FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Florin Costea a învăţat iar să dea goluri » Piţurcă îl poate avea contra Olandei

Revenirea lui Florin Costea în meciurile oficiale ar putea ajuta Steaua, dar şi echipa naţională
Revenirea lui Florin Costea în meciurile oficiale ar putea ajuta Steaua, dar şi echipa naţională

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 12:05

Florin Costea pare să revină la forma care îl propulsase titular la echipa naţională. Fostul craiovean e deja o ameninţare pentru un loc în atacul Stelei, dar poate fi şi o soluţie pentru viitorul echipei naţionale.

Florin Costea a jucat pentru Steaua doar în două amicale pînă acum, în care a reuşit cîte o "dublă", ultima aseară cu CS Buftea, scor 3-0. Unul dintre atacanţii favoriţi ai selecţionerului Victor Piţurcă, Costea ar putea deveni o soluţie şi pentru atacul echipei naţionale, acolo de unde lipseşte Mutu, iar Marica are evoluţii inconstante şi e tentat să refuze viitoarele convocări.

Citeşte AICI despre problemele lui Marica de la naţională

Gigi Becali îi consideră pe fraţii Costea parte importantă din viitorul Stelei, dar şi a echipei naţionale: "Florin şi Mihai Costea sînt speranţa mea. O să joace împreună şi la echipa naţională".

Florin Costea devine o ameninţare serioasă pentru un loc de titular în atacul Stelei, unde se va lupta cu fratele său mai mic, dar şi cu Tatu, Nikolici sau Rusescu.

În sistemul 4-3-3 folosit de Piţurcă la echipa naţională, Florin Costea ar putea acoperi postul de atacant stînga. În lipsa lui Mutu, Bogdan Stancu sau Gigel Bucur ar mai fi variantele selecţionerului pentru acest post. Astfel, Costea I ar putea îmbunătăţi şansele ca România să se bată cu Olanda pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. Din grupa tricolorilor mai fac parte Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra.

Piţurcă l-a folosit pe Florin şi în mandatul precedent la echipa naţională. Actualul selecţioner a declarat în trecut că diferenţa de valoare dintre cei doi fraţi este mult în favoarea celui mare: "Florin Costea e fotbalist, e supertalent, nu-l mai comparaţi cu Mihai".

6 selecţii are Florin Costea la echipa naţională
43 de goluri a marcat Florin Costea pînă acum în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
botizan
botizan  •  09 Septembrie 2011, 09:00

ooo...Robben si Van Persie au de ce sa se teama , cu fratii Costea in forma , batavii au mari sanse sa ramana acasa in 2014 , si sa fie prima vicecampioana mondiala en-titre care nu se califica la urmatorul turneu ... o sa ii facem de rusine pe olandezi la preliminariile urmatoare ....Forta Romania , Forta Putirca , Forta prazarii

transilvanialibera
transilvanialibera  •  08 Septembrie 2011, 19:15

alta cizma olteneasca...ne rade piturca de pe harta fotbalului cum a ras si craiova

vali12
vali12  •  08 Septembrie 2011, 16:41

multi frustrati pe aici....

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close