FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Unde vine Chipciu? Din cel mai bine plătit din istorie, jucătorul ar deveni rezervă de lux la clubul lui Becali

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 10:08

Gigi Becali anunță că e dispus să-l ia înapoi pe Alexandru Chipciu, care nu a mai jucat din mai, însă mijlocașul ar avea la FCSB același statut de la Anderlecht, de rezervă căreia îi e aproape imposibil să prindă echipa.

Mihai Stoica speră să-l salveze pe favoritul lui, Alex Chipciu, dar misiunea e prea complicată, chiar dacă Becali e de acord cu transferul.„Îl aștept oricând cu brațele deschise, aici e casa lui”, a anunțat patronul FCSB pe GSP.ro. Invitația arată însă ca o capcană pentru Alex, întrucât lui i-ar fi greu să joace și printre roș-albaștri. 

Chiar n-are loc 

Chipciu poate fi fundaș sau mijlocaș dreapta și ambele posturi sunt aglomerate la FCSB. În apărare sunt Crețu, o revelație în acest sezon, și Cristi Manea, împrumutat de la Apollon până în vara viitoare. Extreme dreapta sunt Man și Adi Popa. Dennis e titularul de pe această poziție, motiv pentru care Popa s-a și supărat și a intrat într-un conflict cu antrenorul Vintilă. 


„Motoreta” ar putea să schimbe clubul în iarna asta, să-și caute o echipă în care să joace mai des. Chiar dacă s-ar elibera astfel un loc din vestiar, pentru Chipciu nu ar fi convenabil să preia statutul pe care-l are Popa acum, de rezervă. Alex ar avea nevoie de un club care să-i ofere șanse mai mari de a deveni titular, ca să-și recapete forma bună. 

S-a lămurit și Contra 

Situația în care se găsește acum e una dezastruoasă, nu a mai jucat din mai! Atunci a prins 14 minute la Sparta Praga într-un meci câștigat cu Jablonec, 2-0. 

Împrumutul lui în Cehia a expirat, s-a întors la Anderlecht, unde și-a făcut loc maximum ca rezervă, au fost multe etape pe care le-a văzut din tribună, fiindcă nu a prins nici măcar banca.  

Pauza forțată și prea lungă din Belgia l-a determinat și pe Contra să renunțe la Chipciu. Selecționerul l-a mai folosit pe Alex în trei partide internaționale, cu Norvegia și de două ori cu Malta, apoi nu l-a mai convocat, întrucât lipsa meciurilor de la club l-a scos pe Chipciu din forma specifică unui fotbalist de națională. 

Două meciuri întregi în șapte luni! 

Chipciu nu a fost un titular incontestabil nici la Sparta Praga, unde a evoluat sub formă de împrumut de la Anderlecht. A bifat 27 de partide în sezonul trecut din Cehia, în 24 a fost folosit de la început, și a marcat un singur gol. 

Spre finalul stagiunii a jucat tot mai puțin, bucăți din meciuri. Din aprilie până în prezent, Chipciu are doar două meciuri întregi! Cel mai mult a jucat în sezonul 2016-2017, primul după transferul la Anderlecht, când a adunat 32 de partide pentru violeți și a înscris cinci goluri.

Cel mai bine plătit din istorie 

Becali l-a cumpărat pe Chipciu de la FC Brașov cu două milioane de euro și l-a considerat una dintre investițiile cele mai importante ale lui în fotbal. Ca să sublinieze statutul special pe care-l avea Alex, i-a oferit cel mai mare salariu pe care i l-a plătit Gigi vreunui jucător: 30.000 de euro lunar. 

Atât câștiga mijlocașul dreapta înainte să fie vândut la Anderlecht pe trei milioane de euro. În Belgia, internaționalul român câștigă 650.000 de euro anual, un salariu pe care nu i l-ar oferi nimeni în România, deci ar fi nevoie ca el să piardă niște bani dacă și-ar dori să joace din nou în Liga 1. z

S-a devalorizat  

Alex e cotat la un milion de euro pe transfermarkt, cea mai scăzută valoare de când joacă el la un nivel bun. Era mai scump chiar și când evolua la FC Brașov, un club mic din Liga 1, decât acum, când se află sub contract cu Anderlecht, cea mai titrată formație din Belgia. În 2011 era la Brașov și avea o cotă de 1,3 milioane de euro. 

Valoarea cea mai mare a înregistrat-o în 2015, când se afla sub contract cu FCSB și era cotat la patru milioane de euro. Man, titularul postului de mijlocaș dreapta la FCSB, e cotat la 5,5 milioane de euro. La 21 de ani, Dennis e printre tinerii români cu cel mai mare potențial și nici nu s-ar pune problema unei concurențe reale între el și Chipciu, dacă Alex ar reveni la FCSB. 

Becali nu acceptă ca Man să fie rezervă, fiindcă speră să-l vândă în curând pentru o sumă care să depășească și cota de pe transfermarkt, adică mai mult de cinci milioane și jumătate de euro.

Vezi și

Gigi Becali exultă după ce Rădoi a fost votat în unanimitate de CEx: „Finul va face selecția corect” + Ce spune despre Dică la națională

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
castaway
castaway  •  28 Noiembrie 2019, 11:06

A lamurit-o ! "Sa patesc la fel ca Adi Popa si Rusescu"?!

100002473541087
Danut Ognean  •  27 Noiembrie 2019, 17:09

fcsbeul adunatura epavelor

142230083666121
Sipotean Adrian  •  27 Noiembrie 2019, 15:46
Postat de 7manuel pe 27 Noiembrie 2019, 15:19

Copile, daca cei mentionati de tine sunt petarde, de ce mai activeaza la acele echipe? De ce nu sunt rejectati pur si simplu. Chiriches a jost cand titular cand rezerva la Tottenham, o super echipa la care nu stiu cand va mai ajunge un jucator roman. Apoi, l-a luat cu bani Napoli, unde a jucat o treime din meciuri, fiind f. mult timp accidentat, ca de altfel si la Tottenham. Acum, l-a lua Sassuollo, unde a inceput titular, accidentandu-se l nationala. Asta ca sa-ti dau doar un exemplu. Ai cre.i.erul cat un sambure de corcodusa, crede-ma!

Iti recomand sa te uiti cate meciuri a jucat Chiriches pe seon la Napoli si la meciurile sale din sezonul asta… La penultumul meci jucat la Sasuolo a gresit la 4 goluri intr-un meci. Daca pt tine Chiriches e fotbalist, Radu Stefan ce e?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează