FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

VIDEO „Risipa făcută prin angajarea lui Edi Iordănescu a pârjolit clubul!” » Continuă acuzațiile lui Condescu: „De ce a fugit înainte de a-și finaliza mandatul?”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 14:39 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 15:31

Marin Condescu, fostul președinte al clubului Pandurii Tg. Jiu, l-a acuzat pe Edi Iordănescu că „a fugit înainte de a-și finaliza mandatul” de antrenor la echipa gorjeană și că a generat cheltuieli uriașe în perioada în care a lucrat acolo, prin organizarea cantonamentelor și a ședințelor de pregătire la București, aproape de el și de Narcis Răducan.

  • CONTEXT: Într-o scrisoare publicată în urmă cu 3 zile, Marin Condescu i-a imputat lui Edward iminentul faliment al clubului din Tg. Jiu, forțat de risipa și pretențiile perechii Iordănescu - Narcis Răducan:
  • „Clubul are resursele financiare prezente și viitoare de a-și achita datoriile către creditori, dar contestațiile făcute la ANAF și cererile de faliment ale domnilor Narcis Răducan (ce revendică suma de 450.000 lei, suma de de fapt a fost anulată de instanță) și Edward Iordănescu (ce revendică o datorie de 11.500 de euro, respectiv 0.05% din ce a câștigat) au oprit plățile către ceilalți creditori”.
  • Condescu a susținut că Iordănescu ar fi încasat un salariu lunar de 17.429 euro în perioada 1 ianuarie 2015 - 30 iunie 2016.
  • Drept răspuns, Edi Iordănescu  a anunțat că este dispus să renunțe la întreaga sumă cerută, dar nu către clubul pe care Marin Condescu încearcă să îl readucă în prim-plan, ci către o echipă pe care fanii din Târgu-Jiu ar susține-o: „Sunt pregătit să îmi cedez în întregime creanţa înscrisă la masa credală către asociaţia suporterilor Pandurii, care din ce înţeleg, afirmă cu tărie că Pandurii - Lignitul Dlui. Condescu nu este Clubul pe care suporterii îl urmează şi îl iubesc”. 

În direct la GSP Live, Marin Condescu i-a adus acuzații noi actualului selecționer. Ex-președintele de la Pandurii a susținut că în perioada în care echipa era pregătită de Iordănescu, antrenamentele și cantonamentele se desfășurau la București, pentru că Iordănescu „nu se putea deplasa la Tg. Jiu”. Condescu acuză că acele cheltuieli, împreună cu o serie de cantonamente în străinătate, au generat o gaură în bugetul clubului.

Marin Condescu îl acuză pe Narcis Răducan că „și-a luat în contul personal 50.000 euro”: „A fost ultimul «tun». Prevederile din contractul său te îngrozesc!”
PANDURII TG. JIU
Marin Condescu îl acuză pe Narcis Răducan că „și-a luat în contul personal 50.000 euro”: „A fost ultimul «tun». Prevederile din contractul său te îngrozesc!”

Marin Condescu: „O risipă de bani de neimaginat!”

„Deși aveam una dintre cele mai bune infrastructuri la Târgu Jiu, clubul Pandurii își mutase toată pregătirea, toate cantonamentele în București. Sute de mii de lei cheltuiți cu echipa deplasată din Târgu Jiu și cazată în București pentru ca echipa să fie cât mai aproape de domnii Iordănescu și Răducan.

Dânsul (n.r. - Iordănescu) nu se putea deplasa la Tg. Jiu. Cantonamentele se făceau în București. Sunt sute de mii de lei cheltuiți pe aceste cantonamente, care dislocau echipa de la Târgu Jiu, unde avea și cazare, și terenuri.

Au fost făcute cantonamente exotice, cu 7 jucători, în Olanda, sau în sudul Spaniei. Aceste lucruri sunt de speriat. Această risipă de bani e de neimaginat. Vreau să mă fac înțeles: risipa făcută de club atunci când l-a angajat pe domnul Iordănescu este una care a pârjolit clubul de resurse financiare”, a declarat Condescu. 

Domnul Iordănescu și-a luat toate drepturile pentru ceea ce realizase în campionatul 2015/2016, uitând că înțelegerea dânsului a încetat pe 1 iulie 2016 și nu s-a mai prezentat la echipă de la 1 iunie, lăsând echipa să se lupte pentru cupele europene fără antrenor. Din iunie nu s-a mai prezentat la echipă, deși contractul îi înceta la 1 iulie.

Dacă tot ai luat bonusuri de performanță, dacă ai vrut ca echipă să aibă rezultate, de ce ai fugit înainte de a-ți finaliza mandatul?

- Marin Condescu

„Patru jucători au cerut falimentul clubului”

Totodată, Marin Condescu a transmis că asemenea lui Edi Iordănescu, 4 foști jucători de la Pandurii, printre care Florin Acsinte și Dan Nistor, au cerut falimentul clubului. Demersul a fost realizat prin intermediul cabinetului de avocatură al Ancăi Alina Iordănescu, soția lui Valentin Iordănescu, vărul lui Edward.

„Sunt 4 jucători care, îndreptățiți sau nu, au cerut falimentul clubului pentru banii de la masa credală. Printre ei, Acsinte și Nistor. Ultimul nu a fost plătit timp de 6 luni și a fost cedat gratuit la Dinamo”, a spus Condescu. 

Marin Condescu: „Vom acționa să-i anulăm contractul lui Edi Iordănescu”

Nu în ultimul rând, Condescu a anunțat că în urma poziției pe care Edi Iordănescu a luat-o duminică, pe Facebook, va contesta contractul său cu Pandurii, pe motiv că ar fi fost încheiat de o persoană care nu avea acest drept, anume Eugen Pârvulescu.

„Încercând să se justifice, mai mult se acuză. Până ieri, nu știam că a semnat contractul, din punctul său de vedere, cu o persoană care nu avea funcția normală în club. Eu îi mulțumesc și îi spun din start că vom acționa începând de mâine, să anulăm contractul!”, a declarat Condescu. 

Gigi Becali îi ia apărarea lui Edi Iordănescu în scandalul momentului, dar îi reproșează un lucru: „Lasă lauda!”
ROMÂNIA
Gigi Becali îi ia apărarea lui Edi Iordănescu în scandalul momentului, dar îi reproșează un lucru: „Lasă lauda!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bilucky
bilucky  •  31 Ianuarie 2022, 17:21

gsp = fabrica de circ

elgabri
elgabri  •  31 Ianuarie 2022, 16:58

Sa l ia si pe Gropar Raducan in echipa sa ingroape de tot FRF ul !!

malinr
malinr  •  31 Ianuarie 2022, 15:38

Fustele puse in cap - tipic pentru fotbalul romanesc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează