FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova a făcut scor în ultimul amical înaintea startului campionatului » Cu ce echipă a început Croitoru

Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova Official
Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova Official

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2022 12:32 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 10:48

FCU Craiova a susținut, în această dimineață, de la ora 10:30, un amical cu CSM Slatina, nou-promovată în Liga 2. Partida, disputată în baza de pregătire a formației din Bănie, s-a terminat cu victoria trupei pregătite de Marius Croitoru, scor 5-0 (1-0). Goluri marcate de Compagno (19 - penalty, 58), Bahassa (50), Cl. Bălan (64 - penalty, 71). 

A fost ultimul test pentru FCU Craiova înaintea partidei cu Farul, programat duminică, 17 iulie, în prima etapă din Superliga.

Croitoru a început meciul cu formula: R. Popa - Negru, A. Duarte, Huyghebaert, Van Durmen - Vl. Achim, Asamoah - Baeten, Bauza (cpt.), Chițu - Compagno

Pe lângă golul marcat, noua achiziție Yassine Bahassa (30 de ani) a dat și două pase de gol.

Gabriel Enache și Marquet au fost menajați. Terell Ondaan nu s-a prezentat încă la pregătirile echipei. 

Marius Croitoru: „E mult mai ușor pentru echipă când patronul este fizic lângă noi”

Antrenorul FCU așteaptă noi transferuri, un fundaș central și un atacant. „Suntem în negocieri cu 2-3 fotbaliști buni, din punctul meu de vedere”, a precizat Marius Croitoru, la Realitatea Sportivă.

Până când va veni stoperul, care să acopere gaura lăsată de plecările lui Kovacici și Diallo, Croitoru se vede obligat să improvizeze în apărare. Huyghebaert în centru, iar Van Durmen pe stânga. Paramatti este suspendat în prima etapă. 

„E normal să caut variante. Negăsind variante până în momentul acesta am fost nevoit să improvizez. Lucrurile nu sunt așa cum ne dorim, ținând cont de timpul scurt până la primul meci din campionat, cu Farul”, a recunoscut Croitoru problemele din defensivă.

Cu toate acestea, Marius Croitoru este optimist înaintea startului în noul sezon. Mai ales că atmosfera la echipă este alta după ce patronul Adrian Mititelu a ieșit din închisoare. „Sunt încrezător că putem face împreună lucruri frumoase. E mult mai ușor pentru echipă când patronul este fizic lângă noi. 

Una e să te auzi la telefon și alta să vezi ce se întâmplă zi de zi la antrenamente. Prezența lui Adrian Mititelu va fi un câștig enorm pentru echipă. Ne dorim să devenim o forță în campionatul intern. Primul pas este de a merge în play-off. Lucrurile nu sunt ușoare”, a mai afirmat antrenorul.

Marius Croitoru: „Nu am de ce să umblu foarte mult la sistemul de joc”

Croitoru a anunțat că FCU va juca în sistemul 4-2-3-1 sau 4-3-3: „Nu am de ce să umblu foarte mult la sistemul de joc. Va fi același pe care l-am antrenat și la Botoșani, 4-2-3-1 sau 4-3-3, pentru că jucătorii sunt pe acest profil”.

Antrenorul nu se sperie de programul infernal din startul campionatului. FCU Craiova va juca în primele 5 etape doar împotriva unor adversari care au fost în play-off în sezonul trecut. În etapele 2, 3 și 4, echipa lui Croitoru le întâlnește pe CFR, FCSB și respectiv CSU Craiova. 

„Dacă ne uităm la program, zici că începem direct în play-off. E un antrenament pentru ce va urma. Dacă vrei să ajungi în play-off trebuie să joci și să bați echipele bune. Nu contează cu cine jucăm. N-am teamă de nimeni. Asta le transmit și jucătorilor mei. Respectul se câștigă numai când bați echipele mari. Că va fi FCSB, CFR sau CSU, nu mă interesează cu cine joc, eu vreau să câștig. Ne dorim ca adversarii să simtă că suntem o echipă care își dorește să fie în play-off”.

Suporterilor le transmit să aibă încredere în noi, să ne susțină, pentru că numai împreună putem reuși. Răbdarea e un lucru rar. Noi, antrenorii, suntem sclavii rezultatelor. Asta e viața. Ești bun, reziști, nu ești bun, vine altul.

-  Marius Croitoru, antrenor FCU Craiova

Vezi și: 

UTA Arad și FCU Craiova ar fi avut cele mai mari problemele cu ordinul emis de Novak! FCSB defilează la numărul de români + Unde se poziționează CFR Cluj
ANALIZĂ
UTA Arad și FCU Craiova ar fi avut cele mai mari problemele cu ordinul emis de Novak! FCSB defilează la numărul de români + Unde se poziționează CFR Cluj
Adrian Mititelu a sărbătorit cu lăutari eliberarea din închisoare » Marius Croitoru și Marcel Pușcaș, prezenți și ei la petrecere
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a sărbătorit cu lăutari eliberarea din închisoare » Marius Croitoru și Marcel Pușcaș, prezenți și ei la petrecere

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
Paksi
Paksi  •  15 August 2022, 22:07
Postat de flosud97 pe 08 Iulie 2022, 17:59

Fara dar si poate Croitoru a fost numaru 1 la botosani, de acum inainte botosani nu va mai prinde playoff-ul, teja parca este la ei, este slabut rau ça antrenor

Deocamdată Botoșani este fruncea! Să vedem....

Paksi
Paksi  •  17 Iulie 2022, 00:42
Postat de Paksi pe 08 Iulie 2022, 17:01

Să vedem dacă Croitoru a fost nr.1 la Botoșani sau președintele său!

Nu cred in antrenori gen Croitoru și Sumudica!Poate că Sint buni mobilizatori dar atît. Cum era Valentin Stănescu la Rapid pe vremuri! Spunea un banc două și hai la joc

calin_bluelion
calin_bluelion  •  08 Iulie 2022, 19:48

Forza Știința,Forza FCU1948!!! NICIODATĂ CLONAT!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează