FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

Forțele de ordine stau cu ochii pe fanii celor două rivale din Craiova » Mesajul Jandarmeriei înainte de FCU - CSU: „Să nu se implice în incidente”

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 14:28 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 15:35

Conducerea FCU Craiova a pus în vânzare pentru derby-ul cu CSU Craiova, din această seară, doar 9.210 bilete, reprezentând 30% din capacitatea stadionului din Bănie. Conform noilor reglementări, în tribune au acces doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Fanii trebuie să demonstreze cu documente acest lucru.

  • FCU Craiova – CSU Craiova se joacă azi, de la 21:00. Partida va fi liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport și LookSport+.

Suporterii celor două grupări care nu vor fi în arenă se mobilizează pentru a-și susține favoriții în locuri special amenajate din oraș, iar Jandarmeria Craiova monitorizează cu atenție mișcările acestora.

Peluza Sud, galeria FCU Craiova, a anunțat că nu va intra pe stadion în semn de protest față de cei nevaccinați care nu pot asista la meci, dar se adună pentru a-și încuraja favoriții de pe Esplanada Tribunei a II-a. 

„Ne vedem începând cu ora 17:00 în Părculețul din Rovine. Plecăm de aici împreună către Esplanada Teatrului Național, urmând ca ultima oprire să fie pe Esplanada Tribunei 2, loc de unde ne vom încuraja echipa", se arată într-un comunicat al Peluzei Sud.

De partea cealaltă, suporterii CSU Craiova, fără bilete la meci, sunt așteptați să urmărească jocul pe un ecran gigant montat la Fan Zone, în centrul orașului, începand cu ora 20:00. Membrii din Peluza Nord și-au dat întâlnire de la ora 18:00, la Mercur, în Piața „Mihai Viteazul".

Jandarmeria Craiova este în alertă, pentru a preveni posibile incidente între fanii celor două rivale.

Având în vedere că în mediul online sunt propagate diverse informații cu privire la faptul că suporterii celor două echipe de fotbal intenționează să se reunească în grupuri mai mari în zona centrală, recomandăm acestora să își exprime sentimentele de bucurie sau dezaprobare în mod civilizat, să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică și să respecte indicațiile forțelor de ordine, în vederea prevenirii unor evenimente ce pot să ducă la tulburarea ordinii publice.

- a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, pentru Gazeta Sporturilor

În dispozitivul de protecție, trupele de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj sunt sprijinite de IPJ Dolj I.S.U. Dolj și Poliția Locală Craiova.

Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19:00, pe baza biletelor și a documentelor care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice.

VIDEO Puțini oameni la casele de bilete înaintea derby-ului din Bănie

Citește și: 

Dan Udrea salută protestele galeriilor FCU Craiova și Steaua: „Acești suporteri ne reamintesc că politica unei singure voci a trecut” + Îl susține pe Drăgușin

Alertă de gradul zero în Bănie » Precedentele confruntări dintre rivalele FCU și CSU s-au lăsat cu incidente: de la bătaia dintre ”Gogoașă” și Pleșan, la ciocniri între fani și jandarmi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
7kay
7kay  •  03 Octombrie 2021, 19:51
Postat de Razvan Mihailescu pe 03 Octombrie 2021, 15:48

Înainte de 90,la un meci cu 30 de mii în tribuna, erau 4 milițieni, 2 cu burta, 1 câine lup cu botnita ce l ținea la umbra, nu se bătea nimeni, se ma înjurau ca asa i la fotbal, ca pierdeau sau câștigau, mergeau la băute și povesti după meci, și acasă. Nu ieșea nici un scandal. De când au apărut urmașii securiștilor ies scandaluri pt. ca prezenta lor provoacă ura

Nu-mi aduc aminte de ani de dinainte de '90. Însă în ani '90 erau bătălii la fiecare derby. Și ne cam încăieram și cu jandarmii

a...
a...  •  03 Octombrie 2021, 17:15
Postat de Razvan Mihailescu pe 03 Octombrie 2021, 15:48

Înainte de 90,la un meci cu 30 de mii în tribuna, erau 4 milițieni, 2 cu burta, 1 câine lup cu botnita ce l ținea la umbra, nu se bătea nimeni, se ma înjurau ca asa i la fotbal, ca pierdeau sau câștigau, mergeau la băute și povesti după meci, și acasă. Nu ieșea nici un scandal. De când au apărut urmașii securiștilor ies scandaluri pt. ca prezenta lor provoacă ura

4 militeni la 30 000 de oameni in dictatura, in democratie fiecare suporter este pazit de 4 jandarmi, tot 4 caravasezica.

legio.sud
legio.sud  •  03 Octombrie 2021, 16:22
Postat de aurelianionut pe 03 Octombrie 2021, 15:55

Asta ii mai trebuia Craiovei,orasului ma refer...sa se bata astia in numele a doua echipa fara trecut,prezent si viitor.Una dintre ele oricum retrogradeaza iar cealalta e degeaba prin fotbalul romanesc.

Bai aurelian cunoscător ești tu mă ? Cine este degeaba in fotbal ? Tu ai 12 ani ? Tu ești cu gogoșile … fotbalul te depășește …

Vezi toate comentariile (6)
Comentează