FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - GAZ METAN 2-0

PUSTIU I-a dezumflat derby-ul! Record negativ stabilit de FCU Craiova

FCU Craiova a învins-o pe Gaz Metan, scor 2-0, în primul meci al rundei #13 din Liga 1
FCU Craiova a învins-o pe Gaz Metan, scor 2-0, în primul meci al rundei #13 din Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 19:40 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 19:43

FCU Craiova a învins-o pe Gaz Metan, scor 2-0, în primul meci al rundei #13 din Liga 1. Suporterii Craiovei lui Mititelu nu au fost interesați de meciul cu Gaz Metan, doar o mie de oameni au asistat la partidă.

  • Ultima victorie obținută de FCU Craiova în Liga 1: 2-1 vs. Academica Clinceni pe 7 august. Ilfovenii erau antrenați atunci de Ilie Poenaru, tehnicianul din prezent al Gazului.

Programul complet al etapei #13 din Liga 1

Numărul mic a apărut și în contextul în care clubul vânduse bilete la pachet pentru derby-ul cu CS Universitatea și pentru jocul acesta cu medieșenii. Atunci au fost 5.000 de persoane în tribune, dintre care au lipsit acum 4.000, oameni care au plătit bilete doar ca să vadă derby-ul Craiovei. 

Alb-albaștrii nou-promovați au pierdut duelul cu rivalii locali, a fost 0-2, un meci în urma căruia Mititelu l-a și demis pe Adrian Mutu și l-a înlocuit cu Flavius Stoican. 

O mie de spectatori înseamnă numărul cel mai mic înregistrat la un meci pe noul stadion din Craiova, de la inaugurarea arenei și până acum. Mai fuseseră 1.100 de oameni tot la un meci al FCU, împotriva Farului.

FCU Craiova - Gaz Metan 2-0. Cronică

Nou-promovata din Craiova arată ca o echipă reală, nu mai e doar un plan fantastic, așa cum și-l imagina Adrian Mutu. Oltenii luptă, suferă și câștigă fără să-și mai propună să le copieze pe cele mai la modă formații din Europa

Craiova lui Mititelu e o nou-promovată care a avut pretenții prea mari. Și le-a ajustat între timp, a mai pierdut spectatori, încredere, ifose și a devenit o echipă mai bună decât era atunci când se credea un fel de moștenitoare a campionatului.

Formația lui Stoican a jucat deschis, a dominat în mai tot timpul, a avut ocazii și nu a marcat mai des doar fiindcă s-a lovit de tactica ultradefensivă a Gazului. Oaspeții au venit pentru un 0-0 și au rămas fără soluție când s-au trezit că erau conduși.

A marcat pentru 1-0 Claudiu Bălan, un jucător dintre cei mai criticați de când a început sezonul. Pe Bălan, mai nimeni nu-l consideră suficient de bun pentru echipa lui Mititelu, însă el a fost prompt când mingea a venit dintr-o centrare de pe partea dreaptă și a trimis-o în plasă simplu, cu latul. 

Numele constituie o coincidență straniu-amuzantă. În etapa trecută a fost decisiv alt Bălan subestimat, Adrian. Vârful căruia Rapidul îi caută înlocuitor încă de astă-vară a marcat de două ori pentru victoria din partida cu campioana CFR.

Gaz Metan a avut puține atacuri, prea puține pentru un atacant ratangiu așa cum este Sarr, senegalezului i-ar trebui să i se plimbe mingea prin fața porții nonstop ca să marcheze o dată. Craiova s-a retras în ultimele minute ale meciului și a conservat o victorie rară, pe care a garantat-o Raicea. Oltenii nu mai bătuseră pe nimeni în opt partide. 

Au sărit peste linia retrogradării, stadionul e gol, așa că se pot comporta ca nou-promovați care speră să supraviețuiască, nu ca niște nobili cărora li s-ar cuveni participarea în cupele europene.

Citește alte știri din Liga 1:

Mihai Stoica, noi precizări despre situația de la FCSB: „E dramatic! Avem 23 de cazuri. Nu mai avem jucători să punem pe listă”

Dănuț Lupu știe care poate fi atuul lui Dinamo în derby-ul cu Rapid: „Nu putem să-i punem pe picior de egalitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
4803571749676792
Catana Ionut  •  24 Octombrie 2021, 16:18
Postat de pamparam21 pe 22 Octombrie 2021, 23:19

Articol făcut să crească numărul spectatorilor de la 500 la 1000

Nu au fost nici 500!

granjan
granjan  •  23 Octombrie 2021, 11:26

1000 poate cu jucători, staffuri, oficiali, oameni de ordine și invitații, că spectatorii puteau fi lesne numărați și nu cred ca depășeau 600.

pamparam21
pamparam21  •  22 Octombrie 2021, 23:19

Articol făcut să crească numărul spectatorilor de la 500 la 1000

Vezi toate comentariile (20)
Comentează