FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA 1948

EXCLUSIV „Eu nu l-am văzut pe Mutu antrenând!” » „Briliantul”, luat în vizor: „Știi de ce ai nevoie ca să demonstrezi că ești antrenor?”

Adrian Mutu  / Sursă foto: GSP
Adrian Mutu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 iulie 2021 10:40 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 10:56

Ionuț Chirilă nu e convins că Adrian Mutu va rezista în „cazanul încins” de la FCU Craiova 1948. În direct la GSP Live, tehnicianul a vorbit pe larg despre instalarea „Briliantului” la echipa familiei Mititelu.

„Eu nu l-am văzut pe Mutu antrenând. Trebuie să-ți construiești filosofia de joc câștigătoare, să înregimentezi echipa în trasee și automatisme, să faci o echipă puternică, să antrenezi polivalența. 

Ca să demonstrezi că ești antrenor, ai nevoie de șase luni pentru a vedea dacă poți construi sau nu poți construi o echipă. Îi doresc succes lui Mutu, dar nu pot da un verdict vizavi de capacitatea lui profesională de a construi jocul unei echipe, mai ales într-un oraș unde există atâta presiune. 

Să nu uităm că Maradona, cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, nu putea antrena prin a doua ligă din Emirate. Era folosit doar ca marketing”, a spus Ionuț Chirilă, la GSP Live. 

Adrian Mutu, de la „Il Fenomeno” la „El Profesor”

Adrian Mutu, antrenorul de 42 de ani al celor de la FCU Craiova, a acceptat să se autodescrie într-un interviu exclusiv pentru GSP. De la stilul vestimentar pe care îl va aborda până la cum procedează să-i cucerească pe jucători și ce face în pauza meciurilor.

„Nu am ajuns la nivelul antrenorilor care să transfere ceea ce vor ei. Asta cred! Și să joci după propria filosofie, să joci fotbalul pe care-l vrei tu. Trebuie să ne adaptăm, un antrenor trebuie să știe toate sistemele de joc. Bineînțeles că trebuie să te adaptezi la realitate, la calitatea jucătorilor. Nu invers! Eu asta încerc să fac! Mă adaptez la ceea ce am.

Tot timpul te preocupă tot ce se întâmplă la echipă. E mai frumos acum! Simți altfel! E ceea ce îmi doream! Îmi place foarte mult. Altfel stăteam acasă și mă uitam la TV.

În general, am încercat să fiu atent. Am fost și în trening, și în costum. În ultima vreme, în costum. Acum, sincer, nici nu știu. Cu această caniculă, nu știu ce-o să fac (râde). Probabil că voi prefera tot costumul”, a declarat Mutu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Opt transferuri la FCU Craiova

 FCU Craiova a tranferat până acum opt jucători noi, toți străini: Bauza (Csikszereda), Machado (Oliveirense), Asamoah (Sint-Truiden), Bagayoko (liber), Kovacici (NK Lokomotiva), Marko Gajic (Vozdovac), Armin Gremsl (portar), Hugo Vieira (Hokkaido Sapporo).

Oltenii debutează în Liga 1 pe terenul campioanei CFR Cluj pe 16 iulie.

Citește și alte știri despre FCU Craiova 1948:

NEWS ALERT Bătaie generală în amicalul lui FCU Craiova! Mutu a scos echipa de pe teren

Avertisment pentru Adrian Mutu din partea ultrașilor: „Dacă nu vor fi rezultate după 5-6 etape, mergem peste jucători”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
talpaiadului
talpaiadului  •  10 Iulie 2021, 03:51

Deocamdata Mutu nu a demonstrat nici ca e antrenor si nici ca n-ar fi. Mititelu a mers la risc si s-ar putea sa iasa in castig sau in pierdere. Om trai si-om vedea. In trecut insa, Mititelu a demonstrat ca are ceva fler in a alege antrenorii.

whiteredarad
whiteredarad  •  09 Iulie 2021, 13:16

E chiar ridicol cum acest no name , in fotbal, doar un epigon al regretatalui sau parinte, este bagat in seama si isi da , cu tupeu, cu parerea despre sansele Craiovei, despre Mutu ( Pai...se poate el compara ...cu Mutu ? ). Un om cam fara caracter, un egocentrist fara pereche, se crede... " stie tot". Nu pot uita cum a distrus la Atad , un club, o echipa, si daca ar aparea pe aici...ar fi cazul sa vina mascat ...ca de il prind aradenii....nu-i va fi...bine. Nu-i amenintare, e o realitate a dezastrului lasat aici de " smecherasul" asta...mult prea bagat in seama. Cu tot respectul este ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

george.br
george.br  •  09 Iulie 2021, 13:14
Postat de observator_ipohondru pe 09 Iulie 2021, 12:27

De acord ca Mutu n-a demonstrat nimic pana acum si ca are nevoie de timp sa demonstreze. Vom vedea. Dar Ionut Chirila a avut tot timpul din lume sa demonstreze ca e antrenor si n-a fost in stare. Eu in locul lui m-as abtine de la a-i evalua pe altii, e o regula de minim bun simt.

Nu poseda asa ceva..

Vezi toate comentariile (12)
Comentează