FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB vinde bine chiar și de pe lista neagră! Cum a reușit Becali cea mai profitabilă mutare a iernii

FCSB reușește să vândă bine chiar și fotbaliști pe care vrea să-i dea afară
FCSB reușește să vândă bine chiar și fotbaliști pe care vrea să-i dea afară

Articol de , , - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 09:34 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 09:52

FCSB. Deși Gigi Becali le-a interzis celor din staff să-l folosească mai mult de 45 de minute pe meci și se pregătea să-l dea afară, Sergiu Buș a prins un transfer în Coreea de Sud. Clubul se alege cu 450.000 $, cea mai mare sumă încasată în ultimul deceniu de pe urma unui fotbalist.

FCSB reușește să vândă bine chiar și fotbaliști pe care vrea să-i dea afară! Ultimul exemplu e Sergiu Buș, pe care Becali nu l-a mai avut în grații la scurtă vreme după ce l-a achiziționat în vară. Ieri, liderul primei divizii a ajuns la un acord cu echipa sud-coreeană Seongnam, iar suma pe care o va primi e una importantă: 450.000 de dolari!

FCSB vinde bine chiar și de pe lista neagră

Gigi nu-l mai dorea pe Buș în lot, pe parcursul toamnei le dăduse ordin celor din staff-ul tehnic să nu joace mai mult de 45 de minute, lucru care s-a și întâmplat. Din cele 11 meciuri pe care le-a bifat în tricoul roș-albastru, fostul atacant de la Gaz Metan a jucat cel mult o repriză de nu mai puțin de 7 ori. Ultima lui apariție datează din 23 noiembrie, după care a și suferit o accidentare serioasă, care l-a împiedicat să mai fie o soluție chiar și pentru banca de rezerve.

Nu e pentru prima dată când se întâmplă ca pe un fotbalist de care patronul ar fi fost chiar dispus să se despartă gratis, în cazul în care s-ar fi ajuns la o înțelegere amiabilă, încasează bani. Totuși, în ultimul deceniu, Buș devine „rebutul" cel mai profitabil. L-a luat liber de contract, i-a oferit 100.000 de euro la semnătură, plus încă 60.000 de euro pentru cele 5 luni petrecute la FCSB, un total depășit cu mult de cât vor achita cei din Coreea de Sud în schimbul său.

În rest, toți ceilalți, cu o singură excepție, au fost mai ieftini decât Buș. Înaintea acestuia a fost Adrian Petre, cel pe care Becali îl trecuse pe lista neagră și îi interzicea să evolueze chiar și câteva minute, pe finalurile de joc. El a fost împrumutat în vara trecută la Cosenza, în Serie B, dar FCSB s-a ales cu numai 50.000 de euro! Chiar și nume mai importante, cu mai mare greutate, gen Bălașa și Pleșan, pe care Becali plătise atunci când i-a achiziționat, au plecat pe numai 100.000 de euro, tocmai fiindcă patronul FCSB îi dorea îndepărtați cu orice preț. Pe Pleșan achitase chiar o sumă astronomică în vara lui 2007, atunci când Hagi i l-a solicitat: 1,5 milioane de euro!

Cereale pe Denis Alibec

Excepția acestui top inedit o reprezintă Alibec, cel care a venit de la Astra pe 2 milioane de euro, după care Becali nu l-a mai dorit la echipă și l-a cedat înapoi, iar cei doi patroni au anunțat că revenirea s-ar fi produs pentru 1,4 milioane de euro. Totuși, în suma respectivă au intrat și anumite cantități de cereale și alte bunuri pe care Ioan Niculae le-ar fi cedat lui Gigi, astfel că cifrele trecerii lui Alibec de la FCSB la Astra sunt puse sub semnul întrebării.

