FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Thomas Neubert și-a intrat în rol încă de pe aeroport: „Așa e mentalitatea jucătorilor aici. Nu e bine!”

Thomas Neubert s-a întors la FCSB!
Thomas Neubert s-a întors la FCSB!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iulie 2020 09:02

Thomas Neubert, noul preparator fizic de la FCSB, a ajuns în această dimineață în țară, urmând să-și înceapă în scurt timp munca la vicecampioana României. 

Pe aeroport, omul care a revoluționat-o pe FCSB în timpul primului mandat al lui Laurențiu Reghecampf a vorbit despre strategia pe care vrea s-o aplice la clubul lui Gigi Becali

„Mâine voi face o analiză și vom vedea ce este de făcut. Nu este un regim direct, dar nu va fi lejer. Este dificil. În primul rând, trebuie schimbată mentalitatea. Nu este timp pentru pregătire fizică.

Sunt cinci ani de la ultimul titlu? Este prea mult. Sunt jucători buni aici. Mentalitatea jucătorilor de aici, la 20 de ani, e că fac un meci bun și după sunt Ronaldo. Asta nu e bine. Mâine voi vorbi cu jucătorii”, a declarat Thomas Neubert, potrivit digisport.ro.

Thomas Neubert, esențial în succesul FCSB

Venit la FCSB împreună cu Reghecampf în 2012, Thomas Neubert a atras atenția prin pregătirea fizică intensă, bazată pe folosirea benzilor TRX. În cele două sezoane în care au lucrat împreună în Ghencea, FCSB a câștigat două titluri, Supercupa, Cupa Ligii și s-a calificat în optimile Europa League și în grupele Ligii Campionilor.

În 2013, în primăvara EL, „roș-albaștrii” au reușit s-o elimine pe Ajax în „șaisprezecimi”, 0-2 în Olanda, 2-0 pe Național Arena și 4-2 la penalty-uri, iar în optimi au învins-o pe Chelsea la București, 1-0, însă au ratat calificarea, după 1-3 la Londra. În 2014, Neubert a părăsit FCSB alături de antrenorul Laurențiu Reghecampf, cei doi preluând Al-Hilal, în Arabia Saudită.

VIDEO. Gigi Becali instaurează dictatura la FCSB! „Nu mai ai voie să râzi, să zâmbești! Când ajungi acasă, te bagi în pat!”

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. Gabi Balint i-a făcut caracterizarea lui Sergiu Buș: „E ca mine! Îmi place de el”

Gigi Becali, judecat pentru gestul de la FCSB - Dinamo! Ce riscă patronul roș-albaștrilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  16 Iulie 2020, 17:02
Postat de cuviosul_pafnutie pe 16 Iulie 2020, 09:32

Pacat de baietii aia,alde Florinel,Man,Olaru,Tanase si Morutan,sa-i dopeze asta ca pe caii de curse!Sa faca baskan-ul banu gros!

!

romeverest
romeverest  •  16 Iulie 2020, 11:45

Il asteapta astia pe Neubert ca pe Mesia !! Este doar un preparator fizic, iar daca era atat de senzational nu statea prin Romania, Bulgaria sau Emirate, ci era angajat de cluburile serioase din Germania !! Esential pentru cele doua titluri ale Fcsb-lui nu a fost Neubert, nici macar Reghecampf, ci arbitrajele favorabile, valoarea celorlalte echipe, care in marea majoritate erau in insolventa, precum si faptul ca Becali cumparase cei mai buni jucatori din tara !!

petrep
petrep  •  16 Iulie 2020, 10:36
Postat de ang3ldev1l2 pe 16 Iulie 2020, 10:08

Nu era mare diferenta intre Ad. Popa, Rusescu, Chipciu vs Coman, Petre/Tanase/Man, insa diferenta se face doar la capitolul antrenori. In 2012 nea Gigi inca nu acaparase de tot acest post la echipa lui si inca mai permitea unui Reghe sa-si faca tactica si schimbarile, inca nu cerea fiecarui juactor in parte cand sa dribleze sau cine sa suteze, samd.

diferenta frapanta de valoare intre lotul de atunci si cel de acum, cred ca o face, in primul rand, mentalitatea...Mult mai paguboasa, mai "lasa, bai, ca merge-asa", mie asa imi par jumatate-mortii astia de jucatori de la fcsb-ul de azi....angajamentul lor (fizic/psihic) tine 20 de minute pe meci (cel mult!)... De acord, ii pui la alergat, la tras de trx-uri, dar...nu vad cum o sa transformi in zmei niste pisoi lenesi...:))))). si, total de acord, si antrenorul conteaza, dar NU mai mult decat labilitatea (inconsecventa in pareri, decizii) ale generalului antrenor si stapan 3-in-1. Faptul ca are "natura slaba" si pleaca urechea la toate sfaturile/ideile "sfatuitorilor" habarnisti/intriganti din jurul lui, asta strica mai mult decat orice!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close