FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Sorin Cârțu, dezvăluire despre momentul când a spart geamul băncii de rezervă de la Basel: „Am plătit eu tot! 12.000 de euro și CFR m-a dat afară”

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022 11:48 / Actualizat duminica, 02 ianuarie 2022 12:26

Sorin Cârțu (66 de ani), președintele celor de la CSU Craiova, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, unde a vorbit despre incidentul petrecut în urmă cu 11 ani, pe vremea când acesta antrena CFR Cluj. Atunci, Cârțu spărgea geamul unei bănci de rezerve la meciul din Liga Campionilor cu Basel, pierdut de „feroviari”, scor 0-1.

  • Pe 23 noiembrie 2010, CFR Cluj juca în deplasare la Basel. La un moment dat, într-un exces de furie din cauză nu mai avea schimbări și un jucător s-a accidentat, forțând-ul pe Cârțu să evolueze cu un om în minus pe final, tehnicianul „s-a răzbunat” pe geamul băncii de rezerve, lovindu-l cu pumnii și picioarele.
  • 3 luni a stat Cârțu în „Gruia”, în perioada 12 septembrie - 25 noiembrie 2010
„Mama a acceptat, dar a plâns” » Alex Bourceanu dezvăluie un moment decisiv din viața sa: „Doar puțini reușesc!”
FCSB
„Mama a acceptat, dar a plâns” » Alex Bourceanu dezvăluie un moment decisiv din viața sa: „Doar puțini reușesc!”

Sorin Cârțu: „Singurul gest din viața mea pe care l-aș schimba”

„Gestul de la Basel e singurul gest din viața mea pe care l-aș schimba. Și pe care îl regret! Eram foarte obosit, era al 11-lea joc pe care-l jucam în 36 de zile, apoi urma meciul cu Steaua! Aveam 12 meciuri în 40 de zile. O perioadă foarte obositoare. Mă culcam în pat și mă sculam pe jos! Așa eram de stresant și de încărcat. După meci eu nu mai voiam să aud de nimic.

Peste încă o zi trebuia oricum să intru în febra meciului. La meciul ăla cu Basel n-am stat deloc pe bancă, am stat doar în picioare. Când am ieșit pe teren, doctorul și cu Matei, organizatorul nostru s-au așejat pe primele două locuri pe bancă. Dar le-am zis ca în timpul meciului să mă lase pe mine lângă geam. 

Era și un geam... Crezi că am fost primul care a dat cu pumnul în el? Am plătit eu tot! 12.000 de euro m-a costat. 10.000 de euro la UEFA și două mii geamul, plus o etapă suspendare. A venit și arbitru de tușă la mine că mă calmez, că trebuie să scrie în raport... El n-a scris nimic în raport, eu nu m-am luat de arbitri”, a declarat Sorin Cârțu

Sorin Cârțu: „Dacă-mi puneam cenușă în cap aș fi rămas la CFR”

Președintele celor de la CSU Craiova este de părere că dacă putea evita demiterea de la clujeni, dacă și-ar fi cerut scuze pentru ieșirea nervoasă, dar a fost orgolios.

„Am avut un moment de nervozitate, doar că am dat cu piciorul... Ori o rezolv, ori nu! Era minutul 74-75 și făcusem toate schimbările, ceea ce eu nu prea făceam așa ceva. Nu mă expunam niciodată pe ultimele minute ca să joc în inferioritate. A treia schimbare o făcea prin 80-85, pe un risc... Acum am schimbat mai repede, am băgat un atacant să forțez și să egalez.

Mie îmi trebuia un singur punct. Bastos a fost atacat foarte dur... Era de roșu! A intrat doctorul pe teren, a zis că nu mai poate... Mai era și unul care avea o cotractură pe teren, nu era la randamentul maximal. Mi-au făcut semn să-l schimb și eu i-am zis ce să mai schimb, că nu mai avem schimbările. 

Atunci eu m-am dus, m-am enervat și i-am spus lui Matei: «Nu pot bă, să am și eu cinci minute de speranță!». M-am întors am dat cu pumnii și după cu picioarele... Geamul oricum era căzut, apoi CFR m-a dat afară. 

Eu și acum am senzația, mai ales că sunt și orgolios. Eu nu stăteam să mă rog, știam ce-am reprezentant pentru Arpi și pentru Mureșan, dacă-mi puneam cenușă în cap aș fi rămas”, a precizat Cârțu.

Citește alte știri din Liga 1:

„Mama a acceptat, dar a plâns” » Alex Bourceanu dezvăluie un moment decisiv din viața sa: „Doar puțini reușesc!”

Deian Sorescu, aproape de plecarea de la Dinamo: „Este gata să schimbe clubul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
nealiniatul
nealiniatul  •  03 Ianuarie 2022, 07:56

Totala lipsa de caracter la *** asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tivireli
tivireli  •  03 Ianuarie 2022, 00:04
Postat de stefan.. pe 02 Ianuarie 2022, 18:50

Jucător mare, om de nimic, CA CAracter ... Un imbarligator.

Ai dreptate, il cunosc foarte bine din perioada adolescentei. Asa a fost toara viata. Nu stie ce este respectul, ordinar.

wrx.
wrx.  •  02 Ianuarie 2022, 22:14

Nu ti-ai pus cenusa in cap in fata lui Arpy si Muresan dar te-ai vandut lui Rotaru.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează