FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Jucătorul de „milioane” de la FCSB, accidentat » Intrase în vizorul naționalei

Sorin Șerban, numărul 77, este accidentat
Sorin Șerban, numărul 77, este accidentat

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 19:31 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 19:36

Sorin Șerban, accidentat, a pierdut un moment favorabil la FCSB. Unul dintre favoriții lui Gigi Becali, fundașul stânga a fost devansat de Risto Radunovic, jucător pe care Edi Iordănescu l-a pregătit și la Astra.

Dintre fotbaliștii care au prins cel puțin un meci ca titular în prima parte a sezonului, cu Dinu Todoran antrenor, și care încă se află în lotul roș-albaștrilor, Sorin Șerban are cele mai puține minute bifate în mandatul lui Edi Iordănescu - numai 31. 

Iordănescu l-a aruncat în luptă pe fundașul lateral în vârstă de 21 de ani doar în deplasarea de la CFR Cluj, când gazdele erau în avantaj cu 2-0 (4-1 scor final).

Apoi, a mai fost inclus în lot pentru meciul cu Dinamo (6-0). Precedentele 3 jocuri Șerban le-a ratat din cauza unor probleme fizice. „E accidentat”, a declarat recent Iordănescu Jr.

FCSB » Gigi Becali, despre Sorin Șerban: „Jucător rar, de milioane”

Folosit până în acest sezon cu precădere la formația a doua, Șerban a apărut la prima echipă de la FCSB în ultimele două meciuri ale campionatului trecut: înfrângerile din play-off cu Universitatea Craiova (0-1) și CFR Cluj (0-2). Partide fără miză pentru formația antrenată la vremea respectivă de Toni Petrea, întrucât CFR era deja matematic campioană.

În actuala stagiune, fundașul transferat în 2019 de la Minaur Baia Mare a avut mai multe șanse, fiind titular în 4 partide. Patronul FCSB-ului îl prefera pe Șerban, deoarece îl considera mai ofensiv decât Radunovic. 

De pildă, la pauza returului cu Șahtior Karagandy din Conference League, când kazahii conduceau cu 1-0, Becali a ordonat intrarea lui Șerban în locul lui Radunovic, cu scopul de a întoarce rezultatul. N-a ieșit bine pentru FCSB. Rușinos, vicecampioana a fost eliminată la lovituri de departajare. 

Eu consider că Șerban ne ajută mai mult în atac decât Radunovic. L-am văzut la echipa a doua. Jucător rar de bandă! Mi-a plăcut că driblează, urcă în atac, pasează, e dezinvolt. Mi s-a spus însă că nu se apără bine. Dar stai, mă, puțin! Are 20 de ani? Păi, ăsta va fi fotbalist mare! Văd personalitatea pe care o are el în joc. Am zis că de-acum va juca numai el!”, declara Becali la începutul lunii august, care anunța și că nu se va mai baza pe Radunovic: 

Nu stăm după el. De când a venit la noi nu mai e jucătorul ăla de la Astra. Și atunci joacă ăla care are 20 de ani. O să iau milioane pe Șerban!”.

Din cauza accidentării lui Șerban, Edi Iordănescu a apelat pentru postul de fundaș stânga la Risto Radunovic, jucător pe care l-a avut și la Astra Giurgiu. Edward a început toate cele 6 confruntări la FCSB cu muntenegreanul în teren, în 5 dintre ele acesta fiind integralist. Chiar și în Cupă, competiție pe care roș-albaștrii obișnuiau să o aloce rezervelor, Risto a jucat toate minutele cu CS Hunedoara.

Jucătorul de „milioane” de la FCSB, accidentat » Intrase în vizorul naționalei
150.000 € este cota de piață a lui Șerban, conform portalului de specialitate Transfermarkt

Radunovic l-a devansat

Monitorizarea InStat relevă că Radunovic îi este superior concurentului său pe post, chiar dacă nu la toate capitolele semnificative. Risto are și avantajul numărului de minute jucate - 805 vs. 477 -, un criteriu distinctiv în stabilirea indexului total.

ȘERBANPARAMETRU*RADUNOVIC
6meciuri9
48 (86%)pase (precise)64 (84%)
4.7mingi pierdute6
5.2mingi recuperate8
2.2 (38%)centrări (reușite)2.8 (32%)
46%dueluri câștigate59%
4.8intercepții4.8
0goluri0
0pase decisive0.22
232indice InStat**246

*cifre în medie/meci în acest sezon (toate competițiile)
**indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc.

Sorin Șerban, eliminat în Rapid - FCSB 1-0

Ultimul meci pentru Sorin Șerban ca titular la FCSB, cu Rapid, nu a avut un final fericit. Deși avea un cartonaș galben, n-a ținut cont de el și s-a răfuit pe teren cu Belu Iordache. Astfel, în minutul 84, Șerban a văzut al doilea „galben” și a fost trimis la cabine. Singurul jucător eliminat al FCSB-ului din acest sezon.

La aceeași fază, Antonio Sefer de la Rapid a văzut „roșu” direct, după ce l-a doborât pe același Șerban. Belu a scăpat cu un cartonaș galben.

21 de meciuriare Sorin Șerban în Liga 1 pentru FCSB și Poli Iași. La moldoveni a fost împrumutat în sezonul 2019/20

În atenția lui Bratu

Sorin Șerban s-a regăsit în lotul României U21 la prima selecție efectuată de noul selecționer Florin Bratu. N-a evoluat niciun minut în amicalul contra Georgiei, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Jucătorul de „milioane” de la FCSB, accidentat » Intrase în vizorul naționalei
Sorin Șerban este eligibil pentru Euro 2023, turneu organizat de România și Georgia

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Chindia - FCSB:

Citește mai multe articole despre FCSB:

FCSB s-a prăbușit în clasamentul coeficienților! » Pe ce loc era clubul când l-a preluat Becali și unde e acum

Schimb de replici între Ovidiu Ioanițoaia și George Ogăraru: „Ai jucat la FCSB! Ai două titluri de campion acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
baltimorek
baltimorek  •  30 Septembrie 2021, 17:50

si se mai intreaba becali de ce am pierdut ultimele 4 campionate de cand s-a facut el antrenor. cum bah sa fie serban mai bun decat radunovici? serban este cel mai slab jucator pe care il avem in lot(dupa oaida,evident). in locul lui edi il vindeam. bine ca nu se mai baga becali peste echipa. hai cu pensionarea aia o data bah becali.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează