FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR, SÂMBĂTĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

FCSB vs CFR = Primul cartuș de titlu » 10 lucruri tari despre derby-ul acestui campionat

Articol de , - Publicat vineri, 09 februarie 2018 08:42

Derby-ul etapei le aduce faţă în faţă pe cele mai în formă echipe din acest sezon, formaţiile care au investit cel mai mult în achiziţii, fiind astfel şi cel mai bine cotate de către site-urile de specialitate.

1. INVINCIBILI PE TEREN PROPRIU
Steliștii sunt neînvinşi pe teren propriu din 16 octombrie 2016, atunci când au pierdut, 0-1, cu Gaz Metan Mediaș! În acest interval în care au bifat 15 victorii, ultimele 7 consecutive, şi 7 rezultate de egalitate. Ba mai mult, roş-albaştrii au înscris măcar o dată în precedentele 20 de jocuri disputate pe teren propriu, în 13 dintre acestea marcând de cel puţin două ori.

2. PRIMUL MECI PE ARENA PENTRU "BURSUC"
Partida va fi una specială pentru Petrescu, cel care a crescut la Steaua și a evoluat în L1 în 95 de meciuri şi a marcat 28 de goluri, câştigând 3 titluri de campion. Ca antrenor, a întâlnit FCSB de 12 ori în prima ligă și are doar două victorii. În rest, a contabilizat trei remize și șapte înfrângeri. De precizat că Petrescu le-a furat steliștilor Supercupa în 2015, cu ASA Tg. Mureș.

3. STEAUA, CEL MAI BUN ATAC
FCSB este singura echipă din L1 cu peste 40 de goluri, echipa lui Dică reuşind să înscrie de 47 de ori. În prezent are cel mai bun atac după 23 de etape din ultimele 4 sezoane, precedentul fiind în 2013-2014, când FCSB şi Astra au punctat, fiecare, de câte 51 de ori. Totuşi, steliştii nu sunt nici la jumătate de recordul realizat de UTA în 1947-1948, când au înscris de 99 de ori

4. CFR, CEA MAI BUNĂ APĂRARE
Clujenii au primit doar 12 goluri şi au cea mai bună apărare din ultimii 11 ani, când la Steaua era antrenor Olăroiu, iar la Dinamo, tehnician Rednic. Acum 12 sezoane, cele două echipe aveau tot 12 goluri încasate, performanță reușită acum de CFR. Ultima apărare mai bună a avut-o Steaua în 1993-1994, când steliştii au încasat doar 9 goluri, stabilind şi recordul all-time.

5. MECI FĂRĂ ARBITRU FIFA
CCA a decis să nu apeleze la unul din cei 7 arbitri de pe lista FIFA și să-l trimită în luptă pe Marcel Bârsan. Arbitrul are cele mai multe meciuri primite în actualul sezon, 15, la egalitate cu Colțescu. Steliștii au un palmares pozitiv cu el pe teren propriu (două meciuri, două victorii), dar și la general, având 4 victorii și un eșec. Clujenii au 12 jocuri: 7 victorii, 4 remize și o înfrângere.

6. RECORD DE 47 DE ANI
Cel mai clar succes din contul CFR-ului a fost izbutit pe 9 decembrie 1970, 5-0, pe teren propriu. În returul ediţiei, steliștii s-au răzbunat cu un 6-0, 20 iunie 1971, scor rămas şi astăzi drept cea mai mare diferenţă înregistrată într-o partidă directă disputată în campionat între cele două echipe. Atunci, trei din cele șase goluri au fost marcate de Anghel Iordănescu.

7. S-AU DAT 8.000 DE BILETE
Până ieri seară, conform oficialilor vicecampioanei se vânduseră puțin peste 8.000 de tichete. Cel mai ieftin tichet costă 15 lei la peluză, 35 sau 60 de lei la tribuna a II-a și 50, 70 sau 100 la tribuna I. Casele de la Arena Națională sunt deschise, astăzi, de la ora 11:00 până la 19:00, iar mâine începând cu ora 10:00.

8. COTE PENTRU PENALTY-URI
FCSB și CFR Cluj sunt echipele din actualul sezon de L1 care au primit cele mai multe panalty-uri, fiecare câte 8! Pentru ca asta să se întâmple în derby, cota e de 2,50! De precizat că steliștii au ratat de două ori atunci când au primit o lovitură de la 11 metri, cota pentru a se întâmpla asta și cu CFR e 12,00, iar clujenii au irosit un singur penalty, cota pentru asta cu FCSB fiind 15,00.

9. DUELUL PASATORILOR
Deac este liderul clasamentului pasatorilor, cu 9 assisturi, în total a oferit 39 de pase decisive în 211 jocuri în L1. Pe locul 2 se află Budescu, cu 6. Costică este cel mai bun pasator activ pe prima scenă din România, cu 47 de assisturi în 156 jocuri. Dacă Gnohere nu era suspendat, pe teren am fi avut și duelul golgeterilor. "Bizonul" are 12 goluri, urmat de Țucudean, cu 11 reușite.

10. DUELUL SPONSORILOR
Dacă în ultima săptămână steliștii s-au remarcat doar cu două petreceri, clujenii au semnat două parteneriate, cu Sportingbet și Autoworld. Cu cele două contracte semnate, CFR ajunge la 8 sponsori, alături de Acibadem, MTT Data, Multipower, Papilion, Torry Milano și Izvorul Minunilor. Steliștii câștigă totuși duelul partenerilor, 9: City Insurance, NetBet, Kia, Bigotti, Ines, Medsana, Dentamed, Domeniile Ostrov și Shell.

FCSB - CFR Cluj este sâmbătă, de la ora 20:45, în direct la TV Digi Sport, Telekom Sport, Look TV și liveTEXT, VIDEO și FOTO pe GSP.RO. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
haideusicfr
haideusicfr  •  09 Februarie 2018, 11:08
Postat de iacobeusebiu pe 09 Februarie 2018, 08:58

Cu siguranta Steaua va juca haotic si va pierde acest meci. Este echipa fara antrenor, chiar daca din inaltul tribunei se hotarasc schimbarile, daca jucatorii nu sunt antrenati de un antrenor cu pricepere,poti sa-i schimbi si pe toti 11 ca tot nu obti rezultate satisfacatoare. Ce va fi trist dupa acest meci, este faptul ca, probabil , urmand meciul cu Lazio, Dica nu va fi schimbat, pentru a nu produce un soc la echipa, si astfel soarta Stelei va fi pecetluita si pentru Europa si pentru campionat. PS. Daca Steaua nu castiga acest joc, fiind la mana ei, nu merita sa castige campionatul si Dica ar trebui la sfarsitul jocului , la declaratii, sa prezinte doar demisia si atat.

Nu ar fi nici o rusine sa piarda FCSB in fata CFR-ului. Si nici invers. De aceea e o confruntare sportiva ,sa castige una dintre ele.Sau sa fie egal. Sunt cele mai bune echipe din Liga (e drept Craiova vine puternic din urma ) va fi un meci interesant.

ares123
ares123  •  09 Februarie 2018, 10:14
Postat de sexilian pe 09 Februarie 2018, 09:47

urmeaza,desfintarea adunaturii nomade, ca sa''ne radem''.........

Pana una alta s-a desfintat caravana...***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

simonhalep
simonhalep  •  09 Februarie 2018, 09:52

Ăsta da derby! Nu fcsb-minamo. Ăla nu mai e de mult derby. De când joacă minamo la salvarea de la retrogradare. Un derby se joacă între echipe care mai evoluează și prin cupele europene.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează