FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL GHENCEA

EXCLUSIV Avem răspunsul trimis de CSA Steaua către FCSB » Motivul comic invocat pentru a interzice echipa lui Becali pe stadionul Ghencea

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2022 10:32 / Actualizat sambata, 14 mai 2022 11:32

FCSB a făcut cerere pentru a juca partida cu CFR Cluj, din ultima etapă din play-off, pe stadionul Ghencea, dar a fost refuzată.

Meciul dintre FCSB și CFR Cluj, care poate decide campioana, se va juca la Buzău, după ce Arena Națională a fost închiriată organizatorilor Saga Festival, iar CSA Steaua a refuzat accesul FCSB-ului pe stadionul Ghencea, construit din bani publici.

CFR încearcă stimularea Voluntariului pe filieră PSD » Jocuri politice la titlu pe axa Rus-Năstase-Pandele!
LUPTA LA TITLU
CFR încearcă stimularea Voluntariului pe filieră PSD » Jocuri politice la titlu pe axa Rus-Năstase-Pandele!

De ce FCSB nu poate juca în Ghencea

Gigi Becali a anunțat că FCSB a oferit să plătească 46.000 de euro pentru a putea juca pe stadionul Steaua, dar „militarii” i-au refuzat accesul.

Motivul? CSA Steaua susține că va juca în barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Manșa tur e programată pe 22 mai, când s-ar juca și FCSB – CFR Cluj.

CSA Steaua termină play-off-ul pe locul 4, care duce la barajul de pe 22 și 29 mai. Totuși, potrivit regulamentului în vigoare,  CSA Steaua, club care aparține de MApN, nu are drept de promovare. În plus, programul meciurilor nu a fost stabilit, iar CSA Steaua, în cazul în care e acceptată la baraj, ar putea juca pe teren propriu pe 29 mai.

După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.
 

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.
 

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022.

 – comunicat CSA Steaua

Răspunsul integral trimis de CSA Steaua către FCSB

Avem răspunsul trimis de CSA Steaua către FCSB » Motivul comic invocat pentru a interzice echipa lui Becali pe stadionul Ghencea

Modificarea de regulament făcută de FRF spune clar: CSA Steaua nu poate participa la baraj! 

În ciuda faptului că Legea Sportului în vigoare nu le dă dreptul să urce în Liga 1, „militarii” vor și se consideră îndreptățiți să participe la baraj. Numai că o actualizare de regulament făcută în urma unei ședințe de Comitet Executiv al FRF din august 2020 le dă calculele peste cap.

Pe 18 august 2020, Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial a aprobat „principiile de promovare aplicabile în situația în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență sau nu îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”. Adică exact cazul în care se regăsește CSA Steaua.

Modificarea ROAF a fost publicată pe site-ul FRF în aceeași zi:

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplinește condițiile de participare în Liga 1.

- Comunicat publicat pe frf.ro pe 18.08.2020 

Așadar, locul Stelei la baraj ar trebui luat de echipa de pe locul 5 (Concordia Chiajna / Unirea Slobozia), cu condiția ca aceasta să poată primi licența pentru Liga 1. 

VIDEO Totul despre FC Voluntari - FCSB

Citește și: 

Cine e, de fapt, nașu': Becali sau Varga? De ce primește Voluntari ștampila „echipa de casă” a CFR-ului și nu a FCSB-ului

Cine l-a vrut cu orice preț pe Horațiu Feșnic la FC Voluntari - FCSB? Vassaras i-a șocat inclusiv pe subalternii săi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (309)
ray51
ray51  •  18 Mai 2022, 10:10

Cei de la CSA au redactat raspunsul din ... buda. Din buda mintii. Ma ingrijoreaza ca un astfel de club al armatei nu e in stare sa traiasca pe propriile picioare, cu un parteneriat poternic cu un latifundiar roman gen Isarescu sau vreun fost general de armata gen Iordanescu. Cineva cu bani si care ar prelua multiple afaceri cu MAN-ul (arme, tehnica de lupta, etc). Bineinteles fara Dancu.

demolarii
demolarii  •  14 Mai 2022, 22:36

FCSB poate promite multe. Ca si exemplu Becali declara că vrea arbitrii străini, MM declara că nu s-a pus problema. E arhicunoscut faptul că Fcsb utilizează tehnica specifică practicantilir de alba-neagra cu scopul de a pune presiune și a crea confuzie. Se spune că UEFA a solicitat desființarea cluburilor departamentale. Dar tot UEFA a cerut neacordarea licenței echipelor implicate în procese civile, cum ar fi procesul Fcsb vs CSA, sau Fcsb vs Primăria Capitalei. De ce regula nefavorabilă Fcsb nu se aplica? Presa ne prezinta un Fcsb de succes, susține financiar campionatul, cea mai profitabilă echipă, cel mai tare patron, cel mai tare manager, etc....dar nu poate administra un stadion, solicita reduceri de taxe sau apelează la inginerii financiare pentru plata jucătorilor, jignesc arbitri, spectatori, cluburi adversare.....si în mod ironic rescriu balada "Miorița, doar ca in loc de 3 ciobani avem 2 cluburi, CSA și Fcsb, și în loc de *** avem nume,marca, palmares, etc.......ma intreb cum va fi rescrisă "Baltagul"?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tibi_968
tibi_968  •  14 Mai 2022, 21:06
Postat de Gabi Zahiu pe 14 Mai 2022, 11:39

Oribil, odios, posibil exclusiv in România! Un comandant al unei UM ce face parte din NATO se comporta ca un comisar sovietic care însura cu tupeu ineptii din documentele de partid, minciuni sfruntate, motive ridicole, inexistente, o beție de cuvinte de lemn desprinsa din operele părinților cazarmii sordide anacronice-csa, adică Lenin, Stalin, Pauker! Așa hal de document oficial semnat de un comandant de unitate militară nu este admisibil in nicio țara din lumea liberă, cu excepția României, aflată, datorită unor astfel de specimene retrograde, mai aproape de Phenian decât de Bruxelles! Pana când rușinea, înapoierea, blocajul in trecutul totalitar, ticălos, toxic?

Vezi comentariul anterior! Ramane valabil cum am stabilit...cu apa...eventual aghiasma!

Vezi toate comentariile (309)
Comentează