FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali îl atacă pe Petrache din cauza stadionului „Arcul de Triumf”: „Nu vreau să mai trag sforile că mi-e frică de pușcărie. Dacă voiam, îl spulberam! Îi arătam cadavre”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 februarie 2022 12:53 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 14:29

FCSB vrea în continuare să joace pe stadionul „Arcul de Triumf”, însă formația roș-albastră se lovește de mai multe refuzuri.

Deranjat de faptul că FCSB nu poate încă juca pe noua arenă din București, Gigi Becali a avut un discurs dur la adresa lui Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. Patronul roș-albaștrilor îl consideră responsabil pe acesta de faptul că FCSB nu este lăsat pe „Arcul de Triumf”.

Minciuna Arcul de Triumf! Ministerele joacă ping-pong cu răspunsurile către GSP » De ce fotbalul rămâne interzis, dar rugbyul are undă verde
GUVERN
Minciuna Arcul de Triumf! Ministerele joacă ping-pong cu răspunsurile către GSP » De ce fotbalul rămâne interzis, dar rugbyul are undă verde

Gigi Becali, discurs dur la adresa lui Alin Petrache

„Așa e în România. Eu sunt obișnuit. Eu acum nu mă mai lupt. Înainte mă luptam. Eram idiot. Mă luptam cu morile de vânt. Acum nu mai fac asta.

Iau lucrurile așa cum sunt. Asta e România. Dacă el, Petreche, care are nu știu ce relații cu PSD și a fost parlamentar, trage niște sfori... Așa e în România, tragi sforile și gata. Eu nu vreau să mai fac asta pentru că mi-e frică.

Dacă eram eu, îi arătam eu lui Petrache cadavre. Îl spulberam pe Petrache. Dar nu vreau să mai trag sforile că mi-e frică de pușcărie. Îi arătam eu cadavre. Cine era Petrache pentru mine dacă intram în război? Era zero. Dar nu mai vreau să trag sfori”, a declarat Gigi Becali la ProX.

Caracteristici stadion Arcul de Triumf 

Când s-a acceptat proiectul de construire a acestui stadion, prețul stabilit a fost de 27,2 milioane de euro.  Ulterior, suma a crescut cu peste 35%, iar prețul final a ajuns la 37 de milioane de euro. Capacitatea arenei e de 8.155 de locuri, iar suprafața desfășurată a întregului proiect este în jur de 22.000 mp.

37 de milioane de euroa costat stadionul Arcul de Triumf

Șeful FRR, conexiuni politice puternice

O explicație pentru care Ministerul Sportului are o colaborare cu Federația Română de Rugby poate fi numele celui care conduce FRR: Alin Petrache. Acesta a fost un personaj extrem de influent în zona politică, unde a activat ca deputat PSD în legislatura 2012-2016. 

A renunțat de bunăvoie la calitatea de demnitar în momentul în care a fost ales președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. După acest rol, a devenit președinte al Federației de Rugby, unde a fost reales în februarie 2021, când a anunțat și un colaborator de marcă, tot din zona politică: Eugen Teodorovici, fost ministru al finanțelor din partea PSD, pe care l-a numit trezorier al FRR.

Stadionul Arcul de Triumf, pentru rugby, da! Pentru fotbal, nu!

La mai bine de un an de când a fost inaugurat, Arcul de Triumf a găzduit doar meciuri de rugby și antrenamente ale unor echipe de fotbal, dar nu și partide de fotbal.  Primul joc care a avut loc aici a fost meciul-test dintre România și Argentina, care s-a disputat pe 3 iulie. Au urmat finalele Superligii de rugby, din 16 octombrie, unde au participat 4 formații: Steaua, Dinamo, Știința Baia Mare și CSM Timișoara.

 La jumătatea penultimei luni din 2021 s-a jucat România - Țările de Jos, iar pe 20 noiembrie s-a disputat un alt meci-test, România - Tonga, iar de atunci, pe 12 februarie, s-a jucat România a învins Portugalia, scor 37-27, în Rugby Europe Championship.

VIDEO Iulian Apostol nu are încredere în viitorul lui FCSB: „Va fi foarte greu să câștige trofee în următorii ani”

Citește și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
horiaci
horiaci  •  22 Februarie 2022, 13:54

De cel puțin patru decenii, Stadionul Arcul de Triumf este casa rugby-ului românesc și așa trebuie să rămînă! Asta din cel puțin 2 motive: 1) calitatea rugby-ului românesc raportat la nivel mondial este mult superior echivalentului fotbalistic, iar fotbalul are suficiente stadioane pentru cîte performanțe produce; 2) ar fi păcat ca cea mai selectă zona a capitalei să fie poluată de hoarde de așa ziși ”suporteri împătimiți”, ”peluze”, ”galerii” etc. , pe care îi vedem cum se manifestă la meciurile de fotbal!

steaua.libera
steaua.libera  •  22 Februarie 2022, 08:16

Cate meciuri de rugby se joaca pe an?

ge0x
ge0x  •  21 Februarie 2022, 21:35

Mai lăsați o ba *** cu rugby ul vostru. E un sport in care se mănâncă niște bani și cam atât. Ce echipe și ce meciuri avem noi de rugby uri? Mai avem și noi 4 echipe? Se da vreun meci la tv? Pai luam jucători din alte țări că sa avem și noi o națională. Asta nu mai e rugby românesc. Petrache asta să facă ceva daca tot e zmeu sa avem și noi un campionat cu 8 echipe acolo decente.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează