FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Situație excepțională pentru Gigi Becali: a ajuns să fie INTERZIS! Cum a pierdut „arma” principală cu care își mitralia echipa

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2019 09:00

FCSB // Roș-albaștrii merg aproape perfect și pentru că Bogdan Vintilă deține un avantaj față de predecesorii: Becali nu a mai avut ocazia să intervină după meciuri în direct la TV Digi Sport și să-și ”masacreze” jucătorii.

La patru ani de la câștigarea celui mai recent titlu, un antrenor al roș-albaștrilor beneficiază de un context asemănător celui în care a lucrat Costel Gâlcă: Becali nu mai are parte de hipermediatizarea care-i permitea să-și distrugă fotbaliștii în direct, în emisiuni, imediat după terminarea partidelor.

Gâlcă a condus echipa cu Gigi aflat în pușcărie în prima parte a sezonului 2014-2015. Acum e liber patronul clubului, doar că i-a fost aplicat un embargo și nu mai intervine telefonic în emisiunile TV Digi Sport. 

A pierdut astfel "arma" principală cu care își mitralia echipa.

De ce nu-l mai sună 

Postul de sport a renunțat să-l mai apeleze pe latifundiar după partide din cauza comportamentului pe care l-a avut șeful FCSB într-o emisiune de la mijlocul lunii august. Tocmai se încheiase partida cu FC Voluntari, pe care roș-albaștrii o pierduseră cu 1-3, și Gigi l-a jignit pe moderatorul Dan Filoti. 

„Am intervenit ca să-i fac educație lui Filoti”, a spus Becali, enervat că jurnalistul criticase tratamentul pe care proprietarul clubului i-l aplicase lui Mihai Bălașa, trimis pe teren ca fundaș stânga într-un meci cu FC Botoșani și schimbat pe parcursul acelui joc, umilit după ce fusese utilizat numai între minutele 16 și 61, și pe un post cu care nu era obișnuit. 

Producătorii emisiunilor TV Digi Sport l-au mai sunat de câteva ori pe Becali după acel episod, apoi conducerea postului a stabilit să-l cenzureze pe Gigi și el a dispărut de pe post. Televiziunea concurentă, TV Telekom Sport, oricum nu îl suna pe finanțatorul FCSB, așa că el a pierdut ambele canale.

A mai vorbit de atunci la Pro X uneori, în general dimineața, nu în momentele de după jocuri în care e încins la maximum și tentat să-și jignească jucătorii. 

Fără analizele "la cald" ale lui Becali, Vintilă poate să lucreze mai liniștit față de atmosfera în care munceau Teja și Dică. Înaintea conflictului care l-a scos pe Gigi de la Digi, antrenorii și fotbaliștii amânau să apară în interviurile live de la stadion, doar ca să audă întâi discursul patronului din emisiune și să-și adapteze explicațiile la ceea ce spusese el, ca să nu-l supere. 

„Pițurcă îmi pusese condiția să nu mai discut despre echipă la televizor, dar n-am cum să mă opresc! Aș face cancer la limbă dacă n-aș mai vorbi la TV! D-aia nu am putut să mai colaborăm” 
Gigi Becali, patron FCSB 

3 campionatea câștigat FCSB în perioada 2012-2015, în care Becali s-a aflat în închisoare. El a intrat în pușcărie spre sfârșitul stagiunii 2012-2013 și a ieșit aproape de finalul ediției 2014-2015. Cu patronul în libertate, echipa n-a mai fost campioană niciodată din 2015 până acum, a încheiat mereu a doua

Seria grozavă din ultimele 7 meciuri:

FCSB-Viitorul 2-1 
Craiova-FCSB 0-1 
FCSB-CFR 0-0 
Metaloglobus-FCSB 0-2 
Clinceni-FCSB 0-3 
FCSB-Dinamo 1-1 
Chindia-FCSB 1-2 

Cum își făcea rău singur 

„Becali a motivat-o suplimentar pe Guimaraes cu declarațiile pe care le-a avut", a comentat Valeriu Răchită, fost fundaș al roș-albaștrilor. "Îmi tai capul dacă luăm vreun gol de la portughezii ăștia! Sunt prea slabi, n-au cum să marcheze contra noastră niciodată!", spusese Gigi. 

Guimaraes l-a învins cu 1-0 în returul din Portugalia, după 0-0 la București, și l-a eliminat din Europa. Mihai Stoica era enervat de același lucru la capătul mandatului de la FCSB: „Gigi făcea rău cu declarațiile prin care anunța c-o să câștigăm următorul meci cu 72 la zero, că el îi făcea pe adversari să lupte cu o ambiție și mai mare când auzeau asta!". 

Eliminarea din Europa League, pe care și Becali a provocat-o cu declarația jignitoare despre Guimaraes, i-a anulat un venit de zece milioane de euro, cât ar fi încasat dacă parcursul ar fi continuat și în grupe.  

„L-am rugat, dar n-am ce să-i fac!”

În intervențiile lui în direct în emisiuni, Gigi nu se rezuma la a-și critica fotbaliștii pe care antrenorii trebuiau să-i aducă după aceea într-o stare mentală potrivită pentru antrenamente și pentru meciuri, el le mai și oferea ponturi adversarilor, anunța echipa de start a FCSB înaintea partidelor. Dică insistase ca patronul să înceteze să le mai facă adversarilor asemenea cadouri, până când Nicolae a renunțat la pretenție, s-a resemnat: 

„L-am rugat să nu mai anunțe echipa la televizor, dar nu am ce să-i fac! Dacă el anunță formula pe care o vom folosi a doua zi nu înseamnă că patronul alege titularii, ne consultăm în alcătuirea echipei". 

Becali anunța sistemul și distribuția completă, ca și cum antrenorul n-ar fi avut niciun rol.  

Citește și:

Gigi Becali îl vrea pe Andrei Chindriș, dar Narcis Răducan ezită: „Trebuie să mă gândesc dacă-l vreau”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (71)
respect2014
respect2014  •  26 Octombrie 2019, 10:29

Daca si voi o sa terminati cu stirile despre el...ce bine ar fi!

382236259374637
Florin Voica  •  25 Octombrie 2019, 19:28

În sfirsit e normalitate la Steaua de cind Gigi Becali se tine de fuvint și nu le mai da prilejul la ziariștii ăștia lui peste sa îl tirasca în fel de fel de scandaluri interpreți d cum vor ei știrile senzaționale. Își dau cu presupusul mereu cu fel de fel de i genții de jucătorii bai fiți serioși dacă nu mai aveți informații nu mai inventați prostii. Ma bucur ca vi sa tăiat sursa de existenta între ce spunea Gigi Becali și ce reproduceri voi era jenat și revoltător. Sper sa l tina și voi sa ajungeți șomeri care ați mincat o poine numai prin a face scandal și a interpreta ce spune Becali.

adriann_
adriann_  •  25 Octombrie 2019, 15:49

V-a durut ma? Ala e adevarul :)))

Vezi toate comentariile (71)
Comentează