FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali, judecat pentru gestul de la FCSB - Dinamo! Ce riscă patronul roș-albaștrilor

Gigi Becali +12   FOTO
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 17:17 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 17:47

Gigi Becali a fost convocat la Comisia de Disciplină după ce au apărut imagini cu patronul FCSB discutând la marginea terenului cu jucătorii lui și cu Ionel Dănciulescu, înaintea meciului retur din Cupă cu Dinamo. Riscă o amendă de 40.000 de lei (aproximativ 8.300 de euro).

Fiindcă se plictisea în tribună și a ținut să stea la taclale cu fotbaliștii și cu alți oficiali, Becali ar putea să fie amendat cu 40.000 de lei. Înaintea returului cu Dinamo din Cupa României, Gigi a apărut la marginea terenului, în zona băncilor. A vorbit un pic cu fotbaliștii lui, cu cei pe care i-a avut prin preajmă, apoi l-a întâlnit pe Ionel Dănciulescu, team-managerul roș-albilor, și a mai discutat și cu el.

FCSB. Gigi Becali, judecat pentru gestul de la FCSB - Dinamo! Ce riscă patronul roș-albaștrilor
Gigi Becali și Ionel Dănciulescu, înainte de FCSB - Dinamo // FOTO: Digi Sport

Patronul vicecampioanei a fost filmat, fotografiat în fața băncilor, imagini care confirmă raportul pe care l-a realizat observatorul partidei. Delegatul Federației a notat că Becali a încălcat regulile din protocolul medical pe care l-au convenit Liga Profesionistă de Fotbal, Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Protocolul a fost condiția pentru ca ministerele să avizeze reluarea campionatului.

„Nu facem muncă de politişti"

 Gigi l-a adus în tribună, la partida aceea, și pe ginerele său, o persoană fără legătură cu clubul, neangajată în vreun fel la FCSB. Conform protocolului, la meciuri au dreptul să asiste din tribune delegația gazdelor și delegația oaspeților, pe lângă personalul strict necesar pentru desfășurarea normală a jocurilor

Ginerele lui Becali a fost un spectator neutru, neîncadrat în realitate în delegația FCSB-ului, un club în care nu ocupă vreun post. Justin Ștefan, secretarul general din LPF, a comentat la DigiSport imaginile cu Gigi la marginea terenului și pe acelea cu ginerele din tribună:.

„Accesul pe stadion e posibil pe baza unor liste pe care le întocmesc cluburile, cu personalul necesar pentru meci. Noi nu putem să facem muncă de polițiști, să anchetăm dacă toate persoanele înscrise pe listă chiar au contracte cu cluburile!". Cum e formulată abaterea în protocolul medical. 

Inducerea în eroare a reprezentanților forului organizator cu privire la funcțiile sau la atribuțiile persoanelor cărora li se permite accesul în zonele 1 și 2 din cadrul arenei sportive, așa cum sunt acestea definite în protocol". Amenda fixată pentru abaterea aceasta: 40.000 de lei. 

Eu nici nu port mască. Ce, sunt câine, să port botniță? Mie mi-au spus doctorii că dacă pui masca îți scade oxigenul și scade și imunitatea. Vitamina C, vitamina D, zinc, cu astea lupt eu cu Covid. Nu port masca fiindcă vreau imunitate și fiindcă nici nu-mi place să-mi pun botniță
 Gigi Becali, patron FCSB

Ce conține zona 1 în care a ajuns Becali:

  • Terenul de joc 
  • Marginea terenului de joc
  • Tunelul de acces 
  • Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor

Persoanele care au acces, în mod normal, în zona 1:

  • Jucători titulari 
  • Jucători de rezervă 
  • Staff-ul din raportul de joc
  • Arbitri 
  • Asistență medicală 
  • Brancardieri 
  • Personal TV 
  • Oameni de mingi
  • Stewarzi 
  • Voluntari 
  • Fotoreporteri 
  • Responsabil igienă

Gigi Becali, tocmai a încasat o amendă

Federația l-a sancționat recent pe Becali într-un alt caz, pe motivul discriminării, cu o amendă de 65.000 de lei și o suspendare de patru luni. FCSB a fost amendat cu 10.000 de lei, în aceeași speță. FRF, prin secretarul general Radu Vișan, transmisese către Comisia de Disciplină o plângere ca urmare a comentariilor lui Becali despre fotbalul feminin. Federația a stabilit că formațiile din prima ligă de fotbal vor trebui să aibă și „sateliți" de fotbal feminin, începând cu sezonul 2021-2022.

Gigi s-a opus cu vehemență și a criticat în public ideea FRF: „Dacă-mi dai un miliard ca să fac echipă de fete, eu refuz banii, nu-i vreau! Fotbalul feminin nu se potrivește cu ceea ce scrie în Sfânta Scriptură. Fotbalul nu e un sport pentru femei. Dacă le lovește cu mingea în țâțe, ce facem? Poate mă credeți nebun, dar nu sunt! Nu pot să vă explic exact, că mă sancționează pentru discriminare". Până la urmă, chiar a fost amendat pentru discriminare.

FOTO. Imagini tari de la conferința lui Gigi Becali

+8 FOTO

VIDEO. Gigi Becali instalează dictatura la FCSB! „Nu mai ai voie să râzi, să zâmbești! 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Gigi Becali, criză de râs când a văzut ce vor șefii lui Dinamo: „Doamne, iartă-i! Caută cerșeală. Îți dai seama ce tâmpenii?

Helmut Duckadam și Gigi Becali, confruntare în direct la TV: „Și nervii mei au o limită” / „Vă dau cuvântul de onoare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
creeperno
creeperno  •  15 Iulie 2020, 22:47

Bravo becali

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  15 Iulie 2020, 21:02
Postat de zorrozabal pe 15 Iulie 2020, 18:10

Dar scouterii englezi din delegastia carei echipe au facut parte,de au asistatat la meci?

Referitor la prezenta scouterilor la meci,unul din comentatorii transmisiei meciului de pe GIGI SPORT1, chiar a comentat in sensul ca federatia interzice prezenta la meci a altor persoane din afara delegatiilor echipelor!Daca o fi asa,de ce nu se sesizeaza nimeni?Sau vrajeala asta-ca Becali nu avea masca-e tocmai ca sa...mascheze abaterea cea grava,cu urmari pentru echipa organizatoare?

rocky2
rocky2  •  15 Iulie 2020, 20:13
Postat de irldawe pe 15 Iulie 2020, 19:43

dar Danciu de ce nu purta masca !?

CA SA INTREBE PROSTII PAPAGALULE!:))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close