FOTBAL  »  Superliga  »  OFERTĂ

EXCLUSIV Un club de tradiție din Liga 1 le copiază pe CFR și FCSB » Vrea președinte un fost arbitru FIFA!

U Cluj l-a ofertat pe fostul „central” Marian Salomir, dorind să copieze modelul CFR Cluj, care l-a angajat pe Cristi Balaj. Și FCSB are în conducere un fost arbitru: Vali Argăseală.
U Cluj l-a ofertat pe fostul „central” Marian Salomir, dorind să copieze modelul CFR Cluj, care l-a angajat pe Cristi Balaj. Și FCSB are în conducere un fost arbitru: Vali Argăseală.

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2022 18:30 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 19:43

U Cluj l-a ofertat pe fostul „central” Marian Salomir, dorind să copieze modelul CFR Cluj, care l-a angajat pe Cristi Balaj. Și FCSB are în conducere un fost arbitru: Vali Argăseală.

Derby-ul Clujului, CFR - U, s-ar putea să conțină în viitor și o confruntare, la nivel de conducere, între doi foști arbitri de top: Cristi Balaj versus Marian Salomir. Primul e deja de un an șef la campioană, în vreme ce Salomir a fost ofertat de "șepcile roșii". Cei care se ocupă de Universitatea își doresc și ei în structura de conducere un fost "central" important, iar principalul motiv ar fi acela că ar spera la o influență mai mare asupra arbitrajelor de care va avea parte echipa pe viitor.

Forțează cu Sivasspor » Omul-cheie al lui Petrescu află diseară dacă poate juca
SIVASSPOR - CFR CLUJ
Forțează cu Sivasspor » Omul-cheie al lui Petrescu află diseară dacă poate juca

Marian Salomir e dorit de U Cluj

Chiar la ultimul meci direct, disputat duminica trecută în campionat, U Cluj - CFR 1-2, gazdele au contestat vehement prestația lui Radu Petrescu. Acesta a comis o eroare gravă, nu l-a eliminat pe Yeboah, iar penalty-ul al doilea acordat oaspeților n-a fost confirmat de reluările TV.

Salomir nu e însă foarte încântat să dea curs propunerii primite din partea grupării care e susținută puternic de Primăria Cluj, unde edil e Emil Boc. În prezent, fostul arbitru are mai multe angajamente, la care ar fi obligat să renunțe dacă ar deveni președintele clubului de fotbal, fiindcă altfel s-ar afla într-un conflict de interese. 

El e profesor de sport, cu jumătate de normă, la Gilău, e fitness coach assistent la Comisia Centrală a Arbitrilor, are rol și de observator la nivelul Ligii 1 și e și președintele Comisiei de Arbitri în cadrul AJF Mureș. "Nu vreau să comentez pe acest subiect" a fost singura reacție pe care Marian Salomir a avut-o atunci când a fost sunat pentru a vorbi despre oferta de la U Cluj.

Un club de tradiție din Liga 1 le copiază pe CFR și FCSB » Vrea președinte un fost arbitru FIFA!
Marian Salomir la o acțiune din trecut cu o grupă de la Centrul de Copii al Universității Cluj

Marian Salomir a fost vreme de peste un deceniu un arbitru important în România. A fost promovat pe prima scenă în 1996, iar pe lista FIFA a activat timp de 9 ani. E între primii 10 arbitri all-time din punctul de vedere al derby-urilor Steaua - Dinamo conduse, a bifat 5 astfel de meciuri. A fost retrogradat în pauza dintre turul și returului sezonului 2007-2008, după o intervenție directă a lui Mircea Sandu, deranjat de anumite prestații pe care "centralul" clujean le-a avut în acel tur de campionat.

Salomir: 3 generații de arbitri 

Numele Salomir e primul care propune în arbitrajul românesc 3 generații diferite. Primul a fost Mircea Salomir, care a activat în anii '80 și '90. Unul dintre cei mai importanți "centrali" ai acelor vremuri. A fost 14 ani în Liga 1, unde a oficiat la peste 220 de jocuri, fiind peste Ioan Igna (209) și aproape de Ion Crăciunescu (230). A murit în 2010, la vârsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la creier. Al doilea a fost Marian Salomir. Al treilea e Mircea Salomir, băiatul lui Marian, care are 28 de ani, e avocat, dar e și arbitru la nivelul Ligii a 3-a.

VIDEO. Reluarea care a făcut VAR-ul să nu intervină la cel de-al doilea penalty primit de CFR cu U Cluj

Mai multe știri de actualitate din Liga 1:

Două episoade șocante de culise în arbitrajul românesc! Adrian Cojocaru are suspiciuni că, la UTA - FCSB, unii jucători și-au dorit eliminarea! + Ce mesaj a primit Istvan Kovacs în cască din camera VAR la Rapid - Farul

„Interimarul” de la FCU vine cu o replică tăioasă pentru Zenga: „Eu, «sifon»? Ce informații secrete să ofer, suntem la NASA? Josnic!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
elefterie
elefterie  •  27 Octombrie 2022, 20:33

Poate că nu ați prins momentul, dar titlul articolului GSP a fost timp de vreo 3 minute următorul: "Tavi Popescu îi ridiculizează pe doi belgieni" iar la TV chiar s-a ajuns până la a spune că Tavi i-a făcut pe doi belgieni să se dea cap în cap... Au trecut 30 de secunde și... și am văzut golul lui Anderlecht??! Bravo roș-albaștrii, am înfrânt! (Ehe, belgienii visau la 5-0? Ei bine nu, până aici le-a fost!)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează