FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB și-a luat „câine” rău: 3 motive pentru care Sorescu e cel mai tare transfer al ultimilor ani reușit de Gigi Becali » Al 19-lea dinamovist care trădează

FCSB a bătut palma cu polonezii de la Rakow pentru Deian Sorescu, care va veni împrumut până în vară, cu opțiune de cumpărare definitivă
FCSB a bătut palma cu polonezii de la Rakow pentru Deian Sorescu, care va veni împrumut până în vară, cu opțiune de cumpărare definitivă

Articol de , , - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 08:00 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 09:43

Deian Sorescu vine la FCSB având o cotă de 1,5 milioane de euro, fiind cel mai bine cotat fotbalist care semnează cu clubul lui Becali din 2018 și până acum.

Marea lovitură a iernii în mercato a fost reușită ieri de FCSB. A rezolvat transferul lui Deian Sorescu (25 de ani), un fotbalist pe care l-a dorit foarte tare și până să plece din Liga 1, în perioada în care a îmbrăcat tricoul lui Dinamo. 

FCSB a bătut palma cu Rakow, pentru un împrumut până în vară, cu opțiune de cumpărare definitivă la finalul acestui sezon. Sorescu a semnat ieri contractul cu roș-albaștrii și, cum clubul polonez se află în cantonament chiar în Antalya, unde e și FCSB, el va ajunge imediat sub comanda lui Mihai Pintilii. 

Dinamo câștigă din transferul lui Sorescu la FCSB! Un fost coleg din Ștefan cel Mare: „Poate e și el stelist la bază”
FCSB
Dinamo câștigă din transferul lui Sorescu la FCSB! Un fost coleg din Ștefan cel Mare: „Poate e și el stelist la bază”

Achiziția lui Sorescu e cea mai tare lovitură reușită de roș-albaștri în ultimii ani, din mai multe puncte de vedere: cota fotbalistului, faptul că e jucător de echipa națională, vârsta, care oferă perspectivă bună pentru a fi vândut în străinătate

Strict din perspectiva cotei, Sorescu e fotbalistul cel mai atractiv, luând ca reper valoarea la care era evaluat atunci când a semnat cu FCSB. 1,5 milioane de euro e nivelul pe care Deian îl deține acum, în scădere cu aproape 25% față de ceea ce era acum un an, când Dinamo l-a cedat în Polonia în schimbul a 800.000 de euro.

Cei mai valoroși jucători aduși de FCSB în ultimii 4-5 ani

JUCĂTORCOTA (euro)*
Sorescu1.500.000
Keșeru1.500.000
Ad. Petre1.300.000
Miculescu1.200.000
Rață1.200.000
Olaru1.100.000
Radunovici1.000.000
V. Gheorghe900.000

* în momentul în care a ajuns la FCSB

Ce a jucat Sorescu în Polonia: bandă dreaptă în 3-5-2 

FCSB îl aduce pentru a-l folosi fundaș dreapta, deși e o poziție pe care are alte 3 variante: Vali Crețu, Pantea, dar și Ovidiu Popescu, acesta din urmă revenit în urma operației complicate pe care a suferit-o în vara trecută, după ce a suferit o ruptură de ligamente încrucișate. 

Sorescu a evoluat, cel puțin în actualul sezon, ca mijlocaș de bandă dreapta la Rakow, echipă care în aproape toate jocurile a jucat într-un sistem 3-5-2. Până să plece în Polonia, Sorescu a jucat la Dinamo nu mai puțin de 3 poziții: fundaș dreapta, atacant dreapta, dar și stânga. 

Sunt pozițiile pe care a fost folosit și la echipa națională, cel mai bun randament l-a oferit din postura de jucător ofensiv în partea stângă. În atac însă, FCSB e practic cel mai bine acoperită în benzi: pe dreapta sunt Cordea și Miculescu, iar pe stânga: Octavian Popescu și Florinel Coman.

7jucători ar putea avea FCSB la prima acțiune a echipelor naționale de seniori, de la finalul lunii martie: Târnovanu, Sorescu, Olaru, Cordea, Octavian Popescu (toți la România), Tamm (Estonia) și Radunovici (Muntenegru)

Deian Sorescu e vedeta mercato-ului din această iarnă din Liga 1

CLUBCel mai important transfer al iernii
FCSBSorescu
CFRKrasniqi
CSU CraiovaIșfan
FARULBoli
RAPID-
SEPSI-
PETROLULR. Moldoveanu
VOLUNTARIDumiter
HERMANNSTADTBărbuț
FCU CRAIOVAMascarenhas
FC ARGEȘTârcoveanu
CHINDIAPerianu
BOTOȘANIGolofca
U CLUJI. Stoica
UTAR. Benzar
CS MIOVENI-

Vizitat de secundul naționalei

Unul dintre motivele pentru care Sorescu a ținut să dea curs ofertei de la FCSB a fost și că își dorește să fie și mai mult în atenția selecționerului Edi Iordănescu. 

Deian a intrat în circuitul echipei naționale acum un an și jumătate, când principal al „tricolorilor" era Mirel Rădoi, iar pe parcursul lui 2002, sub comanda lui Iordănescu junior, a bifat 4 din cele 6 meciuri susținute în grupa de Liga Națiunilor. 

Chiar ieri, secundul lui Edward, Jerry Gane, a mers în vizită în cantonamentul lui Rakow, acolo unde se află doi jucători pe care staff-ul naționalei îi ia în calcul: Sorescu și Racovițan. 

Luni e amical FCSB - Rakow

În prima zi a săptămânii viitoare, Sorescu ar fi trebuit să fie chiar adversarul FCSB-ului. E programat meci amical în Antalya: FCSB - Rakow. Fostul dinamovist chiar se referise, înaintea de plecarea în Turcia, când nu existau negocieri privind un posibil împrumut, la acest duel. 

„Va fi ca un derby acest joc de verificare", a declarat Sorescu, referindu-se la faptul că el a fost implicat în anii trecuți în Derby de România, FCSB - Dinamo, din postura de fotbalist al trupei din Ștefan cel Mare. 

Cum Sorescu e la zi cu pregătirea fizică și va avea deja chiar și câteva antrenamente sub comanda lui Pintilii, e posibil să fie folosit câteva minute în acest joc, împotriva echipei la care a evoluat anul trecut în Polonia.

Deian Sorescu, de la 2.500 la 16.000 de euro lunar

 FCSB îi va prelua lui Sorescu întreg salariul pe care acesta îl are la Rakow, 16.000 de euro net pe lună. 

Nivelul contractului pe care Deian a ajuns să-l aibă în Polonia e cu mult peste ceea ce a câștigat în primii ani petrecuți la Dinamo. Deși era cel mai bun fotbalist din lot, avea un salariu de numai 2.500 de euro pe lună.

Acum a ajuns să fie remunerat de peste 6 ori mai bine. Cu un salariu anual de 190.000 de euro pe an, Sorescu nu va fi cel mai bine plătit jucător. Florinel Coman are un contract de 20.0000 de euro pe lună.

18 anie vârsta la care Sorescu a debutat în Liga 1, în mai 2016, într-un meci Petrolul - Poli Timișoara 3-2

E al 19-lea care „trădează"

 Deian Sorescu a evoluat 3 ani și jumătate la Dinamo și a devenit unul dintre liderii clubului din Ștefan cel Mare în perioada în care s-a aflat acolo. Suporterii se raportau la el ca la unul dintre dinamoviștii importanți, însă relația s-a rupt brusc în decembrie 2021, după un meci la Mioveni. 

Dinamo a pierdut atunci, scor 1-2, iar suporterii din galeria roș-albilor l-au chemat pe Deian să le dea explicații. După ce a ajuns în dreptul lor, fanii i-au cerut tricoul, fotbalistul s-a conformat, însă suporterii i-au aruncat apoi echipamentul pe jos. 

Sorescu l-a luat, a plecat la vestiare și acela a fost ultimul meci bifat pentru Dinamo, după care a fost vândut în Polonia. Acum ajunge la FCSB și devine al 19-lea jucător într-o astfel de ipostază, care semnează cu roș-albaștrii, după ce a fost și în curtea rivalei tradiționale.

Ceilalți 18 jucători care au ajuns la FCSB, după ce fuseseră și la Dinamo

  1. Dorinel Munteanu
  2. Radu Niculescu
  3. Adrian Pitu
  4. Alexandru Păcurar
  5. George Galamaz
  6. Mihăiță Pleșan
  7. Adrian Cristea
  8. Valentin Lemnaru
  9. Srdjan Luchin
  10. Gabriel Tamaș
  11. George Țucudean
  12. Ciprian Marica
  13. Harlem Gnohere
  14. Valerică Găman
  15. Cristi Bălgrădean
  16. Diogo Salomao
  17. Andrei Marc
  18. Cătălin Straton

2 luniau trecut de la ultimul meci disputat de Sorescu, pe 12 noiembrie 2022 evolua 81 de minute în partida de campionat Zaglebie Lubin - Rako 1-2, în care a și marcat un gol

VIDEO Emil Săndoi: „Sorescu nu trebuie să considere că face un pas înapoi, important e să joace”

Citește și; 

FCSB își face două echipe de top după transferul lui Sorescu! Ce sisteme poate folosi Pintilii + Pe ce post va juca fostul căpitan al lui Dinamo

Dică vine la Mioveni cu un fotbalist de la FCSB: „E în drum spre noi, îl așteptăm să semneze!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  15 Ianuarie 2023, 09:04

Nu e prima dată când fecesebiștii se excită de nu mai pot în cazul transferului unui mediocru care n-a făcut față la o echipă mediocră dintr-un campionat mai slab ca al nostru. E un fotbalist cu reușite sporadice, activ dar deseori bezmetic. Se vor convinge și ei de acest lucru. Iar cum Gigi n-are răbdare...

valentindragobete
valentindragobete  •  14 Ianuarie 2023, 23:54
Postat de steaua1986. pe 14 Ianuarie 2023, 08:33

Le ia banii 6 luni si nu face nimic.....stimă sorescule!

Ești chiar mai prost decât catalin care, totuși, este o culme a prostiei umane și părea greu de depășit! Uite ca ție ți-a ieșit !!!

creeperno807
creeperno807  •  14 Ianuarie 2023, 22:45

Sa joace la fel ca la Dinamo!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează