FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Fiscul francez l-a făcut stelist! » Ce se ascunde în spatele deciziei lui Gabi Tamaş de a semna cu Steaua

Gabi Tamaș a avut un salariu net la Auxerre de 500.000 de euro
Gabi Tamaș a avut un salariu net la Auxerre de 500.000 de euro

Articol de - Publicat marti, 20 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 18:22

Fundaşul a încasat 180.000 de euro la semnarea acordului cu roş-albaştrii. A fost argumentul decisiv, pentru că salariul lunar îi este ”ciuntit” din cauza unei datorii care provine din perioada în care a jucat pentru Auxerre: 60 la sută din venitul său merge la statul francez.

O datorie veche, acumulată în Franţa, l-a convins pe Gabriel Tamaş să producă cea mai surprinzătoare mutare a iernii, transferul său la Steaua, a scris Cancan.

Apărătorul în vîrstă de 31 de ani a fost dorit şi de Dinamo, a negociat cu "cîinii", apoi a decis în ultima clipă că vrea în Ghencea. "El are şi o problemă financiară despre care nu vreau să detaliez", a comentat Cornel Dinu după anunţul oficial al acordului lui Tamaş cu Steaua.

Dinamo plătea doar salariu
Mister nu a dezvoltat despre problema jucătorului, dar surse din anturajul lui Gabi explică despre ce este vorba: o datorie pe care internaţionalul român a acumulat-o către Fiscul din Franţa, ca urmare a contractului pe care l-a avut cu Auxerre, între 2007 şi 2010.

După ce a plecat din Hexagon, lui Tamaş i s-a calculat o diferenţă de impozit de 600.000 de euro! Fundaşul spera că fostul său club se va ocupa de stingerea acestei datorii, ceea ce nu s-a întîmplat. A rămas ca fotbalistul să plătească.

Gabi a achitat o parte din debit, doar că mai are de dat. Fiscul din Franţa îi opreşte în continuare 60 la sută din salariul lunar. Acesta a fost motivul pentru care apărătorul a pretins, la negocierile pe care le-a purtat săptămîna trecută cu Steaua şi cu Dinamo, nişte bani la semnătură, pe lîngă salariu.

Becali a fost de acord să-i pună pe masă 180.000 de euro, sumă cu care "cîinii" nu au concurat. Salariul din Ghencea, 25.000 de euro pe lună, n-a fost cu mult peste ce i s-a propus din Ştefan cel Mare, dar a cîntărit decisiv prima de instalare dată de roş-albaştri. Cei 180.000 de euro îi rămîn lui Tamaş. Jucătorul va continua să-şi plătească datoria din Franţa în rate lunare, din salariu.

Poate pleca în vară!
Pe lîngă bonusul consistent pe care l-a încasat, Gabi a mai obţinut ceva din tratativele cu Steaua: are dreptul să plece în vară, după terminarea campionatului! Singura condiţie este să restituie cei 180.000 de euro luaţi ca primă de instalare. Un club interesat să-l angajeze pe Tamaş pentru stagiunea următoare poate să-i achite campioanei României 180.000 de euro şi îl eliberează pe jucător de contractul din Ghencea.

Pentru "militari", scenariul ar fi unul neplăcut. Fotbalistul a venit accidentat şi mai are nevoie de un timp pînă să ajungă la cel mai bun nivel din punct de vedere fizic. Gâlcă a estimat că  planul lui Becali ar fi ca Tamaş să-şi demonstreze utilitatea în preliminariile Champions League, în sezonul viitor. O competiţie în care Gabi poate să nu mai participe, dacă vreun club din străinătate îl va oferta în iunie sau în iulie.

27 de meciuri a jucat Tamaş pentru Auxerre în Ligue 1. A fost titular în Franţa în primul sezon, apoi fosta campioană din Hexagon l-a împrumutat la Dinamo şi la WBA

"Noi l-am vrut pe Tamaş pentru că patronul Negoiţă dorea să transmită un mesaj cu această achiziţie, să anunţe astfel că Dinamo e dispusă să investească, să ofere salarii mai mari şi să-şi propună mai mult" (Daniel Stanciu, preşedinte Dinamo)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
khal_37
khal_37  •  20 Ianuarie 2015, 15:51
Postat de biancocelesti pe 20 Ianuarie 2015, 12:04

Tot el a lansat ipoteza ca tu ai fi Moflea :) Incurcate sunt itele GSP-ului :)

Iar tu ave...

khal_37
khal_37  •  20 Ianuarie 2015, 15:50
Postat de andy_2008 pe 20 Ianuarie 2015, 14:08

Acum trb sa fii idiot ca sa alegi Dinamo in detrimentul Stelei.

,,Salariul din Ghencea, 25.000 de euro pe lună, n-a fost cu mult peste ce i s-a propus din Ştefan cel Mare...'' Cel mai mare salar platit de clubul insovent este de 5000 de euro pe luna., acesta find si plafonul. Probabil cei de acolo i-au prospus lui tamas 2500 de euro pe luna s 25000 de euro la semnatura. 280000 de euro, cat ar fi castigat tamas la mimamo dupa spusele nestrusnicului scribalau, reprezinta jumatate din bugetul clubului ciumei rosii bolsevice.

andy_2008
andy_2008  •  20 Ianuarie 2015, 14:08

Acum trb sa fii idiot ca sa alegi Dinamo in detrimentul Stelei.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează