FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB - VOLUNTARI. „Șomerul” a fost cel mai bun din echipa lui Gigi Becali

Articol de , - Publicat joi, 04 iunie 2020 09:00

FCSB a aliniat un „11” aproape de cel standard în amicalul cu FC Voluntari, pierdut 0-2 din cauza improvizațiilor din linia defensivă. Culmea, MVP a fost Bogdan Planici, unul dintre cei pe care Gigi Becali i-a trimis în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență,

După aproape 3 luni de pauză totală, două echipe de Liga 1 au disputat din nou un meci de fotbal. Unul amical, între FCSB și Voluntari, care s-au întâlnit ieri la prânz pe unul dintre terenurile bazei vicecampioanei din Berceni. În lipsa unei brigăzi oficiale, CCA neputând pune la dispoziție arbitru din cauza faptului că aceștia aveau chiar ieri programate testele fizice, partida a fost oficiată de Alexandru Tudor, fost purtător al ecusonului FIFA, care în prezent e angajat al lui Gigi Becali la baza de pregătire. La cele două linii au fost Mihai Pintilii, dar și un membru al celor din staff-ul Voluntariului. 

Nedelcu folosit stoper 

Bogdan Vintilă a apelat la un prim "11" aproape de cel tip. Și care are șanse mari să se regăsească în teren și la startul derby-ului cu CFR, de duminica viitoare, din Gruia. Singurele improvizații au fost făcute, așa cum s-a întâmplat și pe parcursul campionatului, în linia defensivă. În absența lui Crețu, fundaș dreapta a fost folosit Ovidiu Popescu, mijlocaș central la bază, dar care a mai fost sacrificat pe acest post, chiar și în actualul sezon. Apoi, lângă Planici, în centrul defensivei, a evoluat Nedelcu, un închizător de meserie. 

5 jucători U21 printre titulari 

În rest, e echipa-tip, cu trioul ofensiv Man, Tănase și Coman. Practic, între titulari și-au făcut loc nu mai puțin de 5 jucători eligibili pentru regula U21: Vlad, Oaidă, Olaru, Man și Florinel Coman. În prima repriză, terminată 0-0, FCSB a avut două mari ocazii, prin Coman, care a trimis mingea în bară, și prin Man, Voluntari având o singură șansă de gol, prin Tudorie. La pauză, Vintilă a schimbat aproape toată distribuția, a apelat și la puștii Botezatu, Perianu și portarul Ducan, iar Voluntari a profitat și a marcat de două ori, prin Simonovski și Căpățână. 

Planici a jucat fără greșeală 

Cel mai bun jucător al roș-albaștrilor a fost Bogdan Planici, singurul dintre cei din lot pe care Gigi Becali l-a băgat în șomaj tehnic pe perioada de două luni cât a durat starea de urgență. Planici, care susține prin vocea impresarului său că mai are contract doar până la finalul lui iunie, a fost alături de Stan, Momcilovici, Bălgrădean, Adi Popa și Gnohere în situația de a încasa în cele două luni doar câte 725 de euro, atât cât e indemnizația de ajutor social. Becali i-a aplicat această măsură și stoperului sârb fiindcă el a refuzat să accepte înjumătățirea contractului. În ciuda acestor lucruri, Planici a fost ieri cel mai bun jucător din trupa lui Vintilă. 

FCSB - VOLUNTARI. „Șomerul” a fost cel mai bun din echipa lui Gigi Becali

Probleme pentru Moruțan și Crețu

Moruțan și Crețu n-au putut fi folosiți ieri din cauza problemelor medicale. Fundașul s-a accidentat la genunchi, a fost chiar suspect de ruptură a ligamentelor încrucișate, diagnostic care nu s-a confirmat, însă chiar și așa nu e apt în acest moment, în vreme ce Moruțan s-a operat luna trecută la nas, de deviație de sept.

FCSB - Voluntari 0-2 

  • Au marcat: Simonovski, Căpățână

FCSB: Vlad - Ov. Popescu, Planici, Nedelcu, Panțâru - Olaru, L. Filip, Oaidă - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman 
Antrenor: Bogdan Vintilă 

Voluntari: Râmniceanu - Struna, Achim, Armaș, Kocici - Sanoh, Gorobsov, Borțoneanu, I. Gheorghe - Tudorie, Vl. Morar 
Antrenor: Mihai Teja 

Cum a arătat FCSB la ultimul meci oficial, 4-1 cu Craiova, pe 8 martie: Vlad - Crețu, Planici, Cristea, Panțâru - Oaidă, Ov. Popescu, Olaru - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

Următorul amical e cu Clinceni 

FCSB va mai disputa un joc până la reluarea campionatului. Adversară va fi tot o grupare din play-out, e vorba despre Academica Clinceni, iar confruntarea va fi găzduită tot de baza de pregătire a vicecampioanei și va avea loc sâmbătă. Voluntari și Clinceni, echipele cu care FCSB s-a înțeles să joace în această săptămână, vor avea meci direct în chiar runda de debut a Ligii 1, sâmbăta viitoare, la Voluntari, de la 14:30. 

Controlați de DSP 

Pe parcursul reprizei secunde, la baza din Berceni, unde s-a disputat întâlnirea, au venit în control și angajați ai Direcției de Sănătate Publică. Aceștia au verificat dacă sunt respectate normele în vigoare, pe care Guvernul le-a stabilit în privința reluării antrenamentelor și a meciurilor amicale. Inclusiv dacă persoanele care asistau de pe margine erau la cel puțin 2 metri distanță unele de altele și dacă purtau măști. Concluzia DSP a fost că tot protocolul a fost respectat 100%.

„Cum s-au bucurat jucătorii mei la goluri? Cu coatele. Am dat din coate şi ne-am bucurat. Nu am dat indicaţii cu mască. Am stat la trei metri de toată lumea. Nici nu pot să stau mult cu acea mască, e greu să şi respiri dacă stai toată ziua, plus că mi se aburesc ochelarii" 
- Mihai Teja, antrenor Voluntari 

„Nu poţi să te antrenezi în 4 şi să joci fotbal peste două săptămâni. Cu toate că e pasiunea noastră şi facem ceea ce ne place şi suntem profesionişti, luăm bani! Îmi pare rău pentru public, pentru suporteri, pentru TV, nu o să vedeţi un fotbal extraordinar în aceste condiții" 
- Mihai Teja, antrenor Voluntari

VIDEO / Gigi Becali știe deja următoarea mutare a Guvernului

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali a făcut anunțul: „Îl vând sigur pe Florinel Coman. Bye, bye, Galatasaray!”

EXCLUSIV O nouă lovitură pentru Gigi Becali: „Pentru mine Steaua rămâne clubul Armatei! La FCSB nu există seriozitate și disciplină”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
trink
trink  •  04 Iunie 2020, 15:35
Postat de jackryan pe 04 Iunie 2020, 10:19

Am curaj sa fac pariu ...ca nu ati fost la meci ..

ca nu a fo la meci si nu so folosit nici de drona!

farasportincazarma
farasportincazarma  •  04 Iunie 2020, 12:55
Postat de remarque pe 04 Iunie 2020, 10:40

logica ma indeamna sa spun ca daca cel mai bun din lotul FCSB este un stoper, iar atacantii adversi au inscris de doua ori de langa acest stoper, plus ca atacantii FCSB nu au marcat, acestia din urma au fost chiar varza. Bine totusi ca au multi jucatori care respecta regula U21. E si asta un scop uneori.

De unde logica!!! Planic a jucat doar prima repriza, deci cand s-au inscris golurile nu era pe teren. Logica zero, doar asa sa se afle in treaba si sa contorizeze inca o postare inutila! In plus cel care isi da cu parerea in articolo, face o simpla speculatie, sigur nu a fost la meci ca ar fi dat si alte amanunte. Un asa zis ziarist emite o bazaconie si o gramada de neocupati se bulucesc sa comenteze. Hilar!

remarque
remarque  •  04 Iunie 2020, 10:40

logica ma indeamna sa spun ca daca cel mai bun din lotul FCSB este un stoper, iar atacantii adversi au inscris de doua ori de langa acest stoper, plus ca atacantii FCSB nu au marcat, acestia din urma au fost chiar varza. Bine totusi ca au multi jucatori care respecta regula U21. E si asta un scop uneori.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează