FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Statistică îngrijorătoare pentru olteni: de ce derby-ul cu FCSB ar putea fi un adevărat fiasco

Derby-ul etapei, FCSB - Universitatea Craiova, vine după o pauză de două săptămâni rezervată naționalelor / FOTO: Imago
Derby-ul etapei, FCSB - Universitatea Craiova, vine după o pauză de două săptămâni rezervată naționalelor / FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 07:05 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 07:29

CS Universitatea Craiova a alternat rezultatele foarte modeste cu cele acceptabile după pauzele rezervate echipelor naționale. FCSB, în schimb, a defilat, reușind chiar și o serie fabuloasă de 20 de partide fără eșec. 

  • FCSB - CSU Craiova se joacă duminică, 3 aprilie, începând cu ora 19:00. Partida va putea fi urmărită LiveTEXT pe GSP.ro și la TV pe DigiSport 1, Orange Sport și Look Sport.

Derby-ul etapei, FCSB - Universitatea Craiova, vine după o pauză de două săptămâni rezervată naționalelor. Iar asemenea întreruperi, se știe, afectează ritmul echipelor de club. Mai ales că, în cazul de față, vorbim și de două grupări care au dat mulți jucători la loturi. 

Astfel, este posibil ca întreruperea Ligii 1 să „rupă” o serie proastă, cazul fericit, sau, dimpotrivă, să scoată o formație de pe un trend pozitiv.

Aici se face diferența » Marele avantaj al FCSB-ului înaintea „șocului” cu Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Aici se face diferența » Marele avantaj al FCSB-ului înaintea „șocului” cu Craiova

Statistică îngrijorătoate pentru CSU Craiova: de ce derby-ul cu FCSB ar putea fi un adevărat fiasco

În 2021/2022 au fost trei asemenea pauze, dedicate preliminariilor CM 2022. Iar Laurențiu Reghecampf s-a numărat printre antrenorii care au avut mai degrabă probleme în a-și repune echipa pe linia de plutire.

În prima, 29.08.2021 - 12.09.2022, CSU a intrat cu două victorii consecutive: 1-0 cu Gaz Metan (a) și mai ales spectaculosul 2-1 cu Rapid (d). La reluarea campionatului, a înregistrat o remiză pe „Oblemenco”, 1-1 cu Sepsi, și a pierdut derby-ul cu CFR, la Cluj (0-1).

O singură dată a fost cu noroc pentru Craiova

A doua întrerupere a campionatului, 01.10.2021 - 16.10.2021, nu i-a afectat Craiovei parcursul. Înaintea pauzei înregistrase două victorii consecutive, 5-0 cu Dinamo (a) și 2-0 cu FCU Craiova (d), apoi a bifat alte trei la rând: 5-0 cu Clinceni (a), 1-0 împotriva Chindiei (d) și 5-2 cu Mioveni (a). 

Particularitatea? Toți adversarii au fost echipe modeste, de play-out.

Cele mai mari probleme le-au avut juveții la a treia pauză din campionat, 07.11.2021 - 21.11.2021. Chiar înaintea întreruperii Ligii 1, oltenii au pierdut la Farul, 0-1, și se spera că acele două săptămâni fără jocuri oficiale au venit la momentul potrivit. N-a fost deloc așa.

Universitatea a bifat alte două eșecuri consecutive: 2-3 cu FC Argeș (d) și 2-3 cu FCSB (a). Două meciuri în care oltenii au deschis scorul, pentru ca apoi să înceapă să împartă „cadouri” adversarelor

Acum, juveții au intrat cu un eșec, 1-3 la Voluntari, în pauza rezervată amicalelor reprezentativei cu Grecia și Israel. Mai mult, Reghecampf a avut și probleme cu jucătorii rămași la Craiova, după ce gripa și-a făcut de cap în cantonamentul din Lunca Jiului.

FCSB, serie de 20 de meciuri fără înfrângere

Dacă pe Universitatea, întreruperile campionatului mai degrabă au afectat-o, FCSB-ului i-au prins teribil de bine. Înaintea primeia, cea din septembrie 2021, înregistrase un 1-1 cu Sepsi (a) și acel dezolant 1-4 contra CFR-ului, în Gruia.

La reluarea Ligii 1, bucureștenii au pornit o serie fabuloasă de 20 de partide fără eșec: 15 victorii, 5 remize! Abia pe 27 februarie, echipa lui Becali a suferit a treia înfrângere din campionat, 0-2 cu Farul, pe Arena Națională. 

Acum, vine după două victorii consecutive în play-off: 2-0 cu Farul și acel spectaculos 3-2 cu FC Argeș, tranșat de bucureșteni abia în prelungiri. 

Și nu s-a confruntat în această perioadă cu probleme de lot. Dimpotrivă, l-a recuperat pe fundașul Paulo Vinicius (37 de ani), de pe urma unei accidentări suferite la finalul lunii februarie.

Mihai Rotaru: „Reghecampf e OK acum”

La noi, în această perioadă, a fost un focar de gripă combinat cu un minifocar de COVID. Dacă meciul cu FCSB era programat week-endul trecut, nu puteam alinia o echipă. La antrenamente au fost câte șase, șapte jucători, restul juniori, a trebuit să anulăm amicalul cu Târgu Jiu.

Reghecampf e OK acum. A fost și el patru, cinci zile la pat, cu perfuzii. Și Marian Copilu a fost foarte grav. Am avut un focar păcătos, care a plecat de la meciul cu Voluntari. La acea partidă Vătăjelu nu a putut juca, Bancu avea frisoane.

- Mihai Rotaru, finanțator CSU Craiova

5 jucătoriai Universității prezenți la loturi, Nicușor Bancu (A), Ștefan Baiaram, George Câmpanu, Jovan Markovici și Vladimir Screciu (toți U21), au avut probleme cu gripă sau viroze respiratorii. Au scăpat Andrei Ivan (A), Ionuț Mitran (U20), Atanas Trică și David Sala (U18)

VIDEO Laurențiu Reghecampf, detalii despre starea sa de sănătate

Citește și alte știri din Liga 1:

Pesimism total în tabăra Craiovei înaintea meciului cu FCSB: „Ar fi o minune să câştigăm punct sau puncte”

VIDEO Mitriță e dorit în Liga 1! Antrenorul confirmă: „Da, clar! Îl cunosc foarte bine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
albalbastru72
albalbastru72  •  01 Aprilie 2022, 13:15

Iar isi face Botezatu de cap denigrind Stiinta vai de capul lui.

108779877311497
George Ionescu  •  01 Aprilie 2022, 12:05

...nici un meci nu seamana cu altul ..*** ...jiji n are bani ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează