FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FARUL 1-2

VIDEO Farul domină Liga 1! Echipa lui Hagi câștigă în Bănie, după un meci spectaculos cu FCU Craiova » Clasamentul ACUM

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2022 22:57 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2022 22:57

Farul Constanța s-a impus în deplasarea cu FCU Craiova, scor 2-1, și se desprinde în fruntea clasamentului din Liga 1.

Oltenii au ieșit de la vestiare cuplați în viteza a cincea și cu o surpriză tactică pregătită lui Gică Hagi de interimarul Dan Vasilică. În criză de rezultate, șase meciuri la rând fără victorie și cu un singur gol marcat în ultimele patru jocuri, FCU a început în 4-4-2, fără un număr nouă clasic. Cu Chițu și Bauza, doi jucători cu profil de mijlocași, în avanposturi.

O nouă stea în Liga 1 » Gol senzațional pe „Oblemenco”, printre cei mai tineri marcatori din istoria Ligii 1 și deja pe radarul FCSB
FCU CRAIOVA - FARUL
O nouă stea în Liga 1 » Gol senzațional pe „Oblemenco”, printre cei mai tineri marcatori din istoria Ligii 1 și deja pe radarul FCSB

În primul sfert de oră, formația din Bănie a jucat așa cum își dorește patronul Adrian Mititelu. Fotbal ofensiv, spectaculos. Dispuși la efort și aprigi în dueluri, craiovenii au deschis scorul repede.

Farul, victorie pe terenul lui FCU Craiova

În minutul 8, Tudor Băluță a dat o pasă la adversar în propia jumătate de teren, iar Farul a fost prinsă pe contră. Achim a interceptat mingea băgată în centru de „Profesorul” lui Hagi și a verticalizat rapid pentru Ganea. George care a pătruns pe stânga, a pasat în centrul careului, iar Baeten l-a învins pe Aioani cu un șut plasat cu stângul, de la 11 metri. Trecuseră 9 etape de când "marinarii" n-au mai fost conduși cu 1-0. Mai exact, de la victoria obținută cu CFR, 3-1, în Gruia.

„Regele” a mutat liniile, iar fundașul stânga Sebastian Borza, în vârstă de doar 16 ani, a marcat un gol încântător. A lovit perfect mingea de la aproape 30 de metri, bară-gol. Tot el îl pusese în gardă pe Popa cu câteva minute mai devreme, o execuție respinsă in-extremis.

Hagi nu a mutat la pauză, a făcut-o în schimb Vasilică. Golul a fost tot al „marinarilor”. Mihai Popescu a fost atent pe o respingere și a tras cu sete din 6 metri, prima lui reușită în tricoul liderului.

Farul a fost dominată în final, la fel ca în Giulești. În minutul 75, oltenii au avut o șansă imensă de a egala. Bauza a scăpat singur cu Aioani, dar nu a mai avut vlagă. A tras lamentabil, pe jos, și a declanșat un cor de fluierături din partea celor 2.576 de spectatori prezenți pe „Ion Oblemenco”. Bauza a mai demonstrat o dată că e departe de forma consacrată, un voleu moale din 8 metri.

Hagi a mai bifat o bornă interesantă în minutul 88, când l-a trimis în teren pe Alexandru Constantin Stoian, în vârstă de 14 ani, 10 luni și 5 zile, al doilea cel mai tânăr fotbalist din istoria primei ligi, după Nicolae Dobrin.

Farul, lider autoritar în Liga 1: clasamentul ACUM

Farul ajunge la 37 de puncte și se desprinde în fruntea clasamentului din SuperLigă. Fără victorie de 6 meciuri, FCU Craiova riscă să încheie etapa pe loc direct retrogradabil.

FINAL » FCU Craiova - Farul 1-2

FCU Craiova: R. Popa - R. Negru, Duarte, R. Grigore, Huyghebaert - Asamoah, V. Achim - Baeten, Bauza, G. Ganea - A. Chițu 
Rezerve: Gurău - Zanfir, Van Durmen, D. Albu, Marquet, Bahassa, Sibibe, Blănuță, G. Iancu 
Antrenor: Paul Răducan 

Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, T. Băluță, Grameni - Torje, Alibec, A. Pitu 
Rezerve: Buzbuchi - Mboko, Corinus, Al. Mitulețu, Casap, Doukoure, R. Moldoveanu, Al. Stoian, L. Andronache 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Iulian Călin / Asistenți: Ciprian Danșa, Andrei Constantinescu 
VAR: Florin Andrei, Ionel Dumitru

Accidentare de ultimă oră la Farul 

Louis Munteanu (20 de ani), atacant cu 3 goluri și 4 pase decisive în actuala stagiune, a devenit indisponibil pentru partida cu FCU Craiova. 

„Munteanu a acuzat dureri la genunchi la ultimul antrenament dinaintea partidei, care continuă, din păcate, şi astăzi, în ziua jocului”, a precizat Farul pe site-ul oficial.

Citește și: 

„Interimarul” de la FCU vine cu o replică tăioasă pentru Zenga: „Eu, «sifon»? Ce informații secrete să ofer, suntem la NASA? Josnic!”

Edi Iordănescu răspunde ultimelor acuzații: „E ultima dată când intervin public”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (79)
tzintaru
tzintaru  •  29 Octombrie 2022, 18:35
Postat de Aliluia pe 29 Octombrie 2022, 17:18

Dezafiliere ilegala. Aia e. Aliluia

Echipa lui Mititelu a fost cea dezafiliata nu Mogoșoaia.Aliluia!

Aliluia
Aliluia  •  29 Octombrie 2022, 17:18
Postat de tzintaru pe 29 Octombrie 2022, 13:47

Și cam ce loc ii fusese luat,unde jucase Mogoșoaia până atunci?

Dezafiliere ilegala. Aia e. Aliluia

Aliluia
Aliluia  •  29 Octombrie 2022, 17:17
Postat de TIborSzoltan pe 29 Octombrie 2022, 11:25

Esti aliluia. I-a fost dat inapoi locul ce ii fusese luat. Simplu. Dar trebuie sa citesti. Nu pari a fi genul. Si…. Schimba slapii

Dragul meu, eu stiam motivul. Am cerut explicatii pt toti cei ce contesta acest lucru. Federatia a recunoscut ca a gresit tocmai prin acest gest. Si inca ceva: trebuia sa i se ofere locul in liga 1, nu liga 2. De ce? Deaia. Restul este neinteresant. Aliluia cu stalpi noi.

Vezi toate comentariile (79)
Comentează