FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

„Nu mi-am mai revenit niciodată” » Florin Bratu a vorbit despre cel mai greu moment din carieră, dar și despre marele său regret

Florin Bratu / Sursă foto: Arhivă GSP
Florin Bratu / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 14:30 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 17:59

Florin Bratu (42 de ani), actualul selecționer al naționalei U21, a dialogat cu urmăritorii săi, într-o sesiune de Q&A organizată pe Instagram. Microbiștii i-au adresat lui Bratu mai multe întrebări legate de cariera sa, iar fostul atacant a răspuns.

„Mitraliera” a recunoscut, în primul rând, că marele său regret e legat de faptul că nu a câștigat un titlu alături de Dinamo, clubul de care se simte cel mai mult legat sentimental. Bratu are doar o Supercupă cucerită în „Ștefan cel Mare”. El a ratat „la mustață” titlul din sezonul 2008-2009. 

Din acel sezon provine și cel mai greu moment din cariera lui Bratu, accidentarea suferită la Cluj, în partida CFR - Dinamo 1-0. Atunci, atacantul s-a accidentat grav la ligamente și a ratat întreg sezonul, într-o perioadă în care era pe val, fiind golgeterul echipei: 

„Nu mi-am mai revenit niciodată la capacitatea maximă după acea accidentare”, a admis Bratu.

Bratu, un singur trofeu la Dinamo

Singurul trofeu câștigat de Bratu în tricoul „câinilor roșii” este Supercupa României, în 2005. Atunci Dinamo a răpus rivala Steaua, 3-2. Florin a egalat în minutul 38, după ce Nicolae Dică a deschis scorul. Steaua a mai punctat o dată prin Victoraș Iacob, dar dinamoviștii au revenit prin Bălțoi și Claudiu Niculescu.

Florin Bratu a câștigat ca jucător 6 trofee, dintre care 4 cu Rapid și doar unul cu Dinamo. A mai cucerit şi o Supercupă a Bulgariei, cu Litex. 

Retras din activitate în 2013, Bratu a evoluat de-a lungul carerei pentru Rapid, Tractorul Brașov, Galatasaray, Nantes, Dinamo, în două rânduri, Valenciennes, Litex Lovech, Gaz Metan și Gloria Bistrița.

În prezent pe banca reprezentativei U21, Bratu a mai antrenat la Dinamo II, CS Tunari, România U19, Dinamo, Aerostar Bacău, Turris Turnu Măgurele și Concordia Chiajna.

VIDEO Florin Bratu și marea problemă a fotbalistului român: „Nu suntem pregătiți pentru fotbalul mare! Și eu eram «pui de Crevedia!»”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

VIDEO Flavius Stoican s-a „faultat” singur, în încercarea de a-și susține punctul de vedere: „Ați văzut ce a făcut Bayern”

De la „lotul Nețoiu” la „lotul Gaz Metan” » Cum s-a transformat Dinamo în decurs de 20 ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gepeto
gepeto  •  18 Februarie 2022, 11:28

sunt curios grassunul ala din poza cu steagul mitraliera daca se simte mandru cand se vede mereu in poza :) a fost primul photobomb din romania

Vezi toate comentariile (1)
Comentează