FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Fostul primar din Târgu Jiu dezvăluia în 2020: „Primăria trecea pe hârtie că dă bani pentru licențiere, dar niciodată nu o făcea!”

Florin Cârciumaru, la postul de televiziune gorjean Tele3
Florin Cârciumaru, la postul de televiziune gorjean Tele3

Articol de GSP - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 15:58 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 17:15

Florin Cârciumaru (65 de ani), fost primar al municipiului Târgu Jiu între 2000 și 2016, susținea în 2020 că Primăria pe care o conducea contribuia doar pe hârtie cu sume de bani care îi permiteau clubului Pandurii Târgu Jiu să obțină licențele necesare participării în competițiile interne.

Marin Condescu, ex-președinte la Pandurii Târgu Jiu, a făcut o serie de declarații în ultimele zile. El a dezvăluit informații despre o presupusă implicare politică în angajarea lui Edi Iordănescu ca antrenor la Pandurii și despre manevrele care au dus clubul pe marginea prăpastiei. 

În 2020, într-un interviu acordat unei emisiuni locale, „Dilemele zilei”, Florin Cârciumaru a afirmat că Pandurii obișnuia să primească licențele de participare în competițiile interne pe baza unor promisiuni de finanțare ce nu ajungeau să fie îndeplinite. 

Aparent, departamentul de licențiere din cadrul FRF nu urmărea dacă planurile prezentate de clubul gorjean se și îndeplineau, oferind licențele pe baza promisiunilor de pe hârtie. 

Fostul primar din Târgu Jiu dezvăluie: „Primăria nu a dat niciodată această sumă” 

Era nevoie de o sumă de bani, care să fie trecută pe un proces verbal cu care domnul Condescu să meargă la Federație, pentru licențiere. Să justifice că este susținut, că există banii necesari. 

«Pe lângă alea 20 de miliarde, în bani vechi, mai puneți 10». Cam așa se discuta. Banii respectivi nu au fost dați niciodată de acționari. Primăria Târgu Jiu s-a trecut cu 10 miliarde, dar niciodată nu a dat această sumă. Se știa clar că Primăria Târgu Jiu contribuia cu baza sportivă”, a declarat Cârciumaru pentru sursa citată.

În acea perioadă, director al Departamentului de Licențiere la FRF era Viorel Duru. 

Păcat că domnul Condescu a ajuns la acest mod de rezolvare. Păcat de dumnealui, mai ales față de domnul David (n.r. - Viorel, directorul societății Artego, acționar la Pandurii), care a fost un om de nota 10 pentru sportul gorjean, dar și față de el. Atât de mult l-a apărat atunci când avea probleme, și în scandalurile cu domnul Ciurec, domnul Călinoiu. Păcat și față de mine, și față de ceilalți acționari.

Domnul Condescu a refuzat și dialogul cu mine. Păcat că s-a folosit de buna credință a unor oameni, având în vedere că tot timpul venea cu acel proces verbal.

- Florin Cârciumaru 

Mai multe știri despre Pandurii: 

Marin Condescu îl acuză pe Narcis Răducan că „și-a luat în contul personal 50.000 euro”: „A fost ultimul «tun». Prevederile din contractul său te îngrozesc!”

„Risipa făcută prin angajarea lui Edi Iordănescu a pârjolit clubul!” » Continuă acuzațiile lui Condescu: „De ce a fugit înainte de a-și finaliza mandatul?”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
liviuemil
liviuemil  •  01 Februarie 2022, 01:54

Asta a ramas in epoca "miliardelor". De altfel mai sint unii indragostiti de ....."milioane"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează