FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC ARGEȘ

EXCLUSIV A jucat la ambele echipe și dă verdictul înainte de Dinamo - FC Argeș: „Au un mic avantaj. Lucrurile au arătat îmbucurător acolo”

Nicolae Mușat, în acțiune într-un Dinamo - FC Argeș / Sursă foto: Imago Images +49   FOTO
Nicolae Mușat, în acțiune într-un Dinamo - FC Argeș / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 19:35 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 21:19

Nicolae Mușat (36 de ani), parte din lotul cu care Dinamo a cucerit ultimul titlu, în 2007, retras între timp din fotbal, a prefațat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor barajul pe care „câinii” îl vor disputa în compania lui FC Argeș, nimeni altul decât ultimul club din cariera fostului fundaș de bandă.

  • Dinamo - FC Argeș, turul barajului de promovare/menținere în Superligă, se va juca luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Returul este prevăzut pe 3 iunie, în Trivale.

Ex-fotbalistul celor două echipe a petrecut ani buni în Ștefan cel Mare și în Trivale și, diplomat, evită să numească o favorită certă înaintea dublei manșe. Remarcă, totuși, „evoluția îmbucurătoare” a lui Dinamo din acest an și vorbește cu plăcere despre perioada petrecută la piteșteni, alături de care a promovat în vara lui 2020.

Nicolae Mușat: „La prima vedere, FC Argeș are un mic avantaj”

- Te salut, Nicolae! Cum vezi tu aceste două meciuri de baraj? E FC Argeș favorită certă prin prisma eșalonului superior și a experienței? 
- Salutare! Din păcate pentru mine, se întâlnesc două dintre echipele de suflet ale carierei mele. La prima vedere, FC Argeș pornește cu un mic avantaj, ținând cont de nivelul ligilor în care joacă ambele echipe. Dar suprize s-au mai văzut în partide cu dublă manșă!

- Faptul că returul se joacă la Pitești reprezintă un dezavantaj atât de mare pentru Dinamo?
- Nu cred că va fi un dezavantaj atât de mare, deorece sunt convins că la meciul retur vor veni foarte mulți suporteri dinamoviști. 

- În opinia ta, care ar fi plusurile și minusurile celor două echipe? Unde crezi că sunt slăbiciunile acestora și care-s punctele lor forte?
- Îmi este greu sa vorbesc despre plusuri sau minusuri. Ambele au avut oscilații în evoluțiile de anul acesta. Va conta forma de moment și inspirația jucatorilor!

Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
+45 FOTO

- Dincolo de opinia ta obiectivă, ce echipă ți-ai dori să iasă învingătoare din acest baraj de supraviețuire?
- Aș supăra oameni dragi mie dacă aș spune un pronostic. Sper să fie o dublă manșă disputată. 

Din păcate, nu o să pot ajunge luni la meci! Oricum, nu sunt un mare fan al vizionării meciului de la stadion! Îmi place să analizez din fața televizorului!

- Nicolae Mușat, fost fotbalist Dinamo & FC Argeș

Mușat: „Lucrurile au arătat îmbucurător la Dinamo în 2023”

- Cum ți s-a părut Dinamo în 2023, în această cursă contracronometru de revenire sub comanda lui Burcă? Parcursul din ultima perioadă aproape că a culminat cu o promovare directă. Ce ai remarcat tu la Dinamo?
- Dinamo a făcut mai mult decât se aștepta cineva, sinceri să fim! Dacă ne gândim și la faptul că au fost la un pas de promovarea directă, lucrurile au arătat îmbucurător pentru ei în acest an. Relațiile de joc au fost mult mai bine închegate, iar pregătirea fizică i-a ajutat mult în acest final de campionat. 

- În calitate de fost campion cu Dinamo, ți s-a reaprins speranța odată cu venirea acestor noi acționari? Sau pâna în acest moment nu te-au convins?
- Din ce am vazut, noii acționari fac o treabă bună până în acest moment. De când au venit, nu s-a mai discutat despre neplata salariilor sau alte probleme financiare! Lucrul acesta este foarte important pentru jucători. 

Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
Imagini din cariera lui Nicolae Mușat / Sursă foto: GSP
+45 FOTO

- Dincolo, te-a surprins să vezi chinul de la FC Argeș? Tu ai plecat înainte de startul sezonului, când ei și-au propus niște obiective importante. Cu toate acestea, au fost la un pas să retrogradeze direct. Ce ți se pare ție că n-a funcționat acolo?
- Din păcate, nu a fost un an foarte bun pentru Argeș. Echipa venea după o performanță fantastică anul trecut, dar lucrurile nu au mers în direcția dorită!

- Ai rămas în relații bune cu foștii colegi de la FC Argeș, nu? Am văzut că ai fost în week-end la nunta lui Tofan. I-ai transmis ceva înaintea acestor meciuri de baraj?
- Au fost trei ani foarte frumoși la Pitesti! Am facut împreună lucruri minunate pentru echipă și este normal să păstrăm relațiile! Sincer, am discutat foarte puțin despre acest meci! În schimb, m-am bucurat că m-am revăzut cu foștii colegi!

A jucat la ambele echipe și dă verdictul înainte de Dinamo - FC Argeș: „Au un mic avantaj. Lucrurile au arătat îmbucurător acolo”
Nicolae Mușat, încercuit, la nunta lui Costinel Tofan, căpitanul argeșenilor / Sursă foto: Facebook

87 de meciuria bifat Nicolae Mușat la Pitești, FC Argeș fiind clubul la care a strâns cele mai multe apariții din carieră. A reușit și șapte assist-uri în tricoul alb-violeților

VIDEO Epilogul luptei pentru salvarea de la retrogradare: a fost sărbătoare la Pitești

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Trimis în vacanță înainte de barajul Dinamo - FC Argeș ca să nu fie expus

Premieră în istoria lui Dinamo » Ce se va întâmpla la barajul cu FC Argeș

EXCLUSIV Dinamo sperie prin prisma suporterilor și galeriei: „Vrem să tranșăm situația încă din tur”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
rocky3
rocky3  •  25 Mai 2023, 10:28

Va fi egal!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează