FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Edi Iordănescu răspunde ultimelor acuzații: „E ultima dată când intervin public”

Acuzat că a antrenat-o pe Gaz Metan având un contract negociat ocult și înregistrat ilegal la FRF, Edi Iordănescu se apără printr-un drept la replică în 7 puncte.
Acuzat că a antrenat-o pe Gaz Metan având un contract negociat ocult și înregistrat ilegal la FRF, Edi Iordănescu se apără printr-un drept la replică în 7 puncte.

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2022 19:37 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 19:58

Acuzat că a antrenat-o pe Gaz Metan având un contract negociat ocult și înregistrat ilegal la FRF, Edi Iordănescu se apără printr-un drept la replică în 7 puncte.

  • CONTEXT: Iordănescu este prins la mijloc în războiul dintre Ioan Mărginean, fostul președinte al clubului Gaz Metan Mediaș, și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar care a coordonat la început procesul de insolvență al grupării ardelene.
  • Potrivit unui raport depus la Tribunalul Sibiu, Edi Iordănescu a fost numit antrenor de Ioan Mărginean, în 2019, în baza unui „contract negociat ocult”, prin intermediul unei rude, Anca Iordănescu, avocat al clubului.

Drept la replică » Edi Iordănescu: „Intervin public pentru suporteri”

„În urmă materialului de azi din GSP, aduc următoarele clarificări: 

1. Am avut oferte repetate din partea domnului Ioan Mărginean pentru a prelua Gaz Metan Mediaș. Când în final am ajuns la Mediaș, dânsul a fost singura persoană cu care am negociat și semnat contractul de antrenor, în calitatea lui de președinte și administrator al clubului la acea vreme. Nu intră în responsabilitatea mea și a niciunui antrenor, în general, pașii ulteriori, administrativi și juridici, referitori la avize necesare sau înregistrarea contractului. 

Un club de tradiție din Liga 1 le copiază pe CFR și FCSB » Vrea președinte un fost arbitru FIFA!
OFERTĂ
Un club de tradiție din Liga 1 le copiază pe CFR și FCSB » Vrea președinte un fost arbitru FIFA!

2. Jucătorii care au semnat contracte în acea perioadă cu Gaz Metan s-au aflat în aceeași situație. 

3. Firma de avocatură reprezentată de soția vărului meu asigura clubului Gaz Metan servicii juridice cu mult timp înainte de venirea mea că antrenor. În contextul financiar dificil pentru club, sprijinul ei, chiar în situații foarte delicate, a fost uneori gratuit. 

4. Salariul menționat în material (8.000 de euro) nu este salariul meu de angajare la Gaz Metan, ci unul mai mic. Activitatea mea a adus clubului progres sportiv și financiar. Sportiv, am câștigat play-out-ul și ulterior am intrat în play-off. După venirea mea, vânzările de jucători au dus la surse de venit pentru un club aflat în insolvență (Olaru, Crețu, Ivanov, Fortes, I. Cristea și alții). 

5. La Mediaș, susținerea financiară RomGaz s-a oprit. Oricât am reușit eu în plan sportiv, domnul Mărginean în plan administrativ iar Valentin și Anca Iordănescu în plan managerial și juridic să salvăm lucrurile pentru moment, scoțând clubul din insolvență!, ulterior s-a retras sprijinul financiar, a venit pandemia cu efectele ei și, apoi, a venit colapsul clubului. 

6. La fel cum, la Pandurii, unde am preluat echipa de la retrogradare și am mers în cupele europene, susținerea Complexului Energetic Oltenia s-a oprit. În plin campionat am rămas cu jumătate din buget, iar echipa a fost neplătită ultimele 6 luni din mandatul meu. 

Știu că furia domnului Condescu, după ce mi-a propus prin mai multe rânduri prin intermediari să lucrez cu dumnealui, este consecință a faptului că am refuzat să semnez documente care ar fi convenit agendei lui personale. Am refuzat, atenționat de reprezentanții suporterilor, că risc să girez prin semnătura mea situații cu potențial caracter de ilegalitate și să suporterii nu recunosc acea echipă. 

7. Menirea mea profesională, la ambele cluburi, a fost să asigur performanța sportivă, obiectiv pe care l-am îndeplinit evident. Prin îndeplinirea lui, m-am bucurat că am putut furniza și suportul pentru surse de venit consistente prin vânzarea jucătorilor în contextul performanțelor. 

Înțeleg că notorietatea funcției de selecționer al României e în ajutorul celor care vânează polemici și scandal inclusiv prin reintrepretarea trecutului. Dar este ultima oară când voi mai interveni public pe aceste teme. O fac azi pentru că suporterii trebuie să fie corect informați. Pasiunea lor merită mereu adevărul”, a precizat Iordănescu.

Citește mai multe știri de actualitate:

Greșeală uriașă de arbitraj! Dinamo se îndepărtează de play-off după o viciere de rezultat

Nae Constantin a izbucnit în plâns după victoria obținută de Petrolul cu FC Argeș

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
BrandomStark
BrandomStark  •  27 Octombrie 2022, 22:53

E untima data cand intervine Public,de acum o sa "se intervina " doar pe la spate, politic pentru Edi POLITICO, ca lui asa îi place, daca rezultatele sale profesionale la echipe de club falimentare sunt discutabile, ceea ce este idubitabil este CALAMITEA lasata de el la echipa nationala!POLITICO este , fara dubiu, selectionerul cu CELE MAI PROASTE REZULTATE DIN ISTORIE! Pastrat in continuare in functie fara nici un temei logic in afara de ambitia personala desarta a lui si a lu' ta-su, ambitie bazata pe un puternic sprijin politic! Astea sunt faptele, clare ca lumina zilei! Postul de selectioner a devenit o alta sinecura tranzactionata politic! Ne meritam soarta , acea de a fi niste vesnici ratati, condusi de asemenea dezastre profesionale, gen Edi Politico!

10Klaudiu
10Klaudiu  •  27 Octombrie 2022, 22:19

Toate bune si frumoase, dar, ca un barbat adevarat ...... de ce nu-ti recunosti esecul de la nationala ?? De ce nu lasi locul altuia mai bine pregatit ? Sau, crezi oare ca nu mai sunt antrenori, mai buni decat tine ?? Cu tine .... ca selectioner, s-au vazut rezultatele ..... ULTIMUL LOC IN GRUPA, mediocra de altfel. Fi-mi-ar scarba de cei care tin de scaun cu orice pret.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează