FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Croatul Filip Mrzljak, ultimul sosit în „haită”: „Am învățat românește cu creionul și foaia în față. E o chestie de respect”

Filip Mrzljak a studiat singur și a mărturisit că este cât se poate de firesc să înveți limba țării în care lucrezi
Filip Mrzljak a studiat singur și a mărturisit că este cât se poate de firesc să înveți limba țării în care lucrezi

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2019 11:20

DINAMO // Filip Mrzljak, 26 de ani, este ultimul sosit în „haită”. Croatul, un veritabil pasionat de literatură, care vorbește limba română mai bine decât mulți conaționali ai noștri a semnat, ieri după-amiază, actele de transfer, după un prim antrenament, istovitor, sub comanda lui Neagoe.

Miercuri seară, va debuta oficial în tricoul bucureștenilor în ultimul amical din Spania, cel cu scoțienii de la Kilmarnock.

Filip a mai fost aproape de a semna cu dinamoviștii în ianuarie 2018, doar că părțile nu au ajuns la un acord, iar acum a fost una dintre principalele ținte atât ale lui Neagoe, cât și ale șefilor clubului. Și veți vedea mai departe de ce, lecturând declarațiile oferite de ex-căpitanul Astrei într-un interviu exlusiv GSP.

Iată cele mai interesante declarații ale jucătorului:

„Nu e vorba că m-am lăsat greu, dar e cariera mea și trebuie aranjate lucrurile să fie bine și pentru mine, și pentru club, în așa fel încât să fim cu toții mulțumiți. Eu nu vreau decât ceea ce consider că merit. Nu doresc nici răul clubului, când a fost totul bine, am semnat!”

„Și dacă am avut probleme personale, nu vreau să vorbesc despre asta, mă privește. S-au rezolvat, niște chestii cu maică-mea. Acum totul este în regulă, asta contează”

„Știu unde am venit și vreau să arăt pe teren că sunt bun și merit să fiu la Dinamo. Mă gândesc la toate meciurile, nu doar la derby-uri. Trebuie să fim focusați să câștigăm cu fiecare adversar. Nu numai contra FCSB!”

„Obiectivul trebuie să fie cât mai important. Oriunde am fost, m-am gândit doar la cum să fiu numărul 1, să câștigăm titlul. Dacă nu credeam că era posibil, nu veneam la Dinamo. Am jucat o finală de Cupă cu Astra, unde vin, vreau să fac performanță!”

„Nu sunt român decât 50 la sută, am învățat limba voastră simplu: am luat un creion, o foaie de hârtie, am scris cuvântul în română, apoi în engleză, apoi în croată, așa am ajuns să pot vorbi fără probleme mari. Cuvântul care îmi place? «Bravo!». Ca oricare om, sunt mândru de mine când îmi zice cineva «Bravo!»”

„Cu străinii din lot, oriunde am fost în România, vorbesc în limba voastră. Aaa, dacă nu pricepe deloc, vorbesc engleza. Dar mi se pare normal ca fiind aici, în România, să cunosc și să vorbesc româna, de aici îmi câștig pâinea. E o chestie de respect. Așa e corect, da? Și lumea se uită diferit la tine când știi limba țării respective”

„Românii te respectă dacă muncești. Dacă nu mi-ar fi plăcut, n-aș fi rămas. Cum să vorbesc România de rău? Și traficul: dacă e, pleci mai devreme de acasă! Locuiesc în București, m-am acomodat la viața de acolo”

„Mă relaxează conversațiile cu persoanele apropiate, dar nu despre fotbal! Cu iubita, cu fratele. Fotbal vorbesc doar în timpul serviciului”

Aveți femei frumoase, însă am iubită și nu bag în seamă alte domnișoare. Dacă nu cunosc pe cineva, nu dau follow sau să mă bag în seamă pe rețelele de socializare. Eu gândesc curat, cum să stau să acostez femei sau să mă las agățat când am o iubită? Avem încredere unul în celălalt, nu vreau să-mi stric o relație stabilă”

„Cum sunt eu? Vreau să fiu modest, liniștit și muncitor. Unde mă văd peste 5 ani? Dacă gândim prea mult despre viitor, nu facem nimic acum! Eu vreau să trăiesc fiecare zi și să obțin maximum de la fiecare”  Filip Mrzljak, Dinamo

1.200.000 €este cota croatului pe transfermarkt, cea mai mare din lotul „câinilor”

2 goluriîn 29 de meciuri a înscris Filip sezonul trecut la Astra

„Am mulți prieteni români: uite, cu Bejan sunt fericit că sunt iar coleg. Îmi place țara voastră, îmi place fotbalul vostru. În Croația, e lumea mai dură, la voi e mai relaxată”

„Joc fotbal de la 5 ani. M-a întrebat un prieten ce m-aș face fără fotbal. Habar n-am! Doamne ferește să nu existe! După ce-o să termin de jucat fotbal, o să rămân în fenomen”

„Eu am o dietă corectă, vreau să dau tot ce pot ca să n-am regrete după. Mai gust mici, sarmale, îmi place mâncarea tradițională, nu cea internațională, modernă. Totul cu măsură”

„Țuică? O dată am încercat! E ca răchia la croați. Și vin beau un pahar de relaxare, dar atât. Nu fac absolut deloc excese” Filip Mrzljak

99 de partideși 7 goluri a strâns în campionatul României, la Pandurii și la Astra

Vezi și: Florin Prunea, declarații tranșante: „Sper să fie ultima oară. În toată cariera nu m-am întâlnit cu această situație”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
luputu
luputu  •  03 Iulie 2019, 07:55

Respect inseamna sa-ti vezi de jocul tau, nu sa vorbesti de alte echipe.

balauru48
balauru48  •  02 Iulie 2019, 18:00
Postat de rivaldinho pe 02 Iulie 2019, 15:23

Pe noi ne intereseaza sa joci fotbal! In Romania se poate folosi si limba engleza fara probleme.

Pe tine te intereseaza sa vb prostii si sa creezi diversiuni.

rivaldinho
rivaldinho  •  02 Iulie 2019, 15:23

Pe noi ne intereseaza sa joci fotbal! In Romania se poate folosi si limba engleza fara probleme.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează