FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FCSB 0-1

Edi Iordănescu, răspuns oficial după editorialul lui Geambașu în GSP: „Îmi transmite un semnal de alarmă”

Edi Iordănescu a reacționat după editorialul semnat de jurnalistul GSP Cristian Geambașu despre faza care a decis meciul FCU Craiova - FCSB 0-1.
Edi Iordănescu a reacționat după editorialul semnat de jurnalistul GSP Cristian Geambașu despre faza care a decis meciul FCU Craiova - FCSB 0-1.

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 17:22 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 17:48

Edi Iordănescu a reacționat după editorialul semnat de jurnalistul GSP Cristian Geambașu despre faza care a decis meciul FCU Craiova - FCSB 0-1.

  • CONTEXT | În minutul 61, roș-albaștrii au deschis scorul din penalty. Valentin Crețu, fundașul dreapta al FCSB-ului, a căzut în careu în urma unui duel cu Bradley Diallo, stoperul oltenilor. 
  • „Centralul” Iulian Călin a lăsat inițial jocul să continue, însă câteva momente mai târziu a indicat punctul cu var, la recomandarea asistentului de pe acea parte, Romică Bîrdeș, mult mai bine plasat.
  • Reluările TV au arătat un contact între Diallo și Crețu la nivelul picioarelor, suficient pentru brigada de arbitraj. Fundașul dreapta al roș-albaștrilor a amplificat însă faultul, tăvălindu-se inexplicabil pe gazon câteva zeci de secunde.
  • „E penalty!”, a conchis Ion Crăciunescu în studioul „Fotbal Club” (Digi Sport 1).
  • Geambașu a pus la îndoială penalty-ul de pe „Oblemenco” și a taxat inclusiv reacția lui Edi Iordănescu, pasiv în privința arbitrajului contestat vehement de omologul Adrian Mutu.

FCU Craiova - FCSB 0-1. Edi Iordănescu, după editorialul lui Geambașu: „Nu sunt dubii privind penalty-ul”

Domnul Geambașu, care are nu doar respectul, dar și aprecierea mea, interpretează greșit anumite lucruri. În primul rând, eu nu am cerut, în interviul de la finalul meciului de aseară, să nu se vorbească despre arbitraj. Oricine poate să vorbească despre orice dorește. La fel și Domnia sa. 

Eu am spus doar că nu are rost să discutăm despre o fază clară de penalty, pentru că nu sunt dubii și comentăm doar de dragul de a o face. Dacă tot vorbim despre arbitrajul de la jocul de la Craiova, poate era mai indicat să apreciem reacția asistentului, care, prin decizia sa, a făcut ca, la sfârșit, să nu ne trezim cu o viciere de rezultat. Dacă vorbim atât de mult despre o fază clară, atunci mai bine să nu mai vorbim deloc despre fotbal. Inventăm subiecte? 

O caracterizare mai puțin inspirată a acelui moment din partea lui Vali Crețu nu face acel penalty mai puțin evident. Sunt reluări clare, pe care le-au putut vedea toți oamenii care s-au uitat la meci. Nu ni s-a făcut vreo favoare. Iar ironia sub nivelul capacității Domniei sale de la finalul editorialului nu face cinste unui jurnalist atât de valoros și îmi transmite mie un semnal de alarmă, care mă face să cred că poate sunt prea disponibil și volubil față de ce ar fi recomandat. Promit să fiu mai atent la acest amănunt!”, este comunicatul transmis de Iordănescu prin intermediul paginii de Facebook a FCSB-ului.

Puțin șmecher!
EDITORIAL
Puțin șmecher!

Am simțit că pot obține penalty, am fost puțin mai smecher. I-am luat fața, iar el a venit tare în mine. M-a lovit în genunchi, apoi am căzut. Trebuie să fii un pic șmecher și să obții ce trebuie
Valentin Crețu, fundaș FCSB

Arbitrajul ăsta șmecheresc îl știu, că am jucat atâția ani. Nu poate să-mi spună nimeni că a fost penalty acolo! Trebuie să dai când e 100%, nu când e 50-50. Ne-au tăiat toate acțiunile, toate fazele. N-avem voie să punem mâna pe adversari, n-ai cum să joci cu mâinile legate!
Adrian Mutu, antrenor FCU Craiova

Nu pot să comentez ce zice Adi. E supărat, dar am mai spus-o, îi văd un viitor strălucit în fotbal. Dar penalty-ul e de neconstestat. Am văzut mai multe reluări. În rest, nu pot să spun, nu îmi aduc aminte de decizii care ar putea fi contestate. Să fim sinceri, chiar nu putem vorbi despre arbitraj
Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Hai să te vedem, dragă Edi, atunci când vreun ochi de vultur ca Romică Bîrdeș inventează un penalty în careul FCSB-ului, iar vreun Iulian Călin va arăta justițiar punctul cu var! Cel mai tare mi s-a părut însă atunci când încă noul antrenor al echipei lui Becali i-a oferit un cec în alb lui Mutu, prevăzându-i un "viitor strălucit în fotbal"
Cristian Geambașu, editorialist GSP

Edi Iordănescu, răspuns oficial după editorialul lui Geambașu în GSP: „Îmi transmite un semnal de alarmă”
Keșeru a transformat penalty-ul obținut de Crețu

Citește mai multe știri despre FCU Craiova - FCSB:

Adrian Porumboiu îi pune la punct pe Crăciunescu, Balaj și Edi Iordănescu, după penalty-ul din FCU Craiova - FCSB: „Mă delimitez de pozițiile specialiștilor”

Crăciunescu l-ar da afară după FCU Craiova - FCSB: „Înseamnă că vrei să-ți bați joc de echipă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
1444034182634406
Constantin Zaharia  •  21 Septembrie 2021, 03:54
Postat de Mitelia Constantin pe 19 Septembrie 2021, 18:45

Are Mutu dreptate 100% a fost furt,daca ala a fost fault cum sustine Craciunescu care se mira cum nu a fost el numit sef la CCA asa mare specialist ,Poromboiu a spus clar ca nu a fost niciodata penalty ,acum prin studiouri la GIGI tv fcsbisti sar in sus ca a fost clar

Habar n-ai de regulament...asa c-ar fi bine sa mai asculti si persoane care sunt profesionesti in domeniu !

1444034182634406
Constantin Zaharia  •  21 Septembrie 2021, 03:50

Geambasu (un anti fcsb-ist notoriu),este f.suparat ca s-a acordat penalty la V Cretu !Daca Cretu a avut mingea intr.o faza de gol,iar din spate vine Dialo,care prin neglijenta, loveste prin atingere piciorul stang al lui Cetu, provocand caderea jucatorului !Citeste regulamentul Giambasule si mai lasa aceste atacuri evidente la adresa FCSB.ului,nu prea te onoreaza !Iar daca totusi vei continua pe aceasta linie,vei deveni cam penibil !Forza STEAUA ADEVARATA !(FCSB).

george.br
george.br  •  20 Septembrie 2021, 22:47

Mai ***, mai... depinde prin ce ochelari ai privit reluarile alea! Tii cu tot dinadinsul sa te umpli de ridicol, insistand sa convigi pe toata lumea ca a fost ce n-a fost! Mai bine taceai si-ti vedeai de drum. Si sa stii ca sarcasmul pe care-l afisezi nu te face nici mai inteligent, nici mai credibil decat esti. Cel mult, iti da tie impresia ca esti mai smecher. Doar impresia...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează