FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

VIDEO 5 fotbaliști de la FCU Craiova au venit în semn de protest la conferință: „S-a vrut asta de la început? Este o ofensă pentru noi!”

Vlad Achim a luat cuvântul la conferința de presă de astăzi
Vlad Achim a luat cuvântul la conferința de presă de astăzi

Articol de - Publicat miercuri, 01 martie 2023 17:16 / Actualizat miercuri, 01 martie 2023 18:06

FCU Craiova a organizat astăzi, cu o zi înainte de judecarea recursului în cazul pierderii meciului cu Sepsi OSK la „masa verde”, o conferință de presă la care au participat 5 dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Vlad Achim, căpitan la cel mai recent meci, a luat cuvântul și a fost singurul care a vorbit pe parcursul celor 8 minute și jumătate filmate.

CONTEXT:

Mijlocașul Dragoș Albu, portarul Ionuț Gurău și mijlocașii Bahassa, Vlad Achim și Juan Bauza au participat astăzi la conferința de presă organizată de FCU Craiova înainte de rejudecarea cazului suspendării meciului cu Sepsi OSK.

Poziționat în mijloc, asemenea unui lider, Vlad Achim a fost singurul care a vorbit. A cerut ca partida împotriva covăsnenilor, crucială în lupta pentru accederea în play-off, să se rejoace.

Tabloidele scriu despre o nouă idilă: „Alexandra Stan, îndrăgostită de fotbalistul mai mic decât ea cu 9 ani”
METROSPORT
Tabloidele scriu despre o nouă idilă: „Alexandra Stan, îndrăgostită de fotbalistul mai mic decât ea cu 9 ani”

Conferință de presă organizată de FCU Craiova: „Nu suntem lăsați să ne apărăm șansele!”

„Părerea noastră este că s-a luat o decizie greșită, care nu este în spiritul fotbalului. Apoi s-a aflat că decizia este și neregulamentară, având în vedere că meciul se oprește doar în cazul scandărilor rasiste, și nu xenofobe.

De pe teren nici nu s-a auzit mare lucru, era gălăgie. Nu cred că a afectat pe nimeni. Sepsi nici nu are mulți jucători de etnie maghiară, dacă a avut unu-doi pe teren. S-a și văzut că n-au fost afectați. Au așteptat foarte calm decizia finală, n-au luat nicio măsură. În mod normal, când se întâmplă astfel de lucruri presupun că ești mai nervos.

Pot să spun că ne afectează foarte mult pe noi această decizie. Din punct de vedere financiar nu suntem lăsați să ne apărăm șansele pe teren, avem prime de obiectiv destul de mari. Ar trebui să luptăm pentru aceste prime pe teren.

Ne afectează și imaginea. Cariera unui jucător se poate schimba total din cauza unei astfel de decizii. Pentru că nu se îndeplinim obiectivul și nu suntem acolo cu echipele puternice, în lumina reflectoarelor. Iar asta ne va afecta pe toți, dacă nu vom fi lăsați să ne apărăm corect șansele”, a precizat Achim.

Vlad Achim, înainte de rejudecarea cazului Sepsi OSK - FCU Craiova: „O ofensă pentru noi!”

„Este o ofensă la adresa noastră. Am văzut că ei glumesc cu aceste lucru. Nu e de glumit. Ar trebui să militeze și ei pentru rejucarea meciului. Nu e corect să câștige în acest mod, la masa verde. Cei de la Sepsi pot glumi după ce se califică în play-off pe teren.

Asta s-a vrut de la început, înreruperea meciului? M-am gândit și la acest lucru. Îi vedeam foarte calmi, ne spuneau să liniștim noi galeria. Le-am spus că nu avem noi puterea să facem acest lucru. Am făcut câteva semne spre galerie, dar nu ne-au băgat în seamă.

Mi s-a părut că ei așteptau întreruperea meciului. Ne uitam unii la alții și nu înțelegeam ce se întâmplă. Cum adică s-a terminat meciul? «Păi asta a fost. S-a scandat ceva, s-a terminat meciul și ați pierdut!»..

Domnii de acolo încercau să ne calmeze. «Păi, ce mai încerci să ne calmezi? Tu nu ești supărat că e xenofobie?». Înseamnă că tu nu ești supărat, nu te-a afectat deloc acest lucru. Tu așteptai ceva. A fost sportivitate zero. E un exemplu rău dat copiilor, care vor să se apuce de fotbal sau de orice sport.

Este o pată pe imaginea Federației și comisiilor și clubului Sepsi, pentru că a acceptat așa ceva. Sper ca la Comisia de Apel să se ia decizia regulamentară, morală și spre binele fotbalului, rejucarea.

Nu pot să concep că acest meci îl putem pierde la comisii. Sunt convins sută la sută că se va meciul se va rejuca. Eu n-am văzut oameni neutri în țara asta care să considere decizia corectă”, a completat Achim.

Ne afectează atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv. Ar fi o mare palmă dată nouă, jucătorilor dacă se menține decizia să pierdem meciul cu Sepsi la masa verde.

- Vlad Achim, mijlocaș FCU Craiova

Conferința de presă vine la mai puțin de 24 de ore după ce FCU Craiova s-a apropiat la 4 puncte de Sepsi OSK. Rămân două etape de jucat din sezonul regulat, astfel că cele 3 puncte atribuite covăsnenilor la „masa verde” contează enorm în duelul pentru locul 6.

Mai multe știri despre acest caz:

Expert în dreptul sportului, despre Sepsi - FCU Craiova: „Meciul trebuie jucat pe teren”
Sepsi - FCU Craiova la Comisii
Expert în dreptul sportului, despre Sepsi - FCU Craiova: „Meciul trebuie jucat pe teren”
Laszlo Dioszegi, înainte de judecarea recursului făcut de FCU Craiova: „Dacă se va decide rejucarea, am o singură întrebare” + „La TAS nu are nicio șansă”
SEPSI
Laszlo Dioszegi, înainte de judecarea recursului făcut de FCU Craiova: „Dacă se va decide rejucarea, am o singură întrebare” + „La TAS nu are nicio șansă”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (35)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  02 Martie 2023, 17:42
Postat de zicsieu1234sichiar5 pe 02 Martie 2023, 16:02

hai sa vedem. de ce te grabesti ? te grabesti sa iti faci cont pe of ?

Tot fantezii bizare ai ca si cubanezul? Sa inteleg ca ati fost colegi de facultate? :))

zicsieu1234sichiar5
zicsieu1234sichiar5  •  02 Martie 2023, 16:02
Postat de eterrna.terrra.nova pe 02 Martie 2023, 15:45

Ai aparut si dispari subit dupa ce ratati play offul matematic :))

hai sa vedem. de ce te grabesti ? te grabesti sa iti faci cont pe of ?

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  02 Martie 2023, 15:45
Postat de zicsieu1234sichiar5 pe 02 Martie 2023, 15:02

tu ai probleme grave. esti incurabil. si esti si abil in ***. nu le prinzi tu, tu prinzi altceva. ***

Ai aparut si dispari subit dupa ce ratati play offul matematic :))

Vezi toate comentariile (35)
Comentează