FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB. Claudiu Keșeru a semnat, iar GSP dezvăluie cifrele din contract: salariu IMENS, peste cel al lui Tănase!

FCSB a anunțat oficial transferul lui Claudiu Keșeru
FCSB a anunțat oficial transferul lui Claudiu Keșeru

Articol de , , - Publicat marti, 31 august 2021 15:17 / Actualizat marti, 31 august 2021 15:48

FCSB a anunțat oficial transferul lui Claudiu Keșeru (34 de ani), care revine astfel la echipa roș-albastră. Mutarea a fost ilustrată pe pagina de Facebook a clubului printr-o grafică specială, inspirată din benzile desenate. Gazeta dezvăluie salariul-record pe care îl va încasa fotbalistul la echipa lui Gigi Becali.

Vicecampioana României, care are un început de sezon mult sub așteptări, se întărește pe plan ofensiv, acolo unde i-a pierdut pe Florinel Coman și Florin Tănase (accidentați) și Olimpiu Moruțan (vândut la Galatasaray). FCSB a anunțat transferul lui Claudiu Keșeru, care „a semnat contractul și se va antrena miercuri sub comanda lui Edward Iordănescu”.

FCSB anunță transferul lui Claudiu Keșeru

FCSB a realizat o grafică specială, inspirată din benzile desenate, prin care marchează revenirea lui Keșeru: „FCSB prezintă întoarcerea golgheterului”.

FCSB. Claudiu Keșeru a semnat, iar GSP dezvăluie cifrele din contract: salariu IMENS, peste cel al lui Tănase!
sursă foto: Facebook @ FCSB

Claudiu Keșeru, cel mai bine plătit de la FCSB

Din informațiile GSP.ro, Keșeru a obținut, la 34 de ani, un salariu imens față de nivelul obișnuit din România: 25.000 de euro lunar. Becali nu-i achită atât de mulți bani nici măcar căpitanului Florin Tănase.

Transferul lui nu a costat nimic acum, Ludogoreț l-a pus pe liber deși contractul lui cu bulgarii era valabil până în iunie 2022. Ca să-l convingă, Becali i-a oferit un salariu uriaș în comparație cu nivelul economic obișnuit în campionatul românesc: 25.000 de euro lunar! Suma e foarte mare, mai ales că o încasează un fotbalist în vârstă de 34 de ani și jumătate. 

E o cheltuială pe care FCSB și-o asumă doar ca să încerce să câștige campionatul, nu există nicio șansă ca societatea să recupereze altfel investiția, din moment ce un jucător de 35 de ani, cât va împlini Claudiu în decembrie, nu mai poate fi vândut, indiferent de câte goluri ar înscrie el.

Salariul lui Keșeru nu-l egalează nici măcar Florin Tănase. „Tase” e căpitan și e fotbalistul cel mai apropiat de Becali, el discută cu patronul inclusiv în afara cadrului oficial din baza de pregătire, vorbesc la telefon frecvent. Florin a semnat recent prelungirea contractului cu FCSB și a obținut un venit de 20.000 de euro lunar până în iunie 2022. De atunci și până în 2025 va încasa câte 30.000 de euro în fiecare lună. 

Afacerea cu Tănase a fost realizată pentru ca ambele părți să aibă de câștigat în viitor: jucătorul să nu poată pleca de la FCSB gratuit, la finalul contractului, dar să poată fi transferat oricând contra unui preț de 3 milioane de euro, clauza de rupere a actului.

Claudiu Keșeru, un an la FCSB

Contractul lui Keșeru cu FCSB e valabil până pe 30 iunie 2022, la aceeași dată la care va expira și acordul pe care-l are clubul cu Ewdard Iordănescu. E încă un semn că achiziționarea atacantului a fost un obiectiv pentru care a insistat antrenorul. Edi a explicat după eșecul cu CFR, 1-4, de ce avea nevoie de Keșeru și de alți fotbaliști noi: 

„Lotul a fost construit doar cu jucători talentați, tehnici, dar ne mai trebuie și fotbaliști puternici și experimentați, așa cum este Claudiu. Uneori trebuie să facem un joc mai simplu, mai direct și nu avem oamenii cu care să reușim așa ceva, noi pierdem duelurile fizice. La Cluj am jucat pe un teren îmbibat cu apă, o suprafață la care CFR s-a adaptat ușor. Jucătorii noștri, firavi și tehnici, nu au putut să mute mingea repede pe apă!”. 

Pe Keșeru l-a dorit în vara aceasta și Rapidul, doar că giuleștenii nu l-au putut convinge tocmai din cauza pretențiilor jucătorului. Nou-promovata i-ar fi putut achita maximum o jumătate din salariul pe care i l-a oferit FCSB.

Claudiu Keșeru, atacant cu statistici incredibile

Între vara lui 2016 și vara lui 2021, Keșeru a reușit exclusiv în meciurile de campionat nu mai puțin de 98 de goluri! În doar 141 de meciuri, ceea ce înseamnă o frecvență fabuloasă: o reușită la mai puțin de un meci și jumătate.

Nu există niciun alt atacant care să fi fost adus în întreaga istorie a FCSB-ului, începând din 2003, care măcar să se apropie de reușitele lui Keșeru din acești ultimi 5 ani. Nici jucători de top precum Dică, Rusescu, Budescu, Alibec sau Florin Costea nu au trecut de 50-55 de goluri înscrise în precedentele 5 sezoane înainte să semneze cu FCSB, în ciuda faptului că unii dintre ei evoluaseră chiar și la nivel mai scăzut, în liga secundă. Și străinii sunt departe de Keșeru.

Cel mai bine a stat Piovaccari, italianul marcase 52 de goluri și a fost o piesă importantă pentru roș-albaștri într-un sezon, ultimul, în care clubul a accesat grupele Champions League.

2014 a fost senzațional pentru Claudiu Keșeru

Keșeru a semnat cu FCSB în ianuarie 2014, venind liber de contract, și a stat un singur an la clubul lui Becali, după care a fost vândut în Qatar pentru 2,5 milioane de euro. Cifrele lui în tricoul roș-albastru au fost excelente: a marcat 26 de goluri în 47 de meciuri disputate în toate competițiile.

A reușit o performanță rară, să marcheze de 6 ori într-un meci, FCSB - Pandurii 6-0, disputat în august 2014. Are în palmares două titluri cucerite cu FCSB: 2014 și 2015 și a lucrat cu singurii antrenori cu care FCSB a câștigat campionatul în ultimii 15 ani: Reghecampf și Gâlcă.

Ctește mai multe știri despre FCSB:

Alibiuri false! » 6 lucruri care îl contrazic pe Edi Iordănescu după umilința cu CFR

Helmut Duckadam îl trimite pe Andrei Vlad la psiholog: „Afișează infatuare, va continua să greșească”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
albusibiu
albusibiu  •  31 August 2021, 16:01

La banii acestia ar trebui sa-i spuna Cash-eru'

fairplayromania
fairplayromania  •  31 August 2021, 18:07
Postat de valentindragobete pe 31 August 2021, 17:58

Îți răspund ca sa te simți si tu bine ca te bag in seama ! Atât Cicaldau cât si Morutan, la fel si cei doi de la Parma, au fost transferați nu pentru " marile realizări " la vârsta lor ci pentru perspectiva pe care, intr-un fotbal net superior celui din Romania, tinerii astia pot s-o reprezinte si sa o atingă ! Dar nu asta-i problema ta, ci " sursele " tale alea " sigure " care-ți șopteau la urechea bleaga ca aia n-au nici măcar bani d-au cantonament nu stiu unde ! Si da, sunt convins ca bani luați pe jucătorii in discutie sunt cei vehiculați prin media sau crezi ca toată lumea este hoață ca voi sau esti asa de prost sa nu înțelegi ca si aia, in Italia sau Turcia dat si aiurea, mai urmăresc, câteodată, si astfel de tranzacții !

Dacă mă faci prost.....atunci mămica ta cum este ? Prin răspunsul dat e foarte clar că lucrezi ptr Becali. Ia să-l intrebi ce mai face fabrica din Ukraina ? Ştie el.......

valentindragobete
valentindragobete  •  31 August 2021, 17:58
Postat de fairplayromania pe 31 August 2021, 17:24

Succes fcsbîului ! Dar nu cred ca are un lot valoros ..... Ce se vorbeste in mass-media si ci zice nea Gigi, alea-s baliverne.... pac pac 50 de milioane .... chiar crezi ca Cicăldau sau Morutan au plecat pe 6 milioane ?.....hai sa fim seriosi ! Ce realizari au avut ? Au luat campionatul, sunt in grupele UEFA ? Astia spala bani....Gica Popescu stie mai bine...

Îți răspund ca sa te simți si tu bine ca te bag in seama ! Atât Cicaldau cât si Morutan, la fel si cei doi de la Parma, au fost transferați nu pentru " marile realizări " la vârsta lor ci pentru perspectiva pe care, intr-un fotbal net superior celui din Romania, tinerii astia pot s-o reprezinte si sa o atingă ! Dar nu asta-i problema ta, ci " sursele " tale alea " sigure " care-ți șopteau la urechea bleaga ca aia n-au nici măcar bani d-au cantonament nu stiu unde ! Si da, sunt convins ca bani luați pe jucătorii in discutie sunt cei vehiculați prin media sau crezi ca toată lumea este hoață ca voi sau esti asa de prost sa nu înțelegi ca si aia, in Italia sau Turcia dat si aiurea, mai urmăresc, câteodată, si astfel de tranzacții !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează