FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

FCSB vrea să blocheze CSA Steaua la TAS » Decizia ar interzice și promovarea unei echipe de tradiție din play-off-ul Ligii 2!

FCSB a inițiat, la Lausanne, un proces în care vrea să anuleze decizia FRF prin care echipele de drept public, printre care se numără și CSA Steaua, ar putea promova în primul eșalon, prin schimbarea statutului juridic.
FCSB a inițiat, la Lausanne, un proces în care vrea să anuleze decizia FRF prin care echipele de drept public, printre care se numără și CSA Steaua, ar putea promova în primul eșalon, prin schimbarea statutului juridic.

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 09:00 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 11:26

FCSB a inițiat, la Lausanne, un proces în care vrea să anuleze decizia FRF prin care echipele de drept public, printre care se numără și CSA Steaua, ar putea promova în primul eșalon, prin schimbarea statutului juridic.

Lunea trecută au avut loc audierile finale, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, într-un caz mai puțin mediatizat. FCSB și Valeriu Argăseală, în calitate de membru al Comitetului Executiv, au demarat o acțiune în care cer anularea unor decizii FRF adoptate în ședința din 3 iulie 2019.

Este vorba despre două hotărâri ale Comitetului Executiv FRF:

  1. posibilitatea cluburilor de drept public din Liga 2 de a-și schimba statutul juridic sau a transfera activitatea unui club de drept privat, în pauza competițională de dinaintea sezonului 2019-2020, pentru a putea obține licența de Liga 1 (unde sunt admise numai cluburile profesioniste, organizate ca societăți pe acțiuni sau societăți non-profit) și a putea promova în primul eșalon;
  2. obligativitatea cluburilor din Liga 1 de a avea echipe de fotbal feminin din viitorul sezon.

Inițial, LPF era și ea pârâtă la TAS, alături de FRF, dar, ulterior, forul condus de Gino Iorgulescu s-a aliat cu FCSB și cu Valeriu Argăseală împotriva respectivelor decizii FRF.

FCSB vrea să blocheze CSA Steaua

Demersul FCSB și al lui Valeriu Argăseală vizează, la primul punct, chiar rivalii din Ghencea, echipa Armatei, CSA Steaua, aflată deocamdată în Liga 4. În apel se precizează că "prin decizia adoptată s-a stabilit posibilitatea unui club de drept public care a parcurs toate etapele de promovare de la Liga 4 (în unele județe din România și de la Liga 5) până la Liga 2, să ofere acest drept unui alt club, de drept privat, care să aducă la îndeplinire exclusiv ultima etapă, respectiv promovarea în Liga 1. În primul nivel competițional ar ajunge clubul de drept privat care a realizat promovarea de la Liga 2 la Liga 1, nu cel care a realizat promovarea începând de cel mai de jos nivel".

Practic, FCSB încearcă încă de pe acum să blocheze la TAS posibilitatea prin care CSA Steaua, club de drept public (departamental) să poată ajunge în primul eșalon. Se argumentează că un club trebuie să aibă aceeași formă juridică de la începutul drumului spre Liga 1 și se aduce în discuție încălcarea regulamentelor FIFA, UEFA și chiar ale FRF. Dacă TAS va da dreptate demersului FCSB- Argăseală- LPF, echipe care au început ca grupări de drept public n-ar putea ajunge niciodată în Liga 1, întrucât în momentul în care și-ar schimba forma de organizare ar trebui să o ia de la început, din ultima ligă! 

FC Argeș e în pericol

Surse apropiate FRF susțin că facilitatea făcută cluburilor de drept public ar fi fost realizată ca să le ajute pe FC Argeș și pe FC Brașov, două cluburi de tradiție. Piteștenii sunt în play-off-ul Ligii 2, având posibilitatea să promoveze în Liga 1. Înaintea începerii actualului sezon, FC Argeș, club de drept public, susținut financiar de primărie, s-a transformat în ACSC Campionii FC Argeș, o societate pe acțiuni. În Comitetul Executiv de Urgență al FRF, Gino Iorgulescu s-a opus acestei schimbări, dar Burleanu și Goga au votat pro. Dacă TAS nu admite însă schimbările făcute de FRF în urmă cu un an, argeșenii nu vor avea drept de promovare. 

Acuză FRF de discriminare

În legătură cu cealaltă hotărâre pentru care se solicită anularea, cea a obligativității cluburilor din Liga 1 să se asocieze cu cluburi de fotbal feminin și să susțină financiar această activitate, FCSB acuză FRF de discriminare. De discriminare a cluburilor din Liga 1 față de cele din Liga 2 sau Liga 3, care nu sunt obligate să susțină fotbalul feminin. Dar și de discriminare între cluburile de Liga 1, argumentându-se că unele sunt sprijinite cu bani publici, iar cele 100% private trebuie să suporte cheltuieli suplimentare din banii proprii. În plus, Argăseală a motivat că membrii Comitetului Executiv nu au primit niciun material cu trei zile înainte, despre planul cu fotbalul feminin, ci abia la ședință, când s-a și votat. 

Ce spune articolul 70.2 din Statutul FRF

Este interzisă orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului, sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participaţiilor), în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei."

Dorin Goian a vorbit despre conflictul CSA Steaua - FCSB: „Mă identific mai mult cu CSA datorită suporterilor”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Prevede dezastrul pentru FCSB: „Echipa lui Becali a ajuns rău: fără stadion, fără numele Steaua, fără palmares! Va ajunge mai rău ca Dinamo”

Lui Gigi Becali i s-a făcut milă de Dinamo! Ce spune despre rivală: „La ora asta nu se fac glume și ironii”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (77)
kluing2001
kluing2001  •  06 Iulie 2020, 22:12
Postat de 10aripa pe 06 Iulie 2020, 19:43

INDIFERENT DE DECIZIA TAS,fcsb NU E STEAUA BUCURESTI,DEȚINĂTOAREA CUPEI CAMPIONILOR EUROPENI SI A SUPERCUPEI EUROPEI!

DE REGULA NU COMENTEZ ALTE COMENTARII CI DOAR ARTICOLUL DAR INTREB ; CE DRACU A PRELUAT , OK, ILEGAL BECALI CA DIN CATE STIM TOTI NU A INFIINTAT IN 2003 SAU CAND NAIBA STIE, O ALTA ECHIPA !!!

masinameaeata
masinameaeata  •  06 Iulie 2020, 21:13

Deci jiji si fcsb-ul dupa ce au furat statul roman si Armata, existand o Hotarare judecatoreasca in acest sens cu schimbul de terenuri, prin care au pus mana pe clubul sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, pe gratis cu ajutorul lui hrebenciuc, acum acesti asa zisi privati cu banii furati de la stat, spun ca e discrimare, ca statul sa le ceara inapoi ce au furat sau sa le ceara chirie pentru folosirea ilegala a marcii, numelui, culorilor, jucatorilor, etc. maimutoiul de iorgulescu, cel al carui copil omoara oameni nevinovati pe strada si nimeni nu-i face nimic, este bineinteles de acord cu actiunile infractorului jiji.

valiza.epo
valiza.epo  •  06 Iulie 2020, 21:07

Alt proces pierdut de beg ali.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează