FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Florin Prunea prevede o situație dramatică în Liga 1: „Dacă se întâmplă asta, vor fi cluburi care se vor desființa”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 19:59

Florin Prunea, președintele lui Dinamo, a vorbit despre situația din Liga 1, competiție afectată de pandemia de coronavirus, și prevede că echipele ar putea avea probleme financiare.

Liga 1 nu va începe mai devreme de finalul stării de urgență, ceea ce ar însemna week-end-ul care debutează pe 19 aprilie. În cel mai negru scenariu, a fost avansată pentru reluarea Ligii 1 data de 13 iunie. Potrivit lui Prunea, cluburile vor avea dificultăți financiare dacă sezonul nu se va termina în iunie.

Florin Prunea: „Dacă nu jucăm fotbal, anumite cluburi se pot desființa”

„Nu factorul sportiv e problema. Situația financiară e cea mai complicată! Totul depinde de cum vor avansa lucrurile prin care trecem. Dacă nu se termină Liga 1 în iunie, situația va fi una dramatică! Cu siguranță vor fi cluburi care se vor desființa! Cluburi din Liga 1 pentru că în Liga 2 sunt echipe susținute de primării. E vorba de plata salariilor și a angajaților. 

Nu e așa ușor de găsit soluții. În plus, sunt străini care vor să își rezilieze contractele sau care vor să plece din țară. Dacă pleacă, va fi greu când se reia campionatul și ei trebuie să revină în țară. În play-off sunt mai puțin meciuri de jucat, dar problema e în play-out. Dacă se prelungește starea de urgență cu alte 30 de zile, nu se va putea juca.Mâine va fi o teleconferință și vom afla mai multe detalii. Se vor face mai multe simulări. Așteptăm să vedem ce vom face.

În ceea ce privește salariile jucătorilor, încă nu s-a pus problema să le tăiem. Dacă va fi cazul, trebuie să există o negociere. Trebuie să existe solidaritate. Suntem toți împreună în nenorocirea asta. Dar dacă se va juca din nou, nu se pune problema tăierii salariilor”, a declarat Florin Prunea la TV Digi Sport.

VIDEO Când se reia Liga 1

VIDEO EURO 2020 a fost amânat pentru 2021

Citește alte știri despre decizia UEFA:

Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, după deciziile UEFA: „Fotbalul s-ar putea întoarce în jur de 10 mai. Când vom vedea primul stadion plin vom ști că am învins. Și panica, și virusul, și dorul de fotbal”

4 motive pentru care România are de câștigat după amânarea EURO 2020: de la infrastructură la timp mai mult pentru Rădoi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  17 Martie 2020, 22:14

Mai bine ai zice merci ca a venit nenorocirea asta, asa poate va da FRF derogare sa puteti lua licenta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează