FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Strategie „kamikaze” cerută de Gigi Becali la FCSB » Dică sacrifică un compartiment întreg pentru a-i satisface moftul

Nicolae Dică trebuie să alcătuiască la FCSB o formulă în care se apără serios doar cei doi fundași centrali. Roș-albaștrii va testa tactica aceasta duminică, în partida cu FC Argeș.
Nicolae Dică trebuie să alcătuiască la FCSB o formulă în care se apără serios doar cei doi fundași centrali. Roș-albaștrii va testa tactica aceasta duminică, în partida cu FC Argeș.

Articol de , , - Publicat joi, 29 septembrie 2022 08:57 / Actualizat joi, 29 septembrie 2022 09:21

Toată lumea în atac la FCSB! Ca să-i satisfacă dorința lui Gigi Becali de a fi titulari Omrani și Compagno, Nicolae Dică trebuie să alcătuiască o formulă în care se apără serios doar cei doi fundași centrali. Roș-albaștrii vor testa tactica aceasta duminică, în partida cu FC Argeș.

Pentru că lui Gigi Becali îi place ca echipa lui să conțină cât mai mulți jucători de atac, FCSB va deveni cea mai ofensivă formație din campionat. Măcar ca profiluri ale fotbaliștilor pe care-i va avea în componență.

Înțelegere ca pentru zugravi » Detalii incredibile din contractul selecționerului care ne-a calificat la Turneul de Elită pentru Euro 2023
CONTRACT
Înțelegere ca pentru zugravi » Detalii incredibile din contractul selecționerului care ne-a calificat la Turneul de Elită pentru Euro 2023

Gigi Becali, către Dică: „Alege sistemul, că eu nu mă pricep!”

Cea mai nouă idee a lui Gigi: Omrani și Compagno trebuie să evolueze împreună ca titulari. Proprietarul vicecampioanei are așteptări mari de la atacantul francez cu care a semnat de curând un contract valabil un an, de aceea vrea să-l vadă jucând cât mai mult. 

Dar nici nu-l poate exclude pe Compagno, pentru a cărui achiziționare a plătit un milion și jumătate de euro în vara aceasta. Italianul a și avut evoluții bune de când a ajuns la FCSB, el a marcat două goluri în trei meciuri în care a evoluat în campionat.

Becali a povestit că Nicolae Dică a găsit o soluție ca să-i includă pe ambii atacanți în formula de start: "Mi-a zis că vrea să joace 4-4-2 de acum înainte. I-am spus că nu mă interesează sistemul, că nu mă pricep eu la sisteme".

Puțini „cară pianul” la FCSB

Omrani și Compagno vor fi însoțiți de alți trei fotbaliști ofensivi: Andrei Cordea și Florinel Coman sunt buni exclusiv pentru atac, Olaru e și el un mijlocaș ofensiv, un "optar" capabil să se mai și apere. Închizătorul de bază este Edjouma, însă marocanul nu e un "cerber" de tipul Pintilii&Alexa, e mai degrabă un fotbalist bun pentru construirea jocului. 

Până și fundașii laterali, Crețu și Pantea, sunt mai buni ofensiv decât sunt capabili să se apere. Crețu, mai ales, a fost criticat des din cauza greșelilor pe care le comite în momentele în care atacă adversarii. El avansează des și îi sprijină pe oamenii din ofensivă.

Rămân expuși cei doi fundași centrali, care vor fi Tamm și Haruț în partida cu FC Argeș, pentru că Dawa e suspendat, iar Iulian Cristea este în continuare indisponibil din cauza accidentării grave de la genunchi.

Cum poate să arate echipa contra lui FC Argeș: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, Pantea - Cordea, Edjouma, Olaru, Fl. Coman - Omrani, Compagno

L-a jignit pe Denis Haruț, acum apelează la el

Becali a fost dezamăgit de randamentul pe care l-a avut Denis Haruț în partidele din sezonul acesta. După eșecul de la Craiova, 1-2 cu Universitatea, Gigi l-a criticat iar pe Haruț și l-a și jignit, spunând despre el că „nu e bărbat". 

Denis a fost utilizat ca mijlocaș defensiv în partida din Oltenia și a fost înlocuit după prima repriză. Gigi l-a achiziționat de la FC Botoșani cu 600.000 de euro, dar a ajuns să nu mai creadă că Haruț e un fotbalist îndeajuns de bun pentru FCSB. Dică trebuie să apeleze din nou la el, fiindcă nu are alte soluții pentru centrul defensivei. 

Becali l-a pus pe liber pe Andrei Miron după sfârșitul sezonului trecut, deși apărătorul luat tot de la Botoșani mai avea contract cu FCSB valabil până în iarnă. 

Dilema de la FCSB: ce fel de atacant mai e Billel Omrani?

Gigi e încântat că l-a adus, în sfârșit!, pe Omrani, însă nu este foarte clar care mai e forma în care se află algerianul. El s-a despărțit de CFR în mai și de atunci a mai evoluat doar în 20 de minute dintr-o partidă internațională cu Iran, câștigată de Algeria cu 2-1. Billel nu a mai marcat vreun gol de pe 4 decembrie 2021! Atunci a înscris într-un meci al CFR-ului cu Chindia, 1-0 pentru campioană. 

Omrani are 29 de ani și a petrecut la Cluj șase sezoane, iar în cinci dintre ele a fost campion cu vișiniii. El a refuzat să semneze prelungirea contractului cu CFR și după trei luni a revenit în România, la FCSB, pentru că nu găsise niciun club care să-i ofere bani foarte mulți. Becali i-a plătit deja 200.000 de euro și-i va mai achita câte 20.000 de euro ca salariu în fiecare lună. 

VIDEO Jurnalistul Narcis Drejan dezvăluie cum a decurs vizita jurnaliștilor de peste Prut la baza FCSB: „Și, cum e la castelul lui Gigi Becali?”

Citește și alte știri despre FCSB:

Un talent promovat de Hagi, remarcat de The Guardian și comparat cu Chivu, la doar 16 ani: „Are toate calitățile”
FARUL
Un talent promovat de Hagi, remarcat de The Guardian și comparat cu Chivu, la doar 16 ani: „Are toate calitățile”
MM Stoica, după suspendarea lui Săpunaru: „O glumă! Dacă aș spune ce cred, aș ajunge la Comisii”
RAPID
MM Stoica, după suspendarea lui Săpunaru: „O glumă! Dacă aș spune ce cred, aș ajunge la Comisii”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
fabulos
fabulos  •  30 Septembrie 2022, 00:32
Postat de anticenzuralasport pe 29 Septembrie 2022, 11:53

Aveți obsesie cu Popescu !!! Omrani la CFR a avut un an de zile fara gol marcat !!!Nimeni nu a făcut o problemă cu asta ...Privind în spate se poate că Omrani sa calce pe urmele lui Alibec sau Tănase...Omrani a fost iertat in trecut de nenumărate cartonașe roșii care acum o să se vadă !!! Așa Alibec era o țintă când juca la Steaua ...Tănase la fel...S a mai mai plans cineva de Alibec după ce a plecat de la Steaua ???Revin la Popescu...Presa ne spune că asta trebuia neapărat să dea goluri !!! Citesc cum marele Păun reușește un transfer galactic tot fără sa marcheze...

Ok. Nu îl introduce pe Tăvi Popescu. Joacă cu Miculescu sau Rusu. Tactica devine mai puțin "kamikaze"? Urmărește logica articolului, nu trebuie să pleci după fenta numelor vehiculate.

bererece
bererece  •  29 Septembrie 2022, 20:48

Am așa o vagă senzație că voi mâzgălitorii de la ghesepe aveți zilnic o oră a în care vă contopiți neoronii îmbuibați de poșircă și scoateți la tiparniță o minunăție de articol ca ăsta. Și pentru că nu schimbați holerca, vă ambiționați să mai faceți un schimb de bucoave pe ici, pe colo, păstrând totuși esența ideii născute din aburii bahici, considerând probabil că e articolul inițial e demn de un premiu jurnalistic. Ghinion, băieți!

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  29 Septembrie 2022, 18:56

Ca sa ii satisfaca moftul lui ciobandante, federatia ar trebui sa accepte ca numai si numai fecesebe sa poata trimite 15 jucatori pe teren, ca la rugby. Astfel, vor putea juca toti preferatii lui si vor scadea sansele sa mai fie infranti de vreo echipa

Vezi toate comentariile (21)
Comentează