FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, soluții surpriză la derby-ul cu Craiova. Ce variante de echipă pregătesc Pintilii și Charalambous

Fundașul dreapta Valentin Crețu apare pe foaia de joc a celor de la FCSB în deplasarea cu UTA
Fundașul dreapta Valentin Crețu apare pe foaia de joc a celor de la FCSB în deplasarea cu UTA

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 august 2023 15:33 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 15:51

Vicecampioana a plătit scump meciul cu UTA. A pierdut și toate punctele, dar și 3 jucători de bază: Pantea și Coman au fost eliminați, iar Chiricheș s-a accidentat, suferind o ruptură musculară. 

Ei vor fi out pentru meciul cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, însă în afara lor, mai există alte două semne de întrebare în privința a doi jucători care au început sezonul din postura de titulari: Șut și Băluță, amândoi cu probleme medicale.

Mircea Rednic a suferit un infarct: „A simțit dureri în piept din timpul meciului cu FCSB” » Tehnicianul a fost operat
UTA
Mircea Rednic a suferit un infarct: „A simțit dureri în piept din timpul meciului cu FCSB” » Tehnicianul a fost operat

Recuperarea lui Băluță a decurs bine

Există speranțe din punctul de vedere al staff-ului medical că cei doi ar putea fi recuperați. Băluță se reface după entorsa la gleznă suferită acum două săptămâni, la antrenamentul oficial dinaintea returului cu Nordsjaelland. 

Situația lui e mult mai bună, refacerea a decurs conform planului și sunt șanse mari ca el să fie apt de joc sâmbătă. Problema în ceea ce îl privește pe Băluță e că n-a mai jucat într-un joc oficial de foarte mult timp. De aproape o lună, pe 3 septembrie e bifat 33 de minute în returul cu CSKA 1948 Sofia, scor 3-2.

Dacă Băluță va fi OK și se va decide că poate începe jocul, atunci va evolua ca atacant fals, așa cum s-a petrecut în primele jocuri ale sezonuluil când echipa a arătat bine și a câștigat meciurile pe bandă rulantă.

Dacă Șut va fi apt, Ovidiu Popescu va juca fundaș dreapta

Mai complicată e situația lui Șut. Absența lui nu ar fi neapărat o problemă din perspectiva celui care l-ar putea înlocui la mijlocul terenului, Ovidiu Popescu dovedindu-se o alternativă bună, care a dat randament, în jocurile în care Șut a lipsit. 

Recuperarea lui însă ar fi extrem de utilă pentru că fără Pantea, suspendat, FCSB are o problemă majoră în a acoperi flancul drept al defensivei, unde la Craiova va juca cel mai periculos fotbalist al oltenilor, Alex Mitriță. 

Dacă Șut va juca sâmbătă, atunci staff-ul va avea posibilitatea să-l folosească pe Ovidiu Popescu ca fundaș dreapta, unde a mai jucat și a făcut-o bine. Dacă nu, atunci soluția se numește Valentin Crețu, pe care Becali îl anunța deja ca și plecat în urmă cu 10 zile, dar care nu doar că n-a mai reziliat contractul, dar a și fost folosit în repriza secundă cu UTA.

Ngezana sau Haruț în locul lui Chiricheș

În privința lui Chiricheș, înlocuitorul acestuia va fi, cel mai probabil, Ngezana, cumpărat în vară de Kaizer Chiefs pentru 600.000 de euro. Apariția lui ca titular ar fi făctă mai mult sub presiunea dorinței lui Becali de a-l vedea jucând, pentru că există păreri în cadrul staff-ul roș-albaștrilor că poate o variantă mai bună ar fi Haruț, cel care a evoluat în startul sezonului și cel care e mult mai acomodat cu rolul de fundaș central stînga, decât sud-africanul, care preferă să evolueze ca Dawa, stoper dreapta.

Cum ar putea arăta FCSB, cu Băluță și Șut recuperați

Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Miculescu, Al. Băluță, Oct. Popescu

Cum ar putea arăta FCSB, fără Băluță și Șut

Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Djokovic, Ov. Popescu, Olaru - Miculescu, Compagno, Oct. Popescu

Ce riscă FCSB: o soluție și jumătate pentru regula U21

Absența lui Pantea îi creează FCSB-ului dificultăți majore din perspectiva acoperirii regulii U21. Îl va avea indiscutabil ca titular pe Octavian Popescu, însă pe bancă, ca soluție cât de cât bună, pentru a putea intra, în cazul în care Tavi va fi nevoit să iasă, e Radaslavescu. 

Foarte probabil, pentru că FCSB nu poate sta doar cu o rezervă U21, îl va avea ca soluție și pe Gogescu, puștiul care a împlinit săptămâna trecută 18 ani. El s-a remarcat în cantonamentul din Olanda, inclusiv în jocurile amicale și s-a decis să rămână în lotul echipei mari, chiar dacă îi va fi foarte greu să primească minute.

Cum ar putea arăta Universitatea Craiova la derby-ul de sâmbătă

I. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, R. Silva, Bancu - Al. Crețu, Screciu - A. Ivan, Baiaram, Mitriță - Markovic

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN LIGA 1: 

S-a convins Bergodi? » A venit ca o vedetă la Rapid, dar a dispărut din echipă după 5 etape

Încă un „cutremur” în Superligă? Alt antrenor în pericol să fie demis: ce acuză surse din club

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Bancone11
Bancone11  •  31 August 2023, 10:37

Hai Stiinta !! Vom fi 1500 pe Ghencea !

stroiemihai
stroiemihai  •  31 August 2023, 10:21

Istetilor ,sa inteleg ca Baluta a folosit tunelul timpului si vine accidentat dintr-un meci care s-a jucat in viitor adica pe 3 septembrie .Ziaristi de doi bani sa nu zic ceva care se termina cu beeeeeeeeeeeeeeeep

legio.sud
legio.sud  •  30 August 2023, 17:36
Postat de gimiskutze pe 30 August 2023, 16:00

MM atacant; becali conducator de joc, Pintilii si Chamboulos aplaudaci. Desigur, in aparare cel mai bun jucator, Chiriches!

Și vârf fals Raduuu Petrescuuu ….

Vezi toate comentariile (13)
Comentează