FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali a acceptat! Florin Tănase poate pleca de la FCSB

Florin Tănase, în FC Botoșani - FCSB 0-0 // foto: Facebook @ FCSB
Florin Tănase, în FC Botoșani - FCSB 0-0 // foto: Facebook @ FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 16 iulie 2021 08:16 / Actualizat vineri, 16 iulie 2021 11:51

Florin Tănase (26 de ani), căpitanul FCSB-ului, insistă să fie transferat în vara aceasta. Becali le-a oferit lui și reprezentanților lui un document în baza căruia Florin poate merge la oricare club care oferă 5 milioane.

FCSB și-a păstrat toți fotbaliștii ofensivi foarte buni, dar situația poate fi schimbată în curând. Dinu Todoran i-a avut în pregătirea din presezon pe jucătorii de la care Becali vrea un nou titlu de campion după o așteptare de șapte ani: Moruțan, Florin Tănase, Octavian Popescu, Olaru, Florinel Coman.

Florin Tănase, cu gândul la transferul în străinătate

Nu e clar câtă vreme va mai putea Todoran să beneficieze de formula aceasta. Tănase tot speră să schimbe campionatul în curând și a obținut de la Becali dreptul de a se muta oricând contra sumei de 5 milioane de euro, dezvăluie apropiați ai fotbalistului.

Nu mai este vorba despre o sumă pe care o pronunță Gigi în direct la TV, acum e un drept oficial pe care l-au dobândit Florin și impresarii lui. FCSB le-a transmis un document care stabilește clar condiția: oricare club dispus să achite 5 milioane de euro îl achiziționează pe Florin Tănase.

Un transfer al căpitanului roș-albaștrilor poate fi realizat deși campionatul din România a început deja. Fereastra de transferuri a rămas deschisă și mai pot fi operate tranzacții.

Tănase pleacă acum sau devine tot mai greu un transfer

De ce insistă Florin să fie transferat acum? El tocmai a înregistrat cel mai bun sezon din cariera sa, cu 24 de goluri marcate în campionat și cu primul gol bifat în tricoul echipei naționale. Un context mai bun pentru a atrage atenția unui club străin n-ar mai putea exista, mai ales că a ajuns la 26 de ani și înaintarea în vârstă îi va mai scădea cota în timp.

Tănase le-a fost oferit unor cluburi din Țările Arabe și din Turcia, iar presa belgiană a scris și despre un interes al lui Anderlecht pentru mijlocașul ofensiv al FCSB.

Victor Becali, impresarul lui Florin, a explicat recent că mutarea în Bruxelles e greu de realizat din cauza contextului economic în care se găsesc violeții: „Anderlecht a schimbat planul față de acela pe care-l avea în urmă cu câțiva ani, a redus costurile și nu mai achiziționează jucători scumpi. Acesta e motivul pentru care Chipciu n-a mai continuat în Belgia”. 

Pentru Tănase mai e timp, are mai mult de o lună la dispoziție să găsească o formație care să-l ia din Liga 1.

Mi-aș dori ca Tănase să plece, e normal, asta vor toți agenții, să realizeze cât mai multe transferuri. El e îndreptățit să-și dorească un transfer, din moment ce a marcat 24 de goluri în sezonul trecut. Care e prețul corect? Acela pe care-l cere Gigi. O ofertă scrisă pentru Florin încă nu există.

- Victor Becali, la DigiSport

5 milioane de euroconstituie valoarea pe care o estimează transfermarkt în dreptul lui Florin Tănase, egală cu prețul oficial pe care i l-a stabilit Becali

Tănase a rămas „sărac” față de alții

Tănase e plătit la FCSB cu 18.000 de euro lunar, un salariu foarte bun față de nivelul obișnuit din campionatul românesc, unul foarte mic în comparație cu sumele pe care le câștigă colegi ai lui Florin din echipa națională, inclusiv foști coechipieri ai săi. 

Dennis Man, al cărui căpitan la FCSB a fost Florin, e plătit de Parma cu un milion de euro pe sezon. Același club îi achită lui Mihăilă 800.000 de euro pe stagiune. Răzvan Marin, alături de care Tănase a jucat la Viitorul, câștigă și el la Cagliari un milion de euro anual. Florin nu adună un milion nici în cinci sezoane la FCSB

Pleacă și el ca Tătărușanu?

Florin mai e legat de FCSB încă un an și jumătate și ar avea posibilitatea să semneze cu oricare club începând cu 1 iulie 2022, fără să mai aibă nevoie de acordul lui Becali, din moment ce atunci s-ar afla în ultimele șase luni din acordul cu roș-albaștrii. 

S-ar prezenta la noua lui echipă imediat, și FCSB s-ar mai alege doar cu niște „mărunțiș”, sau după 1 ianuarie 2023, caz în care Gigi nu ar mai încasa nimic. Becali a căutat, în ultimii ani, să evite apariția unui nou „caz Tătărușanu”. 

Portarul era deja internațional și avea o cotă bună când i-a expirat contractul cu FCSB și a semnat cu Fiorentina. În loc să încaseze Gigi o sumă de transfer, banii i-au luat goalkeeperul și agentul său, ca bonus la semnarea acordului cu Fiorentina. 

VIDEO. Mihai Stoica: „Încă nu am făcut cerere pentru a juca în Ghencea, dar o vom face!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Pedeapsă dublă pentru Gigi Becali! Comisia de Disciplină l-a sancționat aspru pe patronul de la FCSB

L-a cucerit pe Becali la primul său meci oficial pentru FCSB: „Nu mai lipsește niciodată din primul 11”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
parpalache
parpalache  •  16 Iulie 2021, 19:44

Tanase-cel despre care Becali zicea in urma cu un sezon ca nu poate sa alcatuiasca primul 11 fara el in teren-nu cred ca mai are loc in echipa,in acest moment!Sunt dinamovist-si facand abstractie de faptul ca jucatorii albi din echipa Botosanilor,se dadeau la o parte-momiti de fostii lor colegi acum fcsb-isti- ei da,fcsb-ul chiar arata bine in meciul de aseara!Au schimbat jocul Cordea si cu Morutzan-care au aratat multa ambitie!Iar Tanase...parca era a cincea roata la caruta!Becali ar trebui sa-i dea drumul de urgenta!Daca...Daca intr-adevar are oferte!Sa lase la pret,daca nu...gratis!

zagna
zagna  •  16 Iulie 2021, 17:00

5 mil.Rol ?

tictris
tictris  •  16 Iulie 2021, 16:21
Postat de dexter pe 16 Iulie 2021, 16:04

Cine da 5 milioane de euro pentru trisorul asta? Poate postacul gigist, tictris, ticbis sau cum pluabis isi mai spune.

Sunt cat se poate de multumit constatand ca ai inteles perfect mesajul si opinia mea. Felicitari! Si, nu te lasa... da-i inainte tot asa... tara te vrea asa cum esti acum!:-)))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează