FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FC VOLUNTARI

FCU Craiova - FC Voluntari 3-3 (5-4 la penalty-uri) » Craiova e în finala barajului pentru Europa după un meci nebun! Întorși de la 3-0, oltenii au câștigat la penalty-uri

FCU Craiova - FC Voluntari a fost decis la loviturile de departajare +12   FOTO
FCU Craiova - FC Voluntari a fost decis la loviturile de departajare

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 22:54 / Actualizat sambata, 27 mai 2023 04:22

FCU Craiova a ajuns în finala barajului pentru Conference League, la capătul unui meci extraordinar cu FC Voluntari, decis la loviturile de departajare după 3-3 în 120 de minute de joc. A fost 5-4 pentru olteni de la punctul cu var.

  • În finala barajului, FCU Craiova va înfrunta, în deplasare, una dintre CFR Cluj și rivala locală CS Universitatea, în funcție de rezultatele din ultima etapă a play-off-ului.
  • Finala barajului va avea loc pe 3 sau 4 iunie, data și ora exactă urmând să fie anunțate de LPF.

FCU Craiova - FC Voluntari, cronică Viorel Tudorache

Craiova lui Mititelu a ajuns în șase ani din Liga a 4-a să joace pentru calificarea în cupele europene. O adevărată performanță. FCU și-a respectat statutul de câștigătoare a play-out-ului și a dominat autoritar prima parte a barajului cu FC Voluntari, echipă care venea în Bănie neînvinsă de 13 meciuri. 

Oltenii au pus o presiune constantă pe poarta ilfovenilor, iar în primele 45 de minute raportul ocaziilor de gol le-a fost net favorabil, 8-3.

Golgheterul de ocazie Aurelian Chițu a deschis scorul, în minutul 36, după o gafă comună a lui Matricardi și a lui M. Popa. Lansat în adâncime de Bauza, Chițu a ajuns în duel cu Matricardi în preajma careului. Fundașul a vrut să degajeze în lateral, dar a trimis mingea în atacantul Craiovei. 

Norocul lui Chițu a fost că portarul achiziționat de AC Torino a ieșit neinspirat din careu, a scăpat singur și a înscris în poarta goală. Simplă formalitate, 1-0 pentru FCU. Este al 12-lea gol reușit de Chițu în 39 de meciuri oficiale jucate în acest sezon competițional. Mititelu nu se bucură în tribune. Patronul suflă și-n iaurt, FCU a mai condus-o pe Voluntari și în play-out, dar a scăpat printre degete victoria.

FC Voluntari a egalat în 10 oameni, la ultima fază

Partea secundă a început cu terenul înclinat spre poarta Craiovei. Trupa lui Ciobotariu a intrat de câteva ori periculos în careu, dar tot juveții au înscris. Mai întâi prin Baeten (60), după o altă gafă a portarului Popa, și după un avantaj bine lăsat de arbitrul Feșnic. Chițu (63) a majorat scorul la 3-0, dar Matricardi are pe conștiință și acest gol. 

Craiova s-a crezut prea devreme calificată. În cinci minute, Voluntari s-a apropiat la 3-2. Aliji (78) a relansat meciul cu o torpilă de la distanță, iar Sigurjonsson (83) a transformat penalty-ul acordat pentru henț la Henriques și l-a dus în pragul dramatismul.

Oaspeții, rămași în 10 oameni după eliminarea lui Aliji (83), au crezut până la capăt și au egalat la ultima fază. Dumiter, introdus în minutul 80, a trimis barajul în prelungiri, marcând cu capul din corner (90+7) pentru un 3-3 incredibil. La fel ca în play-out, atunci când oltenii au condus cu 3-1 și au fost egalați. 

Craiova mai activă în prelungiri

În extra-time, Craiova a fost mai insitentă. În prima repriză, Van Durmen și Ganea au dat ceva emoții la finalizare. În partea secundă, tot oltenii au încercat de câteva ori poarta, prin Asamoah.

Seria de lovituri de deparatajare a fost deschisă de FC Voluntari, iar Sigurjonsson l-a învins din nou pe Gurău. Duarte egalează sigur. Răduț și Baeten execută perfect, 2-2. Armaș a tras în bară, dar Popa i-a apărat șutul lui Asamoah. S-a mers cap la cap până la 4-4. Paz a tras în transversală, iar Ganea a transformat precis și a calificat-o dramatic pe FCU Craiova în finala pentru Conference League.

FINAL » FCU Craiova - FC Voluntari 3-3 (5-4 la penalty-uri)

Evoluția scorului la loviturile de departajare (FC Voluntari a început seria execuțiilor):

  • 0-1, gol Sigurjonsson. 
  • 1-1, stoperul Andre Duarte execută fără emoții. 
  • 1-2, gol Mihai Răduț, în plasa laterală!
  • 2-2, transformă Baeten.
  • 2-2, Armaș este primul care ratează! Stoperul lui FC Voluntari a lovit bara stângă.  
  • 2-2, ratează și Asamoah! Popa apără execuția togolezului. 
  • 2-3, Matricardi înscrie! 
  • 3-3, Sidibe marchează la rândul lui. 
  • 3-4, Dumiter înscrie fără emoții, cu un șut puternic! 
  • 4-4, Zanfir o ține în viață pe FCU Craiova! 
  • 4-4, Paz ratează. 
  • 5-4, Ganea o duce pe FCU în finala barajului. 
  • Final în prelungiri, scorul rămâne 3-3. Finalista barajului va fi decisă la loviturile de departajare. 
  • Van Durmen are prima ocazie a prelungirilor, în minutul 100. Împinge din cădere balonul spre poarta lui Voluntari, dar Mihai Popa respinge!
  • Ora 22:03 - A început prima repriză a prelungirilor. 
  • AVEM PRELUNGIRI ÎN BĂNIE. 
  • Uluitor: în 10 oameni, FC Voluntari a dat lovitura în minutul 7 al prelungirilor, când Dumiter a egalat la 3 cu o lovitură de cap venită la capătul unui corner.
  • FC Voluntari a rămas în 10 oameni în minutul 83, când Naser Aliji a primit al doilea „galben” pentru că l-a împins pe Bauza chiar sub ochii „centralului” Horațiu Feșnic. Șeptarul Voluntariului era supărat că Bauza strica gazonul din jurul punctului cu var. 
FCU Craiova - FC Voluntari 3-3 (5-4 la penalty-uri) » Craiova e în finala barajului pentru Europa după un meci nebun! Întorși de la 3-0, oltenii au câștigat la penalty-uri
  • Penalty dictat pentru FC Voluntari în minutul 82, după ce Helder Tavares a șutat direct în mâinile lui Danny Henriques. Runar Sigurjonsson l-a transformat fără emoții în minutul 85, iar avantajul Craiovei a rămas de un singur gol! 
FCU Craiova - FC Voluntari 3-3 (5-4 la penalty-uri) » Craiova e în finala barajului pentru Europa după un meci nebun! Întorși de la 3-0, oltenii au câștigat la penalty-uri
  • Aliji a redus din diferență în minutul 78 cu un șut din drop din afara careului, aproape de bară, la care Gurău nu a putut interveni. 
  • Scorul s-a făcut 3-0 în minutul 63, când Matricardi a repetat gafa de la primul gol și i-a pus mingea pe tavă lui Bauza într-o poziție periculoasă. Decarul oltenilor l-a zărit pe Chițu liber, i-a pasat, iar Aurelian a finalizat. 
  • Deși FC Voluntari a început repriza mai bine, FCU Craiova s-a distanțat pe tabelă în minutul 61, la șutul lui Baeten pe jos, la firul ierbii, la care Mihai Popa a intervenit catastrofal! 
  • Ora 21:05 - „Centralul” Horațiu Feșnic a fluierat startul reprizei secunde. 

  • Trăgând linie, FCU Craiova a fost echipa mai activă în prima parte, cu 8 șuturi și 60% posesie. FC Voluntari a expediat 3 șuturi spre poarta adversă, unul singur cadrat, al lui Daniel Florea.
  • Singurul gol al primei părți a venit în minutul 36, când Chițu a profitat de gafa comună a stoperului Patricio Matricardi și a portarului Mihai Popa, înscriind în poarta goală după ce a rămas cu mingea la picior. 
+8 FOTO
  • FC Voluntari a răspuns în minutul 31, când Daniel Florea a șutat de la distanță, iar Gurău a respins în lateral. La scurt timp după, ilfovenii au mai avut o șansă bună de gol, dar Aliji a trimis mult peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 17 metri de poartă.
  • Craiova a avut inițiativa în primul sfert de oră al meciului, dar ocaziile importante au lipsit. Prima fază mai periculoasă a avut loc în minutul 24, când Dragoș Albu l-a încercat de la distanță pe Mihai Popa. Pe fază, goalkeeperului ilfovenilor a respins peste poartă.

FCU Craiova - FC Voluntari, echipe de start: 

FCU CRAIOVA (4-2-3-1): Gurău - Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, V. Achim - Baeten, Bauza (cpt.), Bahassa - Chițu
Rezerve: Mogoșanu - Huyghebaert, Zanfir, Asamoah, Van Durmen, Ganea, Sidibe, Piccolomo, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli

FC VOLUNTARI (3-4-3): M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș (cpt.) - Marcelo Lopes, U. Meleke, Sigurjonsson, Aliji - Rața, D. Florea, Damașcan
Rezerve: Fernandez, Paz, Răduț, Merloi, D. Florea, Dumiter, H. Tavares, Al. Vlad, R. Voican
Antrenor: Liviu Ciobotariu

⇒ Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj) / A1: Ovidiu Artene (Vaslui) / A2: Ciprian Danșa (Satu Mare) / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad) / Arbitru AVAR: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / R1: Bogdan Dumitrache (București) / Observator arbitri: Bogdan Dumitrache (București)
⇒ Stadion: „Complex Sportiv Craiova" (capacitate: 30.983 de locuri)

Citește și alte știri de actualitate:

Împăcare istorică la Craiova!? Adrian Mititelu recunoaște discuțiile pentru o fuziune între CSU și FCU: „Mă lasă pe mine s-o spun, e foarte ușor de făcut”

FCU Craiova l-a dat afară pe fotbalistul care-l vrăjise pe Rednic: „Are multă calitate, nu rămâne mult în Liga 1”

EXCLUSIV A jucat la ambele echipe și dă verdictul înainte de Dinamo - FC Argeș: „Au un mic avantaj. Lucrurile au arătat îmbucurător acolo”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (102)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  29 Mai 2023, 22:12
Postat de fratilitau pe 28 Mai 2023, 22:04

***....

Inca tremuri lasule?

fratilitau
fratilitau  •  28 Mai 2023, 22:04
Postat de eterrna.terrra.nova pe 28 Mai 2023, 20:17

E usor sa *** din stapele tastaturii :)) e mai greu daca ne vedem

***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  28 Mai 2023, 20:17
Postat de fratilitau pe 28 Mai 2023, 15:33

Zice peluza nord că ești căprior........

E usor sa *** din stapele tastaturii :)) e mai greu daca ne vedem

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (102)
Comentează