FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // VIDEO EXCLUSIV Ilie Poenaru, antrenorul dorit de FCSB în vară, dezvăluie: „E presiune mare! Mă șicanau, chiar mă iritau întrebările despre FCSB”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 decembrie 2019 14:39

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la Academica Clinceni, a fost dorit în vară de FCSB, dar negocierile nu s-au concretizat. Acum, tehnicianul de 43 de ani vorbește despre Gigi Becali, patronul FCSB, și despre cum se poate lucra cu acesta. 

- Cât ar fi crescut nivelul de stres la FCSB? 
- Nu știu! Nu mi-am pus întrebarea asta. E cu totul altceva. Dacă evităm retrogradarea, la cum suntem văzuți, e ca și cum am câștiga campionatul. E ceva wow. Dacă aș fi fost la FCSB, nu știu dacă lucrurile ar fi fost mai simple. Poate doar din punct de vedere al echipei. E total diferit. Acolo e o presiune mare, pentru că se vrea titlul. Dar pentru mine era aceeași motivație. Stresul era același. Mie îmi place stresul, eu vreau să lucrez în astfel de medii. Stresul e bun, numai că trebuie să-l controlăm.

- Până la urmă, de ce n-ați mers la FCSB? 
- Am fost destul de aproape, au fost discuții cu domnul Becali. Apoi a fost din partea fiecăruia un moment de tatonare și mai departe nu mai are rost să spun. E un capitol închis pentru mine. Sunt la Clinceni și altceva nu mai contează. Trebuie să fac totul pentru a-mi atinge obiectivele.

- Credeți că e greu de lucrat cu Gigi Becali? 
- Nu am fost în situația asta ca să știu. Dar, până la urmă, indiferent de caracterul omului, pentru că întâi de toate suntem oameni, prin comunicare se poate rezolva totul. Trebuie să știi să gestionezi situația. Probabil că trebuie să ai argumente mereu când vorbești cu Gigi. Să vii cu explicații. Argumentele trebuie demonstrate, iar dacă îți mai și ies lucrurile, trebuie să ai și șansă ce-i drept, cred că devine foarte ușor de lucrat cu el. Atunci el capătă încredere, cum a fost cu Olăroiu și cu Reghe. Pentru că acum văd că au liniște, cel puțin asta se vede de afară. Vintilă nu cred că e deranjat de Gigi în vreun fel.

„Când eram ofertat de Gigi nu mai scăpam de întrebările despre FCSB. La orice conferință eram deja deranjat de asta. Nu mai eram întrebat despre echipă, ce vrem noi să facem. Doar despre când plec la FCSB, când semnez. Mă șicanau, chiar mă iritau.

Sunt un antrenor exigent, îmi place disciplina. Vreau disciplină în vestiar, în teren. Îmi place ca jucătorii să vină la program, altfel plătesc atât extra, cât și la antrenament. Tot ce fac greșit, tot ce inflamează vestiarul se plătește” 

Ilie Poenaru  

Vezi și:

VIDEO Gigi Becali a găsit cheia succesului în Liga Campionilor: „Acum sunt la grădiniță în credință! Când voi fi la facultate, fac rugăciune și bat Barcelona, Real și PSG! Își dă Messi autogol”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează