FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Veste DEVASTATOARE pentru Adrian Mititelu: „Ne suspendăm activitatea!”

Peluza Sud 1997, în deplasarea cu CFR Cluj din finalul sezonului trecut // foto: Imago Images
Peluza Sud 1997, în deplasarea cu CFR Cluj din finalul sezonului trecut // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2023 20:47 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 20:59

Peluza Sud 1997, principalul grup de susținători ai clubului patronat de Adrian Mititelu, FCU Craiova, a anunțat că începând de astăzi și-a suspendat activitatea și că nu va mai asista, cel puțin în mod organizat, la meciurile echipei. Motivul? Decizia recentă a Curții de Apel Timișoara, care i-a atribuit palmaresul echipei istorice, din 1948 până în 1991, clubului de drept public CS Universitatea Craiova.

Veste zguduitoare pentru clubul lui Adrian Mititelu, FCU Craiova. Principalul nucleu al suporterilor echipei, Peluza Sud 1997, a anunțat că își suspendă activitatea, decizia fiind luată „în unanimitate, de toate brigăzile componente”.

Decizia acestora vine în urma verdictului pe care Curtea de Apel Timișoara l-a dat de curând în procesul dintre FCU Craiova și CS Universitatea Craiova pentru palmaresul echipei istorice.

Transferul de la FCSB care l-a reinventat pe Olaru: „Îmi dă mai multă libertate în teren!”
FCSB - CSKA 1948 SOFIA
Transferul de la FCSB care l-a reinventat pe Olaru: „Îmi dă mai multă libertate în teren!”

Veste DEVASTATOARE pentru Adrian Mititelu și FCU Craiova: Peluza Sud 1997 și-a suspendat activitatea

În urma deciziei care a venit pe 10 iulie, clubul de drept public CS Universitatea Craiova a primit palmaresul din perioada 1948 (anul înființării Științei) – 1991 (momentul în care a avut loc privatizarea clubului).

Iar clubul lui Mihai Rotaru, CS Universitatea Craiova SA, beneficiază de acesta în baza asocierii cu Clubul Sportiv Universitatea, al cărui director este Pavel Badea.

Chiar și așa, componenții PS '97 nu vor „migra” către echipa rivală, despre care sugerează că deține palmaresul „prin jocuri de culise”.

Iată explicațiile oferite de Peluza Sud 1997:

Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani. De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive.

Nu dorim să recatalogăm această decizie, am mai făcut-o și anterior, ci vrem să menționam că nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova. Am așteptat în aceste săptămâni motivarea judecătorească pentru a putea avea toate detaliile “pe masă” și azi vă prezentăm decizia pe care am luat-o.

Anunțam în mod clar, încă de pe acum, că odată ce echipa noastră draga va reveni pe gazon vom fi primii prezenți, mai vocali ca niciodată.

Pentru a fi cât mai expliciți, date fiind insinuările și paranoia care orbitează în jurul oricărui comunicat, pentru noi Universitatea Craiova este echipa care va deține LEGAL palmaresul (nu prin jocuri de culise), echipa care va juca cu LEUL pe piept și cea care va fi susținută de PELUZA SUD. Această triadă este cea care a dat și va da mereu veridicitate clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA. Până când aceste lucruri nu se vor soluționa, Peluza Sud nu va mai fi prezentă la meciul vreunei echipe de club.

Suspendarea reprezintă cel mai dificil lucru pentru un ultras, pentru o persoană care a fost meci de meci pe stadion. O decizie grea, dar corectă, pe care ne-o asumăm public. Poate Știința o să ne mai demonstreze încă o dată ca este nemuritoare și ne vom reîntâlni în Peluza Sud! Până atunci, rămânem o familie unită, nostalgică și cu speranță! 

- Comunicat Peluza Sud 1997

Cum au motivat judecătorii decizia privind palmaresul

Cea mai importantă concluzie, cea pe baza căreia magistrații și-au construit sentința, este că „în protocolul de predare-primire a activelor și pasivelor nr. 1937/18.02.1991 încheiat între Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Fotbal Club Universitatea Craiova nu este menționat palmaresul istoric”.

Iar avocații FCU Craiova nu au dovedit în nicio altă modalitate că ar fi dobândit palmaresul istoric al echipei de fotbal Universitatea Craiova.

Mititelu a argumentat că nu era necesară transmiterea în mod distinct a palmaresului, dar magistrații au fost de altă părere:

„Transmiterea unui drept trebuie să rezulte dintr-un act de transfer al dreptului respectiv, neputând fi presupusă, dreptul la palmares fiind un drept principal, iar nu unul accesoriu.

Astfel, deținătorul dreptului de proprietate asupra palmaresului poate încheia acte juridice având ca și obiect exclusiv palmaresul. Este un principiu fundamental al dreptului civil faptul că dreptul de proprietate nu se pierde prin neuz”.

Concluzia judecătorilor: „În condițiile în care nu s-a dovedit transferul dreptului la palmares nici prin convenția părților și nici ca efect al legii, concluzia este aceea că palmaresul a rămas la apelantul-reclamant Club Sportiv Universitatea Craiova”.

Tot de actualitate: 

FRF face o alegere-surpriză pentru postul de selecționer la naționala U20: a început Școala de Antrenori la 25 de ani și l-a impresionat pe Dan Petrescu

Șucu a plusat, dar Ștefănescu rămâne la Sepsi! Ce mai așteaptă covăsnenii pentru a-i da drumul la Rapid

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (99)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  05 August 2023, 15:31
Postat de D_veselu pe 04 August 2023, 23:18

VOI, BĂ, ... VOI ! CU OLGUȚA VOASTRĂ, CU CLONA ÎNFIINȚATĂ ACUM 10 ANI ȘI CU TOT PSD-UL ! VOI AVEȚI TOT , POPÂNDĂULE ! SĂ VĂ STEA ÎN GÂT PALMARESUL, NUMELE, STEMA ȘI PSD-UL SUTELOR DE MII DE FANI - VOTANȚII OLGUȚEI ȘI MARIONETELE ROTĂRELULUI ! :-))) VORBA POSTACULUI ADRIANN : "EȘTI UN ÎNVINGĂTOR - CUM A FOST MITITELU CÂND S-A ÎNCHIS UȘA CELULEI ÎN URMA LUI ! " MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !

Alt prost clonat :)) traieste in lumea ta

vazicdegeaBA
vazicdegeaBA  •  05 August 2023, 14:34
Postat de eterrna.terrra.nova pe 04 August 2023, 22:25

Gelule cine are interest sa iti citeasca ineptiile sau minciunile. Te intreb din nou cine are numele, stema, fanii si palmaresul. Pe cine recunoaste justitia, fostele glorii si fanii ca Universitatea? Si pspsps vostrii recunosc ca sunteti o clona, singurii care inca sustin contrariul sunt mititelu si postacii lui. Daca ai nevoie de bani de seminte spune ca te ajut.

nu aveti voi nimic. nu aveti capacitatea sa intelegeti asta pt ca aveti un neuron. badea a castigat acest mifiric palmares pana in 1991. sa scoateti cupa aia din 1992 de la voi de pe site. nu e a lui badea, nu e a voastra. asa a spus instanta. nu ? nu asa a spus instanta? clona lui brad pitt care esti.

D_veselu
D_veselu  •  04 August 2023, 23:18
Postat de eterrna.terrra.nova pe 03 August 2023, 23:03

Prost si penibil te-am lasat si mai prost si mai penibil te gasesc clonache :)))) spune cine are numele, stema, fanii si palmaresul?

VOI, BĂ, ... VOI ! CU OLGUȚA VOASTRĂ, CU CLONA ÎNFIINȚATĂ ACUM 10 ANI ȘI CU TOT PSD-UL ! VOI AVEȚI TOT , POPÂNDĂULE ! SĂ VĂ STEA ÎN GÂT PALMARESUL, NUMELE, STEMA ȘI PSD-UL SUTELOR DE MII DE FANI - VOTANȚII OLGUȚEI ȘI MARIONETELE ROTĂRELULUI ! :-))) VORBA POSTACULUI ADRIANN : "EȘTI UN ÎNVINGĂTOR - CUM A FOST MITITELU CÂND S-A ÎNCHIS UȘA CELULEI ÎN URMA LUI ! " MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !

Vezi toate comentariile (99)
Comentează