FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - FCSB

Primarul Pandele: finul lui Gigi, „mielușelul” CFR-ului! Cum s-a comportat FC Voluntari cu cele două pretendente la titlu

Becali și Pandele sunt rude doar în afara gazonului
Becali și Pandele sunt rude doar în afara gazonului

Articol de , , - Publicat sambata, 11 februarie 2023 07:00 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 09:11

Florentin Pandele, primarul Voluntariului, a fost cununat de Gigi Becali, dar împotriva acestuia are un palmares incomparabil mai bun față de disputele cu CFR Cluj. În ultimele 17 meciuri directe, voluntărenii au luat 21 de puncte cu roș-albaștrii și de peste 5 ori mai puține în fața ardelenilor.

  • FC Voluntari - FCSB se joacă duminică, 12 februarie, de la ora 20:00, meciul fiind liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1

Erau vremuri în fotbalul românesc în care atunci când se întâlneau două formații patronate de personaje care aveau grade de rudenie, erau prieteni sau chiar doar amici, rezultatele erau previzibile. Câștiga mai întotdeauna cine trebuia.

A marcat primul gol în Liga 1, apoi și-a atacat colegii: „Eu nu vreau să îmi bat joc! Lipsește calitatea, nu se poate așa!”
U Cluj - Mioveni 2-2
A marcat primul gol în Liga 1, apoi și-a atacat colegii: „Eu nu vreau să îmi bat joc! Lipsește calitatea, nu se poate așa!”

Și în prezent există un astfel un duel în Liga 1, care opune echipe ce sunt conduse de persoane care au o relație extrem de apropiată: FC Voluntari versus FCSB. Prima e controlată și finanțată de Florentin Pandele, primarul orașului de la marginea Capitalei, cel care e finul lui Gigi Becali. Cel din urmă i-a fost naș de cununie lui Pandele când acesta s-a căsătorit cu Gabriela Firea.

Conexiunea dintre cei doi a contrazis însă tradiția din trecut. Nu doar că Pandele nu a fost o victimă sigură în fața nașului său, dar are un palmares mai mult decât rezonabil. Și a încurcat-o sau a învins-o în fiecare din cele 7 sezoane în care Voluntari s-a aflat în prima ligă! Fără excepție.

Primarul Pandele: finul lui Becali, „mielușelul” CFR-ului

Ultima situație de acest gen și poate cea mai edificatoare a fost cea din finalul campionatului precedent. În penultima etapă, FCSB s-a împiedicat în fața Voluntariului, scor 2-2, rezultat din cauza căruia și-a anulat șansele de a disputa cu titlul pe masă ultima rundă, în care a evoluat cu CFR. Clujenii au devenit campioni beneficiind din plin de ajutorul ilfovenilor.

5-0e raportul titlurilor câștigate, în duelul CFR vs FCSB, în întreaga perioadă petrecută de FC Voluntari în Liga 1 (2015-prezent). Celelalte două ediții au fost adjudecate de Astra (2016) și Viitorul (2017)

Din vara lui 2015 și până în prezent, Voluntari și FCSB s-au duelat exclusiv în Liga 1 de nu mai puțin de 17 ori. În mai bine de jumătate dintre aceste confruntări, Voluntari a ieșit neînvinsă: a câștigat 3 și a bifat 6 remize. În absolut niciun sezon, FCSB nu a câștigat toate duelurile cu această formație.

În schimb, în toți acești ani, împotriva principalei rivale a FCSB-ului la titlu, e vorba despre CFR, FC Voluntari a avut un randament catastrofal. În ultimele 17 dispute cu clujenii, palmaresul ilfovenilor e la ani-lumină de nivelul reușit cu roș-albaștrii. O singură victorie și, la fel, o singură remiză. În rest, eșecuri pe linie. În ultimele 11 confruntări, Voluntari a marcat doar un gol!

Primarul Pandele: finul lui Gigi, „mielușelul” CFR-ului! Cum s-a comportat FC Voluntari cu cele două pretendente la titlu
Vara trecută, remiza cu FC Voluntari, 2-2, le-a anulat roș-albaștrilor ultimele speranțe la titlu. FOTO: Raed Krishan

Cum s-a comportat FC Voluntari cu cele două pretendente la titlu: FCSB și CFR Cluj

SituațieFC Voluntari vs FCSBFC Voluntari vs CFR
Meciuri1717
Eșecuri815
Remize31
Victorii61
Puncte câștigate214
Goluri marcate225
Goluri primite2941

Gigi Becali, acuzații la adresa finului său: „Ai jucat pentru banii CFR-ului!”

După ce în finalul play-off-ului sezonului precedent, FCSB s-a încurcat cu FC Voluntari, scor 2-2, iar titlul a ajuns în posesia CFR-ului, Gigi Becali a lansat acuzații la adresa finului său, arătându-l cu degetul că a primit bani de la clujeni, pe care i-a oferit jucătorilor ca prime. 

„Știi ce s-a întâmplat de erau așa disperați să ne încurce? Au jucat pe 1.500 de euro, le-a dat Primăria, iar 3.000 le-a dat de la CFR! N-ai ce să zici. Le-a dat Primăria 1.500, cu asta nu am treabă, e regulamentar. Mă deranjează că a luat primă de la CFR. Să iei primă de la adversarul meu, mie nu-mi vine să cred! Mi-a zis cineva «Băi Gigi, tu ai inspirație la multe, dar ești prost la oameni». Eu iubesc oamenii și nu am cum să n-am încredere în ei. Totuși, când ajungi așa, zic că e adevărat că sunt idiot”, a spus patronul FCSB. 

Pandele a reacționat și a cerut public „instituțiilor abilitate să facă o anchetă pentru a se afla dacă Voluntari a primit bani de la CFR Cluj”. După acel moment, FCSB și Voluntari s-au mai aflat o singură dată față în față, în turul actualului sezon, când meciul disputat pe Arena Națională s-a terminat remiză, scor 1-1.

Liviu Ciobotariu, blocat să ajungă la FCSB

În toamna lui 2022, după ce Nicolae Dică a fost îndepărtat de la FCSB, Becali l-a dorit ca antrenor principal pe Liviu Ciobotariu. Aflat sub contract cu FC Voluntari, tehnicianul se arătase dispus să dea curs solicitării, mai ales că gruparea ilfoveană nu traversa, ca și acum, o perioadă prea bună, existând chiar informații că șefii clubului doreau să-l demită. 

Aflând însă de interesul celor de la FCSB, Pandele le-a ordonat celor de la echipă să nu accepte niciun fel de reziliere unilaterală, ci doar în schimbul unei despăgubiri. În cele din urmă, trecerea lui Ciobotariu a fost blocată și acesta a continuat pe banca ilfovenilor. 

Este, de fapt, antrenorul cu cel mai lung mandat de când FC Voluntari e în Liga 1. Ciobotariu a fost numit „principal” în luna mai a anului 2021.

Citește și:

Bauza, reușită-record contra Rapidului! Coincidență uluitoare la FCU Craiova

Cum au răspuns giuleștenii scandărilor rasiste venite din galeria lui FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
garybusy
garybusy  •  12 Februarie 2023, 11:32
Postat de parpalache pe 12 Februarie 2023, 09:13

Ori n-ai vazut meciul(retur),ori minți cu nerușinare(deh,ca „maestrul”MM)!In meciul retur chiar s-au batut cu pumnii in piept pe la DIGI1 -reluate de GSP-ca in retur joaca cu titularii și sa vedem noi!Am vazut!!(De fapt și in tur jucasera doar cu vreo doua rezerve-și asta doar in prima repriza)!

minti de ingheata apele. in retur fix asta a fost primul comment al unui user ca iarasi jucam cu rezervele. ca au spus asta ininate sa linisteasca suporterii este una,dar in retur jumatate din echipa a fost formata din rezerve si celalta nu a jucat toate cele 90 de minute,chiar daca au fost titulari. am jucat de la egal la egal la londra cu west ham,crede-ma ca daca vream sa facem macar egal cu danezi aia puteam lejer,dar a fost mai important campionatul si uite ca dupa 25 de etape de la 25 de puncte fatza de primul loc am ajuns la 3 puncte de kfr daca batem diseara. eu spun ca a meritat. am sacrificat 2 meciuri in grupe(nu in preliminarii) pentru castigarea campionatului,am luat vreo 12 milioane de euro pe tanase si din grupe sezonul asta,ne-am facut datoria si suntem pe plus cu mult.

parpalache
parpalache  •  12 Februarie 2023, 09:13
Postat de garybusy pe 11 Februarie 2023, 19:41

pro00stule,noi vorbim de preliminarii. in grupe cand am jucat cu rezervele nu a mai contat.

Ori n-ai vazut meciul(retur),ori minți cu nerușinare(deh,ca „maestrul”MM)!In meciul retur chiar s-au batut cu pumnii in piept pe la DIGI1 -reluate de GSP-ca in retur joaca cu titularii și sa vedem noi!Am vazut!!(De fapt și in tur jucasera doar cu vreo doua rezerve-și asta doar in prima repriza)!

stdanc
stdanc  •  12 Februarie 2023, 08:19

poate ar merita o anchetă cu blaturile echipelor PSD atunci. Așa, doar ne prefacem că ne pasă

Vezi toate comentariile (41)
Comentează