FOTBAL  »  Superliga  »  ESPORTS

Record pe Arena Națională: finala DOTA 2, de 30 de ori mai scumpă decât FCSB - Dinamo!

Articol de , - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 08:28 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 09:24

Arena Națională va fi blocată la mijlocul lui octombrie, când va găzdui unul dintre cele mai mari turnee de sporturi electronice, DOTA 2, unde un bilet la cele două zile în care se va disputa finala ajunge și la 1.000 de lei.

Oficialii turneului DOTA 2, care se va ține la București, pe Arena Națională, între 7 și 17 octombrie, au anunțat care sunt prețurile tichetelor de acces. Acestea diferă în funcție de faza în care se va afla respectiva competiție, una dintre cele mai mari din lume.

În primele 4 zile se vor disputa grupele, după care se va intra în play-off. Această fază va avea loc între 12 și 15 octombrie, iar prețul unui tichet va fi de 250 de lei, aproape 50 de euro, care va fi valabil pentru două zile. 

În schimb, pentru finala DOTA 2, care se va juca pe 16 și 17 octombrie, un bilet va ajunge să coste și 1.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 200 de euro. Nivelul este unul incredibil de mare față, de exemplu, de cel mai recent derby din Liga 1.

S-a jucat chiar Derby de România, FCSB - Dinamo 6-0, care a și stabilit recordul de asistență în actualul campionat, peste 36.000 de spectatori, iar cel mai scump bilet a fost de 35 de lei. De aproape 30 de ori mai ieftin decât la finala DOTA 2!

Premii imense la DOTA 2

Turneul respectiv se ține anual, ediția de debut având loc în 2011. În 2020 nu s-a disputat din cauza pandemiei, iar acum, România va găzdui în premieră întrecerea. Întregul concurs va avea premii uluitoare, un total de 40 de milioane de dolari. 

Comparativ, întreaga ediție din acest an a turneului de tenis de la US Open, ultimul de Grand Slam, a fost dotat cu premii totale de 57,5 milioane de dolari. 

Bucureștiul a obținut organizarea acestui turneu după ce responsabilii întrecerii au refuzat să meargă în Suedia, țară care impunea la vremea respectivă restricții din cauza Covid. România tocmai ce a anunțat și ea restricții în cazul în care se trece de incidența de 3 la mia de locuitori, lucru care e foarte probabil să se întâmple în București în perioada următoare.

Totuși, spre deosebire de alte competiții sportive care au loc pe teritoriul României și la care au acces inclusiv persoane care dețin un test negativ sau care au făcut Covid-19, la DOTA 2 vor avea dreptul să participe doar cei care s-au vaccinat și au schema completă efectuată. 

Nici Madonna nu e peste DOTA 2

Bucureștiul a organizat în ultimii ani mai multe evenimente de mare impact, cu participarea unor artiști sau echipe importante din străinătate. La niciun astfel de spectacol sau meci, prețul celor mai scumpe tichete nu a atins nivelul care va fi la finala DOTA 2, unde un spectator trebuie să achite 1.000 de lei pentru a vedea lupta pentru trofeu.

EVENIMENTULCel mai scump bilet (lei)
DOTA 2 (finala)1.000
Dinamo - Barcelona (amical)935
Celine Dion (concert)850
Madonna (concert)800
Metallica (concert)685
Roonie O'Sullivan (demonstrativ snooker)660
Franța - Elveția (CE)615
România - Spania (prelim. CE)400
Untold (pentru o zi)300

Citește și: 

Reghecampf, dezvăluire incredibilă » A plătit clauzele pentru mutările dorite de Gigi Becali: „Am vorbit și mi-a zis că are nevoie de el”

Andre Pinto la Dinamo! „Câinii” s-au înțeles cu fostul căpitan al lui Sporting Braga, care avea o clauză de 45 de milioane de euro în 2017

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  18 Septembrie 2021, 14:12

Si cu toate astea, comentatorii de la meciuri se vaita ca nu se mai pot disputa meciuri pe arena si habar nu au de ce anvergura si cata publicitate aduce tarii noastre acest turneu ! Plus de asta si cu 1000 lei biletul la finala o sa fie PLIN !

csa_si_fcsb_inseamna_steaua
csa_si_fcsb_inseamna_steaua  •  18 Septembrie 2021, 11:51

Comenteaza franarii de bilete si suporteri.. asa ceva!! :)))))

steaua1986.
steaua1986.  •  18 Septembrie 2021, 11:47

fcsb e o clona din 2003, cat sa fie un bilet?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează