FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Filipe cel Bun! Gigi Becali îl trimite pe Teixeira direct în istoria lui FCSB

Articol de , - Publicat vineri, 09 martie 2018 15:35

Filipe Teixeira și-a petrecut cea mai bună perioadă a carierei în România și se pregătește să devină veteranul all-time al Stelei, cu un nou contract valabil până la aproape 39 de ani.

Într-o echipă pe care Becali a construit-o cu tineri cumpărați pe bani mulți, pe care visează să-i transforme în afaceri grozave, premiantul e un "bătrân", un străin pe care nici steliștii nu erau siguri că se mai puteau baza atunci când au semnat cu el.

Filipe Teixeira a arătat că încă mai e bun și primește un contract nou. Scadența îl va prinde la aproape 39 de ani! Becali a anunțat pe GSP.ro că-i va oferi în curând portughezului extinderea acordului actual. Înțelegerea la care au ajuns în vara trecută expiră pe 30 iunie.

Următoarea se va încheia la 30 iunie 2019, când Filipe o să aibă 39 de ani fără 3 luni! Becali l-a angajat în 2017 cu gândul că portughezul e capabil să ajute echipa în preliminariile cupelor europene.

Ceea ce mijlocașul a făcut, a marcat în fiecare manșă cu Plzen în turul al treilea din Champions League, un succes care i-a garantat formației din Berceni prezența în grupele Europa League și încasări de peste 10 milioane de euro. Pentru că randamentul lui nu a scăzut, lui Teixeira i se oferă ocazia să continue la FCSB.

Cine a lăsat "câinii" pe dinafară?

Și să-și petreacă ultima parte a carierei în România, unde a funcționat cel mai bine. E drept că Filipe a bifat în CV cluburi din campionate mai tari decât Liga 1: PSG, WBA, chiar și Barnsley. Însă forma cea mai bună a avut-o în România, unde a evoluat pentru 5 cluburi: FC Brașov, Rapid, Petrolul, Astra și FCSB.

Teixeira a devenit recent și mai important pentru fanii steliști, grație golului pe care l-a înscris în derby-ul cu Dinamo. Execuția lui din careu a egalat în prelungiri și s-a dovedit decisivă, i-a lăsat pe "câini" în afara play-off-ului. Cu acele două puncte pe care simțeau că le aveau la îndemână, roș-albii ar fi participat și ei în turneul pentru titltu.

"Who let the dogs out?", a postat Mihai Stoica pe Facebook. MM a dat și răspunsul: Teixeira. Melodia pe care a citat-o managerul, "Cine a lăsat câinii afară?", era fredonată și de rapidiști în urmă cu câteva sezoane, tot ca o ironie față de "câinii" din Ștefan cel Mare. 

"Bătrânii" tot mai merg

Liga 1 nu-și mai permite achiziții scumpe ca în urmă cu un deceniu sau nu mai apar suficienți jucători buni, tineri care să-i înlocuiască pe cei vechi? Oricare ar fi explicația, campionatul conține tot mai mulți veterani, jucători aflați de ani buni aproape de retragere, dar care tot nu se lasă, continuă să joace în primul eșalon și unii dintre ei încă mai sunt importanți.

Pe lângă Teixeira mai există Hoban, un lider al lui CFR, Penedo, portarul titular al lui Dinamo, Sânmărtean și Cernat, mărcile cele mai importante de la Voluntari.

 1

17 meciuri are Teixeira în acest sezon, doar în campionat, dintre care 10 ca titular. A marcat două goluri, unul în derby-ul cu Dinamo, în care i-a adus FCSB un punct in extremis

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
2027361754190030
Nicu Mariana Neagu  •  09 Martie 2018, 16:19

Numai ca ia lasat pe Dinamo pe afara merita sa mai stea 2 ani la Steaua

Vezi toate comentariile (1)
Comentează