FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Unii visează, sârbii încasează! Obiectivul exagerat al lui Becali la FCSB e o realitate în Serbia

Man are 21 de ani și a fost cumpărat de FCSB în 2016, de la UTA, cu 400.000 de euro
Man are 21 de ani și a fost cumpărat de FCSB în 2016, de la UTA, cu 400.000 de euro

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 februarie 2020 09:00

Gigi Becali insistă că va primi zeci de milioane de euro pentru Man și pentru Coman, principalele ”mărfuri” pentru export. 

În timp ce obiectivul lui Gigi pare exagerat, din Serbia chiar pleacă jucători pe bani mulți, copii de 17-18 ani sunt tranzacționați pe minimum 10 milioane.

Dennis Man și Florinel Coman au etichete cu prețuri uriașe, doar că nu apare niciun cumpărător dispus să accepte cererea lui Becali, în primul rând din cauza imaginii proaste pe care au ajuns s-o aibă fotbaliștii români. Deocamdată, vânzarea lor pe zecile de milioane de euro pe care le pronunță Gigi constituie un vis, un pariu al patronului.

15 milioane de euro pentru un minor!

Eșecurile pe care le-au tot înregistrat jucătorii exportați din Liga 1 au șubrezit cota și credibilitatea campionatului, de aceea sunt mai greu de realizat afacerile mari pe care le dorește Becali. În Serbia e invers, imaginea excelentă a fotbaliștilor de acolo umflă și prețurile unor nume încă necunoscute, fotbaliști care nu au realizat lucruri importante.

Partizan Belgrad e a doua în clasament, cu 11 puncte în urma Stelei Roșii, însă rezultatele dezamăgitoare nu-i împiedică pe alb-negri să vândă în continuare foarte bine. Au cedat un fundaș de 18 ani, Strahinja Pavlovici, la AS Monaco și au încasat 10 milioane de euro. Stoperul e internațional de tineret și a mai fost lăsat la Belgrad sub formă de împrumut.

Alt tânăr, Filip Stevanovici, e curtat de cluburi din primele cinci campionate ale Europei. Cea mai bună ofertă de până acum a fost de 15 milioane de euro și Partizan a refuzat-o. Mijlocașul ofensiv oricum nu s-ar putea transfera înaintea majoratului, formația care l-ar cumpăra acum ar trebui să mai aștepte până când Stevanovici va avea peste 18 ani.

Milinkovici s-a scumpit, Ianis s-a blocat

Pavlovici și Stevanovici nu au realizat ceva grozav, nici nu ar fi avut când, din moment ce sunt foarte tineri. Primul, fundaș central sau închizător, a adunat 29 de partide în prima divizie din Serbia și a înscris un gol. Stevanovici are 19 partide și patru goluri. Nici unul nu e internațional de seniori și nu a înregistrat vreo superprestație într-o partidă din grupele unei cupe europene.

E vorba doar despre talente care profită de aura pe care au ajuns s-o aibă sârbii și croații. Nu e o diferență mare între campionatele lor și Liga 1 din România, însă ei confirmă așteptările atunci când pleacă în străinătate. Succesul lui Milinkovici-Savici, un exemplu recent, încurajează cluburile din Vest să caute și alți sârbi. Mijlocașul a schimbat țara după ce bifase doar 14 meciuri la Vojvodina Novi Sad.

Avea 19 ani și mergea la Genk, care plătea un milion de euro. Belgienii i l-au vândut lui Lazio după un singur an. Prețul devenise 18 milioane de euro! Italienii tot primesc oferte pentru el de vreun an încoace și țin cu dinții de afacerea asta, președintele Lotito cere mai mult de o sută de milioane de euro.

Un român care a urmat aproximativ același parcurs s-a blocat momentan. Ianis Hagi a plecat de la Viitorul la Genk și a fost de patru ori mai scump decât fusese Milinkovici de la Vojvodina, belgienii au achitat patru milioane de euro. Spre deosebire de sârb, Ianis nu s-a impus la Genk și a coborât recent într-o ligă mai slabă, în Scoția, împrumutat la Rangers.

Match Preview FCSB - Clinceni

FCSB // Florinel Coman, avertizat: „Nu se poate impune acum într-un campionat puternic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (62)
parpalache
parpalache  •  08 Februarie 2020, 19:25
Postat de parpalache pe 08 Februarie 2020, 11:40

Nimeni nu a retinut un "amanunt"din acest articol:Ca cei doi fotbalisti vanduti/ofertati de la Partizan sunt...de 18 ani sau nici atat!Pentru ca cluburile din Vest cumpara numai jucatori de 14-15 ani din Africa si de 18-19 ani din Europa!Dovada ca nici dupa campionatul european U21 nu s-au facut cine stie ce transferuri:Dani Ceballos pe vreo 16 milioane!Si de la...REAL Madrid!Si Ianis Hagi...pe patru milioane!Care fusese legitimat la Fiorentina si era fiul lui...Gheorghe Hagi!Cat priveste presupusa oferta de 16 milioane pentru Florinel...o luam ca atare!R

1

dragos_chiva
dragos_chiva  •  08 Februarie 2020, 17:34
Postat de Danut Ognean pe 08 Februarie 2020, 11:21

vise placute in continuare fcsbei!fortza dinamo!fortza cfr

Oh, you're so pathetic...

emil1986
emil1986  •  08 Februarie 2020, 17:08

Fotbaliștii români, cu mici excepții, n-au avut valoarea fotbalistilor sarbi. E o realitate, din păcate. O chestiune genetică . Sârbii sunt extrem de războinici, noi românii n-am câștigat niciun război în toată istoria noastră.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează