum, după un an și jumătate în care a fost titular, cota s-a dublat și a ajuns la 850.000 de euro. 

37 de meciuria jucat Panțâru pentru FCSB în Liga 1, în 34 dintre acestea fiind ca titular

InStat spune că Panțâru a fost peste Radunovic

O comparație între cei doi, pe cifrele firmei de monitorizare InStat, exclusiv pe baza meciurilor din actualul sezon de Liga 1, are o concluzie surprinzătoare. Panțâru e peste Radunovici la aproape toți parametrii de joc! Panțâru a evoluat însă la echipa de pe primul loc, în vreme ce muntenegreanul a făcut-o la o formație care până la venirea lui Eugen Neagoe a avut mari probleme, a stat etape la rând pe ultimul loc și a traversat o criză de rezultate, dar și financiară.

PanțâruParametruRadunovic
14Meciuri13
1.063Minute1.236
79%Pase precise76%
1.6 Centrări3.5
5,6Mingi pierdute9
6Mingi recuperate6
61%Dueluri câștigate59%
3.8Driblinguri1,7
265Index InStat240

 * cu excepția meciurilor și a minutelor, restul parametrilor sunt medii pe meci
* indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui fundaș. Printre realizările luate în calcul: dueluri câștigate, pase precise, centrări, mingi recuperate, chiar și driblinguri și volumul de minute jucate

Și Crețu e pe făraș?

Sunt șanse ca nu doar postul de fundaș stânga să aibă un alt titular în 2021, ci și cel de fundaș dreapta. Prestațiile pe care Valentin Crețu le-a avut în ultima vreme l-au nemulțumit pe Gigi Becali și chiar și secundul Mihai Pintilii le-a spus celor din conducere că vede la un alt club din Liga 1 o soluție care s-ar potrivi mai bine: bulgarul Pașov, de la Academica Clinceni. Crețu va împlini în ianuarie 32 de ani și în această toamnă a debutat și în echipa națională. Pașov are 30 de ani, a bifat 3 selecții în naționala țării sale și România e al 4-lea campionat în care joacă, după Bulgaria, Armenia și Kazahstan. 

Cum ar putea arăta FCSB în 2021: Vlad - Pașov, Cristea, Miron, Radunovic - Moruțan, Simion, Olaru - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

VIDEO Dennis Man despre absența lui Gigi Becali de la TV și cum a învățat să treacă peste critici „Cred că vede și dânsul asta!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

UPDATE EXCLUSIV Am aflat echipa din Rusia care l-a ofertat pe Dennis Man! Reacția lui Gigi Becali când a văzut suma de transfer

GALA GSP 2020. Interviu cu Dennis Man: „Copiii să nu neglijeze școala, cum am făcut eu” + De ce FCSB are șanse mai mari acum la titlu și noua relație cu Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  25 Decembrie 2020, 00:16

Am totusi o intrebare pentru tovii autori, celebra triada (C... U... R...) care nu e invitata la branza si pomenile lui becali... Daca tot nu sunteti invitati, daca tot s-a spus ca ciobanu nu mai vorbeste cu presa, voi de unde ati aflat de miscare? Si jurati pe mamiticile voastre ca ceea ce scrieti e adevarat sau mai inventati ceva... asa ca sa mai treaca un numar si sa incasati ceva de la patron... ca de la cioban slaba speranta sa va dea ceva de pomana!!!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  24 Decembrie 2020, 22:10

Sa stea si sa lupte pentrui post daca el crede ca e in stare si e mai bun. Nu sa se lamenteze pe la toate colturile si mai ales prin pixurile de doi bani ale marilor ziaristi si comentatori gsp. Sunteti jalnici domnilor in abordarea si tratarea subiectelor. Ati facut scoli si specializari on line sau la sfarsit de saptamana.

babuilie
babuilie  •  24 Decembrie 2020, 14:23
Postat de Vlad Hartea pe 24 Decembrie 2020, 11:40

Pantaru are o singura solitie.....sa-si respecte contractul si sa stea la Fcsb pana in 2024 incasand toti banii din contract !! Doar asa mai invata si ciobanul *** sa-si respecte jucatorii si contractele lor. Asta inca are impresia ca jucatorii de fotbal pot fi tratati precum oile sale din spatele casei !!

Vorbe de bugetar sărac

Vezi toate comentariile (35)
Comentează