FCSB. Becali vinde și rebuturile

FCSB vinde bine chiar și de pe lista neagră! Cum a reușit Becali cea mai profitabilă mutare a iernii

Buș, rezervă: 370.000 €. Keyta, golgeter: 150.000 €

FCSB a obținut în schimbul lui Sergiu mai mult decât dublu față de suma pe care FC Botoșani se pregătește să o ia pe un fotbalist care e pe podiumul clasamentului golgeterilor în actualul campionat și care e și mai tânăr. Hamidou Keyta, de la Botoșani, a avut un sezon excelent. A marcat de nu mai puțin de 9 ori și el al treilea cel mai bun marcator, după Man (13) și Florin Tănase (12). 

Cu toate acestea, Keyta are o ofertă concretă din Turcia, la Goztepe, pe numai 150.000 de euro, în vreme ce FCSB a obținut pe Buș, marcator doar a două goluri, nu mai puțin de 370.000 de euro. E adevărat că atacantul celor de la Botoșani se află în ultimele 6 luni de contract, în schimb Buș e mai în vârstă cu 2 ani!

FCSB vinde bine chiar și de pe lista neagră! Cum a reușit Becali cea mai profitabilă mutare a iernii

51 de minutee media pe care Buș a bifat-o pe meci disputat în tricoul celor de la FCSB

2e numărul golurilor marcate de Buș în roș-albastru, dintre care unul a fost reușit din penalty

5,27e media notelor GSP, în spatele lui Buș aflându-se doar 4 jucători: Buziuc, Șut, Simion și Vână

FCSB. Salariu triplu pentru Sergiu Buș

Buș a prins un contract excelent în Asia. A semnat pe două sezoane și va avea un venit de 500.000 de euro pe an, la care se vor adăuga bonusuri, pe care dacă le va bifa atunci ar putea ajunge chiar la 600.000 de euro pe an! La FCSB, în primul an de contract, în care se afla, salariul său era de 150.000 de euro, de peste 3 ori mai mic decât cel pe care îl va avea în Coreea de Sud. 

În acest moment, niciun fotbalist din Liga 1 nu are un contract de jumătate de milion de euro! Seongnam a terminat precedenta ediție de campionat abia pe locul 9, din 12 formații, câte conține prima ligă sud-coreeană. La această echipă a evoluat, în urmă cu 15 ani, un alt român. E vorba despre Adrian Neaga, care a marcat 4 goluri în 26 de partide. 

Cu ce se ocupă Janos Szekely după ce a pus ghetele în cui

Citește mai multe știri despre FCSB:

Becali trebuie să mute urgent pentru titlu! Precedentul care le dă fiori roș-albaștrilor

Ilie Dumitrescu și Marica îi recomandă lui Becali 3 achiziții: „În rest, sunt acoperiți pe toate posturile”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
albion_rovers
albion_rovers  •  22 Ianuarie 2021, 11:15

"FCSB vinde bine" Nu vă e ma rușine? Cum adică vinde bine? Pe cine a vândut Becali in ultimii 5 ani? Zici că a luat și vreo mare sumă pt Bus. :))) Ați împins pragul așteptărilor suporterilor spre penibil. În alte vremuri Gigi cumpără jucători la preturi de 3-4 ori mai mari. Acum vă lăudați că a vândut 1 jucător după nu știu cât timp cu 450.000? Sunteți jalnici!

albion_rovers
albion_rovers  •  22 Ianuarie 2021, 11:10

Hai, lăudați transferul ăsta de 450.000€. :))) Practic prin acest transfer Gigi a setat sumele pt toți jucătorii săi. De acum în colo nimeni nu va oferi mai mult pt un jucător FîCîSîBî-ist. Și-a dat singur țeapă. Dar nah, FC FCSB e pe mega minus. Sunt buni și ăștia 450000. Măcar Bus se vinde. Ceilalți n-au nicio ofertă.

zorrozabal
zorrozabal  •  22 Ianuarie 2021, 11:02

Da!Mai ales ca nu i-a platit nici un salariu!„Ii daau drumul sa pleceee,daaca semneaza ca si-a primit salariile”!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează