FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Fostul dinamovist deplânge situația în care au ajuns „câinii”: „Distanța este destul de mare”

Dinamo, foto: Cristi Preda (GSP)
Dinamo, foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 14:40 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 15:13

Dinamo trece printr-un moment extrem de complicat din punct de vedere sportiv. „Câinii” au promovat în Superligă, dar riscă să revină după un singur sezon în liga a doua.

Florentin Petre (48 de ani), fostul mare jucător diamovist, trage un semnal de alarmă în legătură cu situația fostei sale echipe, aflată pe penultimul loc, la 7 puncte de ultimul loc de baraj.

Țiriac pune o condiție absolută să investească la Dinamo: „Doar dacă vine și el” + Cum ar schimba drastic regulamentul
DINAMO
Țiriac pune o condiție absolută să investească la Dinamo: „Doar dacă vine și el” + Cum ar schimba drastic regulamentul

Florentin Petre: „Dinamo nu are probleme din sezonul ăsta, ci de câțiva ani buni”

Florentin Petre a câștigat 9 trofee în perioada în care a evoluat pentru alb-roșii.

„Piticul”, așa cum e poreclit de dinamoviști, este în prezent antrenor la Unirea Ungheni, formație din Liga 3. Petre a oferit un interviu pentru sport.ro în care a comentat situația fostei sale echipe. El a vorbit despre situația sportivă a lui Dinamo, transferurile făcute în această iarnă și jucătorul care are puțin din spiritul echipei care făcea performanță în Ștefan cel Mare.

„Sper ca Dinamo să nu retrogradeze. Va intra greu după aceea, dacă retrogradează. Văd că au făcut transferuri, am văzut primul meci de anul ăsta, au adus jucători noi, e greu cu acomodarea. Va fi dificil pentru antrenor să formeze un prim 11, unii jucători au venit nepregătiți, nu a avut timp să-i pregătească.

Sunt jucători cu calitate, dar mulți dintre ei nu sunt pregătiți în acest moment. Trebuie să tragă să câștige toate meciurile, dar, să fim realiști, distanța este destul de mare față de locurile salvatoare.

Nici prin visele mele cele mai urâte nu mă gândeam că un club cu o asemenea istorie în spate va ajunge în situația asta. Dinamo nu are probleme din sezonul ăsta, ci de câțiva ani buni. Mai devreme sau mai târziu, cu siguranță voi antrena Dinamo. Îmi doresc asta, ca orice fost fotbalist al lor. E visul meu, am crescut acolo, am avut atâtea performanțe, dar deocamdată nu se pune problema.

Amzăr are o atitudine și o determinare așa cum îmi doresc de la toți jucătorii. Au fost lucruri frumoase, minunate, am avut satisfacții la Dinamo și nu numai acolo, am fost fericit, dar au fost și dezamăgiri, am avut lacrimi, am vărsat sânge, a fost și suferință”, a precizat Florentin Petre, pentru sursa citată.

Dinamo joacă astăzi derby-ul cu Rapid, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Cele două rivale sunt separate de 20 de puncte și au obiective total diferite. Giuleștenii se luptă pentru un loc pe podium, în timp ce „câinii” vor să evite retrogradarea, ar fi a doua din istoria lor.

9 trofeea câștigat Florentin Petre la Dinamo, 3 titluri, 5 Cupe ale României și o Supercupă. El a jucat 259 de meciuri pentru Dinamo și a înscris 43 de goluri.

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

Citește și alte știri:

Sepsi și-a pierdut motorul echipei! Marius Ștefănescu nu va putea juca în meciul cu Universitatea Craiova

Ionuț Lupescu, rezervat înainte de Dinamo - Rapid: „Noi stăm foarte prost”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează