FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO // EXCLUSIV Antrenorul căruia îi e recunoscător Florin Bratu: „A fost ca un tată pentru mine, iar Hagi m-a scos din echipă!”

Florin Bratu
Florin Bratu

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022 13:02 / Actualizat duminica, 02 ianuarie 2022 14:01

Florin Bratu (42 de ani), selecționerul echipei naționale U21 a României, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, unde a vorbit despre perioada pe care acesta a petrecut-o în Turcia la Galatasaray.

Sorin Cârțu, dezvăluire despre momentul când a spart geamul băncii de rezervă de la Basel: „Am plătit eu tot! 12.000 de euro și CFR m-a dat afară”
PRIETENII LUI OVIDIU
Sorin Cârțu, dezvăluire despre momentul când a spart geamul băncii de rezervă de la Basel: „Am plătit eu tot! 12.000 de euro și CFR m-a dat afară”

Bratu a vorbit despre modul cum Fatih Terim, antrenorul său de atunci i-a influențat atât cariera de jucător, cât și cariera de antrenor.

- Florin, transferul tău la Galatasaray a fost inclus în „Dosarul Transferurilor”. 
- Nu am participat la negocieri, mi-am negociat doar salariul. Știu că au fost probleme la acel transfer și am văzut repercusiunile după ani de zile. Am fost în calitate de martor și la DNA, dar și la Tribunalul București, în instanță. Am spus ceea ce eu știam. Am aflat după aceea că doar o parte din bani, foarte puțini, ar fi ajuns la club. 

- Ce salariu aveai în Turcia? 
- 200.000 de euro pe an, foarte mic. Am plecat de la Rapid, unde aveam 12.000 de dolari pe an! Și câștigasem campionatul, Cupa, Supercupa și eram golgeterul echipei! 

- La Galata l-ai găsit pe Gabi Tamaș. 
- Se transferase cu o lună înaintea mea, dar în același timp cu mine a venit Ovidiu Petre. Gabi s-a transferat după aceea la Spartak Moscova. Turcii sunt ei deschiși, erau obișnuiți cu românii, dar fiind musulmani mai aveau și mici reticențe. Însă l-am avut pe Fatih Terim antrenor, care pentru mine a fost ca un tată. 

- Te-a ajutat mult? 
- Pfai! A fost antrenorul care mi-a influențat cariera de jucător, dar și pe cea de antrenor! Am învățat foarte multe lucruri de la el. Trei-patru luni nu luaserăm salariile și Terim, văzând că suferim financiar, a fost omul care ne chema în birou și încerca să ne ajute. 

Ne-a dat și bani, apoi la salariu îi dădeam înapoi. Un fel de împrumut. A fost un om extraordinar! Și acum mai țin legătura cu el! După ce-a plecat Terim l-am avut patru, cinci luni pe Hagi antrenor.  

Florin Bratu: „Hagi când a venit m-a trecut pe bancă”

- De ce-a plecat Terim și cum a fost cu Hagi? 
- Nu mai putea gestiona situația financiară, cu jucători nemulțumiți. Hagi era numărul unu în Turcia și un om foarte respectat. Până să vină Hagi, eu cu Ovidiu jucam meci de meci, după asta am început să jucăm mai puțin. 

Nu eram pe filosofia lui. După un meci, două ne-a trecut pe bancă. Pe noi nu ne-a ajutat venirea lui Hagi. N-am ce să-i reproșez, așa a gândit el.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Citește alte știri de actualitate:

„Ții cu Dinamo sau Rapid?” » Răspunsul lui Lobonț + Cum îl „bastona” Mircea Lucescu: „Ne dădea și niște chei extraordinare”

O poveste neștiută » De ce spune Lobonț că nu a ajuns la AC Milan: „A venit Baresi după mine la finala cu Steaua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
coco1987
coco1987  •  03 Ianuarie 2022, 10:32

Hagi stie fotbal. Bratu a fost un atacant mediocru. Va aduceti aminte meciul de la Copenhaga , atunci cand a ratat o groaza de ocazii iferindu i sansa atbitrului Urs Meyer sa se afirme si ingropand calificarea Romaniei la Euro 2004?

elgabri
elgabri  •  02 Ianuarie 2022, 17:08

Hagi mare antrenor ;)))

tipsy
tipsy  •  02 Ianuarie 2022, 16:20
Postat de Cojo Ioan pe 02 Ianuarie 2022, 15:51

stati linistiti,daca nu era Hagi cu academia acum ne luptam cu Kosovo si Malta,desi nu suntem sus macar mai putem spera la un loc 2 intr-o grupa,deocamdata,,,

Kosovo ne bate de ne indoaie ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează