FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL 2-1

FCSB - VIITORUL 2-1 / VIDEO+FOTO FCSB învinge Viitorul și obține prima victorie după 5 eșecuri consecutive

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 21:00

FCSB a învins Viitorul, 2-1, în etapa a 8-a din Liga 1, după cinci meciuri consecutive în care roș-albaștrii au simțit doar gustul înfrângerii.

Roș-albaștrii au reușit să rupă seria neagră, 5 eșecuri consecutive, și respiră din nou. Pentru Viitorul e primul eșec în acest sezon.

În criza pe care o traversează FCSB, de moral, de personal și de rezultate, un meci împotriva Viitorului, neînvinsă la ora partidei, nu poate fi privit altfel decât o șansă de a ieși de la "terapie intensivă". Pentru că mai jos de ultimul loc, după 5 eșecuri consecutive, nu se poate. 

Situație disperată 

Ba nu, greșim. Se poate. O a 6-a înfrângere la rând, echivalentă cu cea mai lungă serie neagră din istoria clubului. O rușine de care Gigi Becali a fost scutit azi. Ba mai mult, Dumnezeul fotbalului și-a întors în sfârșit fața și către el, dându-i o mână de ajutor într-o situație disperată. 

Au arat flancurile 

Meciul? Probabil că pe mulți fani ai roș-albaștrilor i-a luat cu amețeală numai când au văzut ce apărare a încropit Gigi. Cu supraponderalul Pintilii și cu Soiledis, un fundaș-stânga de meserie, în centrul apărării. Și Florin Tănase pe bancă. Însă jocul favoriților le-a dat speranțe. 

Florinel Coman și Adi Popa au arat flancurile, iar primul i-a făcut repede rost de-o minge numai bună pentru 1-0 colegului său. Dar Popa a ratat reluarea, exact cum și Vână avea să irosească, de la punctul cu var, penalty-ul scos de Hora. 

Gabi Iancu iese la rampă 

"Motoreta" s-a revanșat mai târziu, servit iarăși de Coman: 1-0. Viitorul? De nerecunoscut până atunci, echipa de la malul Mării Negre s-a trezit după ce Hagi l-a retras pe modestul George Ganea. 

În prim-plan a avansat tot mai mult Gabi Iancu. Mai întâi s-a făcut remarcat prin două ratări, apoi când a fructificat serviciul lui Rivaldinho, pentru 1-1. 

Vă pupă Gnohere 

Jocul Viitorului a câștigat în consistență la reluare. Dar dacă Rivaldinho, rămas singur cu Bălgrădean, n-a fost în stare să-l bată, ratarea s-a răzbunat la poarta cealaltă: centrare Panțâru, Țâru dă pe lângă minge și Gnohere zice "merci": 2-1. 

Golul parcă le-a turnat plumb în picioare constănțenilor. Aproape nimic nu s-a mai legat. Iar roș-albaștrii au fost cât pe ce să profite din nou. Numai că Gnohere, servit de Florinel Coman, a irosit șansa lui 3-1 (bară!) și a unui final fără emoții.

10 absenția avut FCSB azi: A. Vlad, Planici, Al. Stan, Momcilovici, Nedelcu, L. Filip, Moruțan și Man, accidentați, Ciorbadjiski și I. Cristea, suspendați

Planici, probleme musculare? 

Planici, singurul fundaș central de meserie pe care FCSB îl avea la dispoziție, ar fi acuzat probleme musculare și a ieșit complet din calcule pentru meciul de azi. Fanatik, în schimb, susține că apărătorul sârb ar fi vrut să-și rezilieze contractul după 0-1 cu Guimaraes, iar Becali a cerut de fapt scoaterea lui din lot. 

Start întârziat din cauza Look Plus  

Postul Look Plus a cerut ca meciul să debuteze cu 5 minute întârziere pentru a fi sigur că partida începută la ora 19:00, Lazio - Roma, va putea fi urmărită până la final de telespectatorii săi. Celelalte posturi care transmit Liga 1, Telekom Sport și Digi Sport, au fost nevoite să accepte condiția Look Plus și să înceapă transmisiunea mai târziu. 140 de milioane de euro este valorea contractului TV pentru Liga 1 pentru următorii 5 ani. 

FCSB urcă astfel pe locul 10, cu 7 puncte, în timp ce Viitorul rămâne pe poziția a 4-a, cu 15 puncte.

FCSB - Viitorul 2-1
Au marcat: Adi Popa '38, Gnohere '65 / Gabi Iancu '45+1
A ratat penalty: Vână '18

+6 FOTO

4.755 de spectatoriau asistat la meciul de azi

Echipe de start:

FCSB: Bălgrădean - Crețu, Pintilii, Soiledis, Panțâru - Oaidă, O. Popescu, Vână - A. Popa, Hora, Fl. Coman 
Rezerve: Niga, Gnohere, Fl. Tănase, Moutinho, Salomao, M. Roman, Belu 
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă 

Viitorul: Căbuz - Mladen, Țâru, A. Iacob, Boboc - V. Achim, Artean, Houri - G. Iancu, Rivaldinho, G. Ganea 
Rezerve: Cojocaru, St. Filip, De Nooijer, Casap, Ciobanu, Calcan, Pitu 
Antrenor: Gică Hagi

Stadion: „Nicolae Dobrin”, Pitești
Arbitru: Radu Petrescu / A1: Radu Ghinguleac / A2: Valentin Avram / Observator: Corneliu Fecioru

Vezi și: 

Trag de Mihai Pintilii! Jucătorii de la FCSB se roagă ca mijlocașul să nu se retragă: „Avem nevoie de el!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (605)
stefgxr
stefgxr  •  02 Septembrie 2019, 10:15

B L A T rusine. Sila provocati, banda care ati pus mana pe fotbal, nasi, fini, giovani,victor, borcea, ati facut din fotbalul romanesc distractia voastra.

caminero
caminero  •  02 Septembrie 2019, 09:01

Dacă am fi în SUA, am zice că s-au întîlnit Seaside Wonders (mă rog, mai mult Siutghiolside decît Seaside) cu The Laughing Stocks (a.k.a. The Mufloons) pe un teren în Plum County - Two Blue Eyes, iar meciul a fost, citez, "rigged".

aius
aius  •  02 Septembrie 2019, 08:54

20 de articole despre Marea Victorie a Nasului asupra Finului !Rusine presa ,rusine !Iar incepeti sa laudati ciobanul ***?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (605)
Comentează