FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

VIDEO // EXCLUSIV Acuzat că „l-a săpat” pe Marius Croitoru la Craiova, Florin Drăgan rupe tăcerea la un an distanță: „M-a înjurat de față cu jucătorii! Din etapa a 2-a până în a 13-a nu am mai vorbit”

Marius Croitoru și Florin Drăgan
Marius Croitoru și Florin Drăgan

Articol de , - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 12:43 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 12:47

Florin Drăgan (43 de ani), fostul antrenor al celor de la FCU Craiova, a vorbit în premieră despre acuzațiile primite anul trecut, când s-a vehiculat că acesta l-ar fi „lucrat” pe Marius Croitoru în momentul în care era „secundul” acestuia în Bănie.

În toamna anului trecut, după meciul FCU Craiova - Chindia Târgoviște, scor 0-1, în etapa a 13-a, Marius Croitoru se despărțea de olteni. Florin Drăgan, cel care îi era secund, rămânea la echipă.

Florin Drăgan, interviu fără ocolișuri după rezilierea de FCU Craiova: „Mititelu mi-a spus că sunt un antrenor ghinionist” + Cum funcționa relația cu Dan Vasilică
FCU CRAIOVA
Florin Drăgan, interviu fără ocolișuri după rezilierea de FCU Craiova: „Mititelu mi-a spus că sunt un antrenor ghinionist” + Cum funcționa relația cu Dan Vasilică

În zilele următoare, după ce Croitoru a plecat de la echipă, Drăgan a fost acuzat că l-a „săpat” pe fostul său principal. De asemenea, s-a zvonit și despre o ceartă dintre cei doi la un antrenament. 

Acum, la un an distanță, în cadrul unui interviu amplu pentru GSP.ro, Drăgan a ținut să precizeze că nu este adevărat că l-a sabotat pe antrenor, dar a confirmat cearta avută, venită în urma injuriilor adresate de Marius Croitoru la adresa sa. 

VIDEO Florin Drăgan: „Marius Croitoru m-a jignit de față cu jucătorii”

- Plecarea dumneavoastră a venit într-un moment în care Adrian Mititelu era foarte aproape să se înțeleagă cu Marius Croitoru. A fost acea discuție anul trecut legată de relația dintre dumneavoastră și Croitoru. 
- Da, așa este. Nu sunteți primul care mă întreabă acest lucru, până acum am refuzat să comentez, dar acum voi spune fiindcă a trecut deja un an. Mai citesc presa și de fiecare dată când sunt vehiculate numele noastre, apare faptul că Florin Drăgan l-ar fi "săpat" pe Marius Croitoru. Lucrurile nu au stat deloc așa. 

- Dar cum a fost totul? 
- Încep cu al doilea sezon al meu la Botoșani, într-un cantonament în Austria. Marius m-a invitat la masă cu el și soția lui, doamna Ramona. L-am anunțat că doresc să închid colaborarea cu FC Botoșani pentru că au existat nenumărate jigniri din partea sa la adresa mea de față cu jucătorii. I-am spus că nu mai accept așa ceva și e mai bine să încheiem. Se mai întâmplă la fotbal, că nu suntem la teatru, dar e puțin delicat când se întâmplă de față cu jucătorii și se întâmplă foarte des. 

- Marius Croitoru ce a zis?
- Marius a spus că nu e nicio problemă să ne despărțim, apoi a intervenit și doamna Ramona. Mi-a zis: «Florin, știu că ești supărat, dar ar fi mai bine să te mai gândești și să avem discuția asta mâine. Nicăieri nu e lapte și miere». Am avut altă discuție cu Marius a doua zi și mi-a promis că lucrurile vor sta diferit, că tot ce avem de vorbit vom discuta între 4 ochi. Eu cred că Marius Croitoru este unul dintre cei mai buni antrenori din România, dacă nu chiar cel mai bun, chiar dacă în ultimul timp nu prea a avut rezultate. 

- A urmat perioada Craiova... 
- Da, a urmat Craiova. Am jucat prima etapă la Farul, am fost conduși la pauză, iar Marius, prin minutul 60, parcă văzuse cartonașul roșu. Am condus eu echipa de pe bancă atunci. 

Am revenit la antrenament după, pregăteam partida cu CFR de acasă. Înainte cu două zile de meci a avut loc un incident între noi la antrenament. Era nemulțumit, m-a jignit din nou de față cu jucătorii. Eu am fost dezamăgit, am reacționat atunci, am ieșit din antrenament. În drum spre vestiar, îmi aduc aminte că am lovit cu piciorul și un gărduleț. 

Am ajuns la vestiar, unde directorul sportiv Robert Săceanu a stat de vorbă cu mine, mi-a zis să mă liniștesc. L-am anunțat că-mi doresc să plec. Mi-a zis să așteptăm, am așteptat sfârșitul antrenamentului, când a revenit și Marius. Săceanu i-a spus că nu e normal ce s-a întâmplat pe teren, că au văzut și jucătorii și că e mai bine să rezolvăm între patru ochi. Mi-a zis Marius: «Dacă nu-ți convine, de mâine ia-ți geanta și să nu mai vii!».

Florin Drăgan: „Din etapa a 2-a până în a 13-a nu am mai vorbit cu Croitoru”

- Ce ați spus? 
- I-am zis OK, dar a intervenit din nou domnul Săceanu, care mi-a spus că eu am contract cu FCU Craiova. Că nu pot să vin și să plec când vreau eu. Atunci, în condițiile astea, sunt la dispoziția clubului. Asta a fost în etapa a 2-a. Până în etapa a 13-a, când a plecat, nu am mai vorbit. Mă ocupam doar de analiza video, nu mai eram implicat în antrenamente. Nici măcar nu ne mai salutam. 

-Continuați.
- Îmi aduc aminte că înainte cu 3 zile de meciul cu Chindia de acasă am primit un telefon, m-a invitat la el la masă. Am luat masa cu el și soția lui, lucrurile nu mai erau cum trebuia între noi. Era și el tensionat, îl înțeleg. A venit meciul cu Chindia, au decis, atât el, cât și clubul, să se despartă amiabil și eu am rămas în continuare. 

L-am anunțat chiar în vestiar, de față cu toată lumea, cu team managerul Edi Zelgin, cu Robert Săceanu. I-am spus că s-a hotărât ca eu să rămân, dar că pe viitor trebuie să-și găsească un alt antrenor secund pentru că eu nu mai vreau să continui această colaborare. 

- V-a deranjat ce a apărut ulterior în presă? 
- M-au deranjat puțin lucrurile care au apărut pentru că nu sunt adevărate. Dacă am decis să nu vorbesc, am decis să nu vorbesc pentru că eu aveam calitate de antrenor secund. Eram discret, îmi făceam meseria. 

Dacă vă întreb cine e secundul lui Pep Guardiola nu știți, asta e normalitatea. Am ales să nu fac vâlvă, era o nebunie prin presă. Dar dacă am tăcut asta nu înseamnă că eram vinovat de ceva vizavi de Marius Croitoru, dimpotrivă! Dacă e să îmi reproșez ceva, ar fi doar acea reacție când am dat cu piciorul. Poate dacă aș putea da timpul înapoi m-aș gândi de două ori. 

- Ați mai vorbit cu el de atunci? 
- Nu, nu am mai vorbit deloc cu el. Nici măcar când ne-am întâlnit la meciurile directe. O dată când era la FC Argeș și după în deplasare la Botoșani, nici măcar nu ne-am salutat. Ne-am evitat. 

- Considerați că v-ați putea împăca în viitor? 
- Orice e posibil până la urmă. Emotiv pot spune nu, dar știți cum e viața. E posibil să ne împăcăm, e posibil să nu ne mai vorbim niciodată. La momentul ăsta un lucru e cert, că nu ne vorbim.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat
POLI IAȘI - SEPSI 1-0
Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat
Pierde Becali o sumă colosală? Ar intra în topul celor mai mari țepe luate de FCSB
FCSB
Pierde Becali o sumă colosală? Ar intra în topul celor mai mari țepe luate de FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cineseu
cineseu  •  21 Octombrie 2023, 16:00

cu cati antrenori a lucrat el, sa creada ca-i cel mai bun Croitoru?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează