FOTBAL  »  Superliga  »  AVERTISMENT

„Fotbaliști, evitați România!” » Scrisoare-avertisment pe piața transferurilor: Liga 1, în vârful listei rușinii

Dinamo și Academica Clinceni au fost două dintre echipele care în sezonul trecut și-au lăsat jucătorii cu câteva salarii bune neplătite
Dinamo și Academica Clinceni au fost două dintre echipele care în sezonul trecut și-au lăsat jucătorii cu câteva salarii bune neplătite

Articol de , - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 08:36 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 09:09

FIFPro, sindicatul mondial al jucătorilor, a trimis o scrisoare-avertisment către toate sindicatele naționale prin care i-a atenționat pe fotbaliști să nu semneze în campionatele neserioase, care nu plătesc salariile. Liga 1 e în capul listei pe care se mai află competițiile din: Turcia, Grecia, Algeria, China, Arabia Saudită, Libia.

Fotbaliștii care mai aleg să semneze contracte cu cluburi din România fac asta pe propria răspundere și în cunoștință de cauză. Acesta e avertismentul pe care l-a transmis sindicatul mondial al jucătorilor.

FIFPro a trimis o scrisoare către toate sindicatele naționale: „E un avertisment pentru piața transferurilor. Îi sfătuim pe jucătorii profesioniști să nu semneze angajamente în următoarele țări: România, Turcia, Grecia, Algeria, China, Arabia Saudită și Libia!

Iorgulescu l-a DEMIS pe specialistul adus să verifice finanțele cluburilor: „Conducătorii din Liga 1 nu sunt de acord să fie controlați”
LPF
Iorgulescu l-a DEMIS pe specialistul adus să verifice finanțele cluburilor: „Conducătorii din Liga 1 nu sunt de acord să fie controlați”

România, prima în lista „neagră” a FIFPro

România e în fruntea listei rușinii. Scrisoarea le explică fotbaliștilor care sunt pericolele din Liga 1: „Sunt dese cazurile în care cluburile încalcă contractele și există în mod constant un număr mare de echipe care cer insolvența. Jucătorii prinși în astfel de formații trec pe urmă prin proceduri de insolvență interminabile”. 

În sezonul trecut au existat fotbaliști care au jucat gratuit la Gaz Metan sau la Clinceni. Dinamo nu a plătit salariile de trei luni și cei care au plecat de acolo au renunțat la bani ca să fie lăsați liberi.

FIFPro avertizează că jucătorii mai sunt păcăliți astfel în Grecia, doar că acolo au existat cluburi care au apelat direct la „shut down”, fără să mai treacă prin insolvență. S-au desființat instantaneu, iar fotbaliștii au rămas fără banii pentru care semnaseră.

China e și ea pe lista rău-platnicelor.

Ronaldo Deaconu a simțit-o pe pielea lui

Că e justificată ștampila aceasta aplicată și ligii chineze a simțit clar Ronaldo Deaconu. El a plecat de la Gaz Metan la Shaanxi Chang'an Athletic, din eșalonul secund. Ieri a reziliat contractul, după cinci luni în care nu încasase niciun ban. Întâi a notificat clubul și a cerut salariile restante, după care a reziliat unilateral acordul. 

„În viață și în fotbal nu poți să antrenezi norocul. Mi-am făcut datoria pe teren, am marcat câteva goluri, dar intrasem în a șasea lună din contract și nu primisem nici un yuan din salariu. Practic, am dat peste Gaz Metan de China. 

Diferența e că la Mediaș finanțarea trebuia să vină de la compania națională de gaz, iar în China trebuia să fie finanțatoare compania locală de apă”, a povestit mijlocașul ofensiv, care negociază cu două formații din primul eșalon chinez.

Mai multe știri din Liga 1: 

Șumudică nu-i dă șanse Rapidului: „Podium? Ei vor avea viață grea și cu play-off-ul” + „Cum să nu-l transferi? Îl luam în minutul 1!”

FCSB i-a stabilit concurentul pe post lui Cordea » Are 17 ani și vine de la juniorii Valenciei: „Imediat le-a luat ochii tuturor”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  07 Iulie 2022, 15:08
Postat de DoarDiviziaB pe 07 Iulie 2022, 10:04

nu ma sprijin pe nici o unghie, pe nici o glanda doar sunt revoltat de cat de mult fura "acea" echipa care se mai da si "curata" iar suporterii sunt "mandrii" de echipa lor deci nu ar avea de ce. ***

"mandrii"!! ... clar, la școală, profesorii nu erau mândri de tine!

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  07 Iulie 2022, 10:11

eu as face ca in alte campionate. as obliga fiecare club care vrea sa obtina licenta de liga 1 sa predea catre LPF o lista cu veniturile pe care le are GARANTATE pentru anul care urmeaza dupa care i-as obliga sa imi dea o lista cu toate salariile pe care le au de platit pentru sezonul care urmeaza. Cand spun VENITURI nu ma refer la imprumutiri ale patronilor catre club. De asemenea pe baza VENITURILOR din anul precedent as mai adauga inca 50% pentru anul acesta. Astfel s-ar ajunge la o suma X de venituri si Y de salarii. Daca Y>X atunci adio licenta. Daca X>Y atunci din restul pot sa achizitoneze alti jucatori si sa mareasca si fondul de salarii insa totul sub supravegherea LPF. Patronul poate aduce aport de capitat dar nu imprumut. Astfel echipele ar fi mai interesate de promovarea juniorilor si nu s-ar mai da in stamba cu salarii absurde.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  07 Iulie 2022, 10:04
Postat de moshu_shukaru pe 06 Iulie 2022, 11:26

Din toată elucubrația ta, paradoxal, se desprinde și un aspect pozitiv. Și anume, de câte ori „respectiva” echipă își (mai) trece în cont o insolvență, cu atât mai tare crește și presiunea cu care te sprijini cu unghia pe glandă!

nu ma sprijin pe nici o unghie, pe nici o glanda doar sunt revoltat de cat de mult fura "acea" echipa care se mai da si "curata" iar suporterii sunt "mandrii" de echipa lor deci nu ar avea de ce. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